7

Box Office: Cage alulmúlta a várakozásokat

Észak-Amerikai box office
Új bemutatók:

A Farrelly testvérek az Elhajlási engedéllyel jelentkeztek, ezúttal Owen Wilsonra várt a feladat, hogy megnevettesse a nézőket. A fivérek eddigi három legsikeresebb filmje közül kettőben Jim Carrey játszott (Én és én meg az Irén, Dumb és Dumber), a legtöbbet pedig a Keresd a nőt vígjátékkal sikerült elérniük. Azóta megrekedtek az 50 milliós bevétel alatt, ebből csak a Jack Black főszereplésével készített A nagyon nagy Ő-vel sikerült szebb eredményt produkálni. Az Elhajlási engedély 13,4 millió dollárt termelt három nap alatt, ami majdnem megegyezik az Agyő, nagy ő 14 milliójával. Az a produkció 36 millióval zárt, ha ehhez viszonyítunk ez is e körül fog teljesíteni.

De hol van a Féktelen harag? Elnézegetve a box office listát nem nagyon lelünk rá az első filmek között. Talán nem mutatták be? Aztán nagy meglepetésre a kilencedik pozícióban lelünk rá. Nicolas Cage idén már a második sikertelen filmben játszik. Januárban egy bukta, februárban egy bukta, márciusban…idén még két produkcióban lesz látható, nem lesz minden hónapban Cage film. Elmondható, hogy a bezsákolt 5,1 dollár a 3D-nek is kudarc. Mi lett volna, ha csak sima 2D-ben érkezik? Mindenesetre a színész elmondhatja, hogy rekordot döntött. Nem akadt még olyan 3D-s mű, amit szélesebb közönség előtt vetítettek és ennyire gyér számokat produkált volna.

Régebben bemutatott filmek: Az első helyet szerezte meg Gnómeó és Júlia, amely már túl van a 75 millió dolláron. 12,3 milliót gyűjtött az Ismeretlen férfi, ezzel a bronzérmes lett. Közel 40 %-kal kevesebben ültek be a Kellékfeleségre, mint előző hétvégén, a 80 millió árnyékában kezdheti a következő hetet Adam Sandler vígjátéka. A negyediknek még van esélye, hogy 60 millióig eljusson, de inkább biztosabb az 50 millió. A folytatás így közel sem biztos. Még mindig jól teljesít a Justin Bieber dokufilm, a rajongók nem hagyják, hogy kiessen a top 10-ből. A Gagyi mami harmadik része megfelezte nyitó bevételét, a második felvonás által elért eredményt nem fogja tudni hozni, a 40 millióinak is örülhet.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Info

Gnómeó és Júlia

14,21

75,14

– 25,8

Szinkronos előzetes

Elhajlási engedély

13,42

13,42

36

Előzetes

Ismeretlen férfi

12,43

42,84

– 43,1

30

 Előzetes, tv spotok

Kellékfeleség

11,10

79,35

– 39,9

80

Előzetes

A negyedik

11,03

37,74

– 43,3

60

Trailer, tv spot, kaszkadőr
video

Justin Bieber: Never Say Never 3D

9,20

62,77

– 30,9

13


Előzetes

A király beszéde

7,61

114,50

+ 16,7

15

Kritika

Gagyi mami 3

7,55

28,67

– 53,7

32

Iromány

Féktelen harag

5,13

5,13

50

Előzetes, tv spotok

The Roommate

2,05

35,92

– 47,6

16

Poszter, előzetes

 

7 komment

  1. Cage buktája szinte garantált volt, bár én reménykedtem benne, hogy talán ezúttal sikerült neki valami jót is letennie az asztalra. Na majd máskor…. (megint) A Hall Pass, pedig sztem nem lesz bukta, a közönség ki van már éhezve egy jó kis vígjátékra (még ha az nem is olyan jó)

    OFF: Csak nálam lett minden blog.hu-s oldal ugyanolyan stílusú?

  2. ma elmentem megnézni a féktelen haragot. hát a két kezemen meg tudom számolni kb a 3d effekteket. a történet is annyira alap hogy akár oktatófilm is lehetne az eksönművie iskolában kezdő rendezők részére. nem is vártam többet , kizárólag az autós jelenetek érdekeltek… na és persze jött a jól megszokott minden gravitációt felrúgó jelenetek, ill az hogy sztem 70% már az előzetesben is látható. szóval részemről csalódás és már előre merem kijelenteni hogy a szellemlovas 2 is csalódás lesz. pedig az első az nagy kedvenc…. 🙁

  3. A Féktelen harag 3D talán azért is bukta, mert az emberek rájöttek, hogy a konvertált 3D egy kalap szar! Néztem én is a moziműsort és nálunk pl csak 3D-ben adják, de így majdnem egy hónapon keresztül délelőtt 11-től!!! késő estig, pedig korhatáros a film! Ha lenne 2D-ben is arra mennénk!

  4. Ez tuti?! Mert a múltkor mikor kérdeztem itt valamelyik cikknél, még majdnem le is basztak, hogy gondolom én, hogy bukott Cage filmje majd 3D kamerákat kap… :S

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *