4

Röviden: Mr Popper pingvinjei

 Jim Carrey rendkívüli higanymozgását és gumiarcát az Ace Venturában csodálhatta meg a világ, majd néhány produkció után a színész erősen szabadulni kívánt a beskatulyázás fogságából. Sikerült neki? Határozottan igen, bebizonyította, hogy ezen kívül mást is fel tud mutatni, komoly színészi feladatokkal ügyesen képes elbírni. Akarunk még egy Ace Venturás részt? Naná, de csak ha Carrey lenne a főszereplő. Filmjeiben olykor látszik, hogy szívesen elbolondozna az állati nyomozoo szerepkörében. A színész mostanság nem képes hatalmas bevételt produkálni, talán ezért is döntött úgy, hogy leszerződik egy pingvines családi alkotásra, hiszen ha egyeseknek bejött a módszer (Brendan Fraser viszont csúnyán megjárta), neki is bejöhet. Tévedett. Popper apjával sajnos nem találkozott túl gyakran, viszont egy rádión tarthatták egymással a kapcsolatot, majd végül ott sem kommunikáltak többet. A srác felcseperedvén az ingatlanbizniszben helyezkedik el, rábeszélő-és megoldókészségének hála rengeteg tulajt tud rávenni, hogy adja el ingatlanját. Új feladata azonban kemény dió, szintén nem egyszerű a dolga gyerekivel sem, a hab a tortán már csak az, hogy elhunyt apja halála előtt pingvineket postázott számára, a kis „charliechaplineket” kezdetben ki sem állhatja, csak később enyhül meg szíve. Hiába próbálkoztak azzal, hogy mindegyik pingvint más-más tulajdonsággal ruházzák fel, nem értek el túl sokat vele. Úgy tűnik, hogy Carrey elővenné Venturás énjét, azért a Hanta Boy-os figurája néha visszaköszön, szívesen bolondozna, bevetné magát, ha hagynák, de csak ritkán kaphatott zöld utat. Megkapjuk viszont a szokásos családegyesítést, ami csöppet nyögvenyelős, akárcsak az, ahogy Popper rádöbben, hogy van ami sokkal fontosabb a kreativitást igénylő munkájánál. Popper p betűket preferáló asszisztense Pippi szerez még humoros pillanatokat. Összességében 40 %-ot tudnék adni a filmre.

imdb: 5,8
rottentomatoes: 47 %

Büdzsé: 50 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 61,4 millió dollár
Eddigi összbevétel: 87,5 millió dollár

Előzetes

4 komment

  1. Még eddig akárkivel beszélgettem,senkinek nem tetszett a Truman show!Nekem Jim Carrey-töl a legjobb alakítás amit filmben véghez vitt!

  2. @game ower: mert engem még nem kérdeztél.

    nekem is egyik kedvenc filmem.

    én simán csinálnék belőle egy remaket, de azt már egy komolyabb színésszel, és sokkal sötétebben, thrileresebben, elgondolkoztatóbban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *