2

Box Office: A világvége sokakat érdekelt

 

 

Új bemutatók:

Roland Emmerich visszatért és elhozta a világvégét, amelyet 2012-re időzített. Eredetileg nyáron került volna bemutatásra a katasztrófafilm, ám a stúdió novemberre tolta el, mivel úgy gondolták, hogy már így is elég zsúfolt volt az az időszak, no meg a hátralévő időben még tudnak legalább csinosítani az effekteken. Így utólag nem lehet megmondani mennyire volt ez jó döntés, ám tény, hogy a produkció a vártaknak megfelelően 65 millió dollárt hozott az első három nap alatt. Ha ezt összevetjük a rendező előző katasztrófafilmjével, a Holnaputánnal, láthatjuk, hogy nincs túl nagy eltérés, az 68 millió dollárral zárta az első hétvégéjét és 186 millió dollárnál fújt ki az alkotás, ami a 2012 esetében még édeskevésnek számítana, hiszen 260 millió dollárt öltek bele ebbe a projektbe. Talán a téli időszak jótékony hatással lesz a 2012-re és nagyobb összeget tud összehozni, mint a Holnapután, de majd meglátjuk mire viszi.

Az imdb-n 6,7-en áll, míg a Rotten Tomatoes oldalán 39 % az átlaga. A New England Movies Weekly kritikusa szerin a „film jó szórakozás, de csak addig a pillanatig, míg nem kezdesz el azon gondolkodni, hogy milyen nagy marhaságot is nézel.” A BDK Reviews írója azt kérdezi, hogy miképp lehetséges az, hogy a 260 millióba került 2012 kevésbé szórakoztató és hatásos, mint a 15.000 dollárba került Paranormal Avtivity A Boston Phoenix-ben az olvasható, hogy a végítélet ejó terápia, mit számít az hogy milliárdok halnak meg, ha egy nagy ölelés összehozza a családokat. Roland „Elpusztítom a világot” Emmerich visszatért a globális katasztrófákhoz, ezért pedig senki nem fogja megtapsolni.-írják a Bangor Daily Newsban A New York Post cikkírója pedig azt mondja, csak egy humortalan kritikus tudja feltenni azokat a kérdéseket egy ilyen filmnél, hogy a fenébe tud valaki egy limoval áthajtani egy összeomló felhőkarcolón vagy, hogy a Dalai Lámának miért van teherautója.

Nálunk már hónapokkal ezelőtt levetítették a Rockhajót és már DVD-n is kapható, Amerikába viszont csak most hajózott be, a forgalmazó még a címét is megváltoztatta, így lett a The Boat That Rockedből Pirate Radió. Csak 882 helyen volt látható, a TOP 10-be nem is került be (11. pozíciót szerezte meg) és 2,8 millióval zárta a hétvégét az 50 milliós produkció, amely a világ más tájain 28,2 milliót gyűjtött össze, nem aratott tehát nagy sikert a mozikban.

Régebben bemutatott filmek:

Második helyre csúszott A Karácsonyi ének, amely elvesztette nézőinek negyedét (-25,7 százalék), ha tartani tudja magát és nem pártolnak el tőle nagyobb számban az emberek, akkor össze tudja hozni a 200 milliót is akár, tepernie kell a bevételért, hiszen elég sok dollárt költöttek rá. Harmadik a The Men Who Stare at Goats, amelynek bevétele megfeleződött. 174 filmszínházban játsszák a Precious: Based on the Novel “Push” by Sapphire drámát, a produkció felugrott a lista negyedik fokára, az alkotás egy 16 éves néger kislányról szól és a filmet még Oprah is ajánlotta, így biztosra volt vehető a siker. A This is It közel jár már a 70 millióhoz, világszerte ezzel együtt már túllépett a 200 millió dolláron, a stúdió 60 millióért szerezte be a londoni koncertre felkészülésről szóló jogokat, nem volt rossz üzlet. Átlépett a 100 vonalon a Páros mellékhatás és a Paranormal Activity is. 57 százalékkal kevesebb nézőt vonzott ezen a hétvégén a The Box, Richard Kelly filmje nem fogj elérni a 20 milliót se. 120 milliónál jár a Becstelen brigantyk, amely eddig világszerte összesen 299,4 milliót szedett össze, Weinsteinék azt mondták, hogy 300 millió kéne, hogy kilábaljanak a bajból, anno a Ponyvaregény húzta ki őket szorult helyzetükből, most is Tarantino segített.

Limitált bemutatók:

4 filmszínházba került bemutatásra a The Fantastic Mr. Fox, Wes Anderson alkotása 260.000 dollár kasszírozott. Szintén 4 moziban adták a The Messenger drámát, a Ben Foster és Woody Harrelson főszereplésével készült produkciót 50.000 dollár tapsolt össze.1 helyen ment az Uncertainty, amelyben Joseph Gordon-Levitt és Lynn Collins volt látható a főszerepben 12,200 dollárt termelt a film. 2 moziban lehetett látni a Dare drámát (Emmy Rossum a főszereplő), szintén 12,200 dollárt hozott.

Jövő héten érkezik a Planet 51 animációs film és 2009 harmadik Sandra Bullock-os filmje, a The Blind Side. Egyiknek sem lesz sansza megszerezni az első helyet, ugyanis az Újhold valószínűleg mindenkit két vállra fog fektetni.

Amerikai mozis bevétel becslések, az adatok millió dollárban értendőek

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

2012

65

65

260

Iromány, poén, tévéreklámok

Karácsonyi ének

22,32

63,28

200

Előzetes

The Men Who Stare at Goats

6,2

23,37

25

Jelenet, előzetes, még egy trailer

Precious: Based on the Novel “Push” by Sapphire

6,09

8,9

10

This is It

5,1

68,21

Előzetes , jelenet

The Fourth Kind

4,77

20,58

 Előzetes, 6 perces kedvcsináló

Páros mellékhatás

4,25

102,13

70

Szinkronos előzetes

Paranormal Activity

4,2

103,84

Előzetes, érdekességek

Törvénytisztelő polgár

3,93

67,32

50

 Előzetes, sok kép, jelenet

The Box

3,18

13,2

30

Előzetes , marketing

2 komment

  1. Jól nyitott a 2012, de jövőhéten úgyis jön a legújjab Twilight film, ami le fogja söpörni az első helyről. Bár akit érdekel a világvége, az még úgyis el fog menni a moziba 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *