6

A Disney és a Graveyard Book

A The Graveyard Book megfilmesítési jogai több stúdiónál is megfordult, legutóbb (még két éve) úgy hírlett, hogy Neil Jordan rendezheti a produkciót, Chris Columbus cége, az 1492 pedig besegít a munkálatokba. Ma kiderült, hogy a Disney borsos árat fizetett, hogy Neil Gaiman regényét ők vihessék a vásznakra, bár a jogok nem kerültek hozzájuk. Azt ugyanis a Wayfare birtokolja, csak éppen társat kerestek a mozis verzióhoz.

A történet szerint egy fickó lemészárol egy egész családot, azaz csak majdnem, ugyanis a házban lévő csecsemőnek sikerül megmenekülnie, aki ezek után a közeli temetőben lel új otthonra, itt pedig a holtak nevelik fel. (Komolyan, ez az alapanyag a Disney-nél?)

Gaiman neve nem csak a könyvpiacon ismert, Hollywoodban a Csillagpor (Stardust) fantasy kötetéből készítettek filmet, a Coraline-ból egy animációs produkció született. Robert Zemeckis pedig rábízta a Beowulf forgatókönyvét.

6 komment

  1. Történet nekem tetszik, csak nem értem, hogy a Disney miért akar egy ilyen filmet megcsinálni, amikor ezt akár R kategóriás alkotásként is ellehetne készíteni..

  2. “(Komolyan, ez az alapanyag a Disney-nél?)”

    A történet variáció A dzsungel könyvére, nem holmi aberrált horror. 🙂

  3. A könyv tökéletes alapanyag akár a Dineynek is. Aki olvasta, az tudja. Az erőszak nagyon kevés, az is többnyire csak említés szintjén, ennél a piroska és a farka s is véresebb. 10 éves kortól felfelé olvasható.

  4. Hát, szerintem a Stardust is jobb volt könyvben… Gaiman pedig megérdemelne néhány filmadaptációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *