4

Röviden: Pontypool – A zombik városa (2008)

2008-pontypool
Nem kedvelem az olyan filmeket, amelyek egy helyen játszódik és összesen két-három szereplő lézeng és dumál benne, azonban a Pontypool nézhetőre sikeredett, legalábbis számomra. A cselekmény a rádió stúdiójában játszódik, ahol a főnök (Lisa Houle) és egy munkaerő (Georgina Reilly) tartózkodik, előttük pedig a leszigetelt rádiós szoba található, ahol Grant tevékenykedik. A néző is csak a betelefonálók elmondásai alapján értesülnek a külvilágban történtekről, nem mozdulunk ki egy pillanatra se a külvilágba, de a rendezőnek (aki Tony Burgess regénye alapján dolgozott) sikerült elérnie, hogy ne is vágyjunk a rádiós épület falain kívülre, a feszültséget is sikerül megteremtenie, néhol még ijesztő is a produkció.

A csavart nem lőném le, de annyit nyugodtan elárulhatok, hogy nyelvi (nyelvész?) horrort láthatunk, amit Stephen McHattie veterán kanadai színész akár egymaga is elvinne a hátán. Mint mondtam én nem vagyok híve az ilyen daraboknak, de mégis tudom ajánlani a hozzám hasonló embereknek, azoknak pedig, akik bírják a 2-3 szereplős, egy helyen játszódó műveket hatalmas csemege lesz.

4 komment

  1. Én szeretem az egyhelyszínes filmeket. Egyik kedvencem Hitchcock-tól a Kötél pl… A másik nagy kedvenc “filmműfajom” a zombifilmek, szal tetszetős volt az egyveleg. Nem kimondottan kiugró a film, de hangulatos! Unatkozni nem fogtok, végig fent tartja az érdeklődést.

  2. Erre a filmre is kíváncsi vagyok, csak sajnos egyszerűen a 24 óra már kevés.
    Abszolút egyhelyszínes egyemberes a Számkivetett! 🙂

  3. Erre a filmre is kíváncsi vagyok, de egyszerűen a 24 óra már kevés!
    Abszolút egyhelyszínes-egyemberes a Számkivetett! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *