14

Verhoeven erotikus thrillere Berryvel

Paul Verhoeven neve mostanra jócskán megkopott, köszönhető ez annak, hogy az Emlékmás (Total Recall) rendezője egy idő rossz projektekbe nyúlt bele. A Showgirls és a Csillagközi invázió (Starship Troopers) buktája nagyon nem hiányzott karrierjének. Utoljára 5 éve jelentkezett filmmel, de a Fekete könyv (Black Book) hiába sikerült jól mégsem sikerült visszakerülnie a fő sodrásba. Verheoven jelenleg a The Student produkciót tervezgeti, aminek Halle Berry lesz a főszereplője.

Az erotikus thriller középpontjában egy 19 éves srác áll, aki nyári gyakorlata közben összejön főnökének a feleségével. A dolgok innentől kezdve válnak érdekessé. Berry játszhatja a feleséget. A forgatókönyvet Wendy Diane Miller jegyezte le, a hölgy eddig egyetlen szkript származik tollából, a The Truth Below thrillert idén fogják bemutatni.

Verhoeventől nem áll távol az erotikus műfaj, az Elemi ösztönnel érte el pályafutása legjobb eredményét.

0et

14 komment

 1. Néha elgondolkozok azon, hogy min múlik egy film sikere. A Cs.közi invázió egy *va nagy film. Semmiképpen sem olyan ami a rendező hírnevét csökkentené, nem értem miért irja le a droid egyfolytában. Talaán valaki (forráscikk) feketítani akarja Verhoevent? Mindenesetre aki megnézte szerintem nem úgy jött kia a filmről, hogy Vhoeven ezt hogy elszúrta, inkább a kellemes meglepetés jöhetett szóba. A Hollow man sem volt rossz, legfeljebb semmi kivételes. De amúgy sem a világ értelmét keresve ültek be rá… Aki meg nem látta úgysem alkot véleményt, amíg nem olvas ilyen kis tudatmódosító megjegyzséeket. A showgirlsre viszont nincs mentség….

 2. Verhoeven az Elemi ösztön után megtört. A Showgirls nem tetszett, a Csillagközi invázióban pedig az idegesített, hogy ott van a hatalmas haderő, a technika és nincs egy nyamvadt tankjuk, amivel végigmasíroznak azon a cseszett bolygón. Legalább a harmadik részben végre összedobtak valami ilyesmit. Az Árnyék nélkül pedig egy közepes horror-thriller volt.

 3. nem tudom mi a problémátok a Showgirls-el: azt a rengeteg cicit csatasorba állítani nem volt kis feladat!

  amúgy ez a Student is keményen bukta gyanús, Berry ide v oda.

 4. Verhoeven mindig is hajlamos volt darázsfészekbe nyúlni – csak néha nem ért el a mézig, helyette a darazsakat piszkálta fel:)
  A Starship troopers és a Showgirls az utóbbi kategóriába tartozik, bár szerintem mindkettőnek vannak erényei (főleg az elsőnek).
  Stóval, van tehetség az öregben, de nem mindig tudja érthetően/értelmesen kifejezni magát.
  Szerintem ennek a filmnek van esélye a közönségsikerre, igaz, közel sem Elemi ösztön-szerű méretben (márcsak Hale Berry miatt, akitől szintén nem áll távol egy kis kamera előtti hancúr:P)

  Ja, a Fekete Könyvet még nem láttam.

 5. @koimbra: az árnyék nékül nélkül közepes, de alapjában véve ninc hibája, ilyen filmek századjával arattak sikert a mozikban, nézz kürül a Bruckheimer név alatt :). Pont a héten néztem meg DVD-na titánok harcát, ami semmivel sem szonvonalasabb, mégis jól termelt. A Starship troopers pedig kifejezetten jó volt. Látványos, a “szinészek” játszani próbáltak, a trükkök jók, a mondanivaló nem olyan nyilvánvaló, mint a Robotozsarunál. Nem az a film aminél értelmes fordulatokat kell keresni, hogy a 21.százatdban miért darálják le az embereket (a végén ha megnézed már gyerekeket rekrutálnak a vidám proagandafilmben) ahelyett hogy tankokkal nyomulnának, de szerintem egy diktatúrában ez simán belefér. Az I. VHban ilyet többször is csináltak.
  Amiről te írsz az pl a Baítman and Robin. Emellett hogy szénné reklámozták (ezért pénzügyileg sikeres volt), igaz career stopper Schumechernek és a francsise-nak is.

 6. Szerintem is jó lett a Csillagközi Invázió. A tank és egyéb hatalmas fegyverek hiánya meg jelzés értékű, hogy mennyire egy porszem az ember a kurva táplálékláncban. Én szeretem ezt a filmet:) És sokan vannak még így vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *