10

Röviden: ATM

Az egy bizonyos helyre beragadt, bezárt, elbarikádozott emberekről szóló filmek termékeny táptalajt biztosítanak azon rendezőknek, akik esetleg borzongató, feszült, izgalmas produkciót akarnak készíteni. Miképp jutnak ki a szorult helyzetbe került emberek, hogyan próbálkoznak és milyen döntéseket hoznak túlélésük érdekében? A lényeg, hogy lehessen szorítani értük, érjék el, hogy legyenek szimpatikusabb, de a legfontosabb: ne legyenek hülyék. Akár egy telefonfülkében vagy koporsóban is játszódhat a cselekmény, ha ügyesen és okosan közelítik meg, dolgozzák fel a témát. Némi bizakodásra adhatott okot az ATM esetében, hogy Chris Sparling tollából származik a forgatókönyv, aki az Élve eltemetve dráma-thrillert körmölte le korábban. Azonban úgy tűnik, hogy ott már meg is állt a tudomány, képes volt komplett marhaságot letennie az asztalra. A történések egy pénzfelvevő automatánál játszódik, ahol három munkatárs (a Szépfiú, a Jó Csaj és a Gyökér) áll meg, ám a fülkét már nincs merszük elhagyni, mivel egy ijesztő alak álldogál nem messze az ajtótól. Miért nem rohanják le a fickót? Fegyvere nincs, se pisztolya, se kése, csak gyilkos szándéka. Miért nem állnak ki az fülke elé és ordítanak segítéségért, ahogy a torkukon kifér? De ami végképp érthetetlen, hogy miért nem fogják magukat és rohan el a Jófiú erősítésért? Megtehetné, szaladhat bármelyik irányba. Sokasodnak a miértek és bizony a szereplőkre elég gyorsan rá tudjuk sütni a bélyegeket: ezek hülyék, megérdemlik sorsukat. Értelmetlen, logikátlan és teljes mértékben buta, ráadásképp azt sem tartották fontosnak, hogy az éjszakai pszicho motivációira kitérjenek. 0 %, ennél nagyobb baromságot jó ideje nem láttam, ó borzalom.

 

10 komment

  1. Hmm, pedig ez engem is érdekelt volna, de így lehet, hogy kihagyom.
    Bár ahogy elnézem a 0%-os listát, elég sok verdesi nálam a közepes kategóriát (Macskafogó 2, Pókember 3), sőt néhány még kifejezetten tetszett is (Spárta a köbön, Zohan, Superbad), szóval bármi előfordulhat 😀

  2. Azért messze nem 0%. Ugyanolyan szélsőség ez is, mint valamit az egekig magasztalni.
    A csorda azért látom, megy a vezér után 🙂

  3. @Tökibá: Mi volt az, ami tetszett benne? 🙂 Nem idegesített a három szereplő töketlenkedése? Hogy beijedtek egy fegyvertelen alaktól és még ki se mertek állni ordibálni a bejárat elé?

  4. Hábazzeg, nyilván láttad a Frozent is. Imádom azt a filmet, de azt hiszem, az első reggel Te is megpróbáltál volna a többiek összekötözött cuccain leereszkedni arról a szarról és szépen hívtál volna segítséget 🙂 De akkor nincsen film. És lássuk be, kár lett volna.
    Nem azt mondom, hogy ez egy szuper alkotás, de ha erre 0%-ot adsz, onnan nyilvánvalóan nincs lejjebb.
    Ezt gondolom én szélsőségnek.
    De, hogy konkrét legyek, én 30-40-et adnék rá, mert tulajdonképpen nem szórakoztam rosszul (Frozen sima 80% nálam).

  5. @Tökibá: De jelen esetben tényleg kár, hogy lett film.:) A 0 %-ot azért érdemli meg, mert ez a szituáció egyszerűen hülyeség. Még megértem, ha az idegennél lett volna fegyver, de nem volt. A szereplők meg idegesítően hülyék voltak. Gondolj csak bele, hogy Te mit tettél volna hasonló helyzetben.
    Én speciel legalább megpróbáltam volna elfutni az ellenkező irányba.
    Vagy kiállok ordibálni az ajtó elé.
    Esetleg ha már úgyis hárman vagyunk, akkor kimegyünk és nekiesünk, végső megoldásként. Ez a trió full kretén volt, megérdemelték sorsukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *