2

Feltámadás (Resurrection, 1999)

Ha arra kérnék valakit mondjon jó filmeket, amelyben Christopher Lambert a főszereplő először valószínűleg beleröhögne az illető a képembe, hiszen ez akár egy nagy viccnek beillene. Pedig nem mindig súrolta a zs kategória alját a színész. Ahhoz, hogy élvezhető mozit találjunk a filmográfiájában eléggé vissza kell tekernünk az idő kerekét. A Hegylakó például klasszikusnak számít, a franchise-t később sikerült szépen elrontani, a Mortal Kombat pedig az egyik legjobb olyan film, amit számítógépes játék alapján készítettek (a folytatásból már ő sem kért), sőt akad olyan is, aki szerint Lambert legjobbja a Gyilkosság lólépésben thriller. Régebben a netet böngészve pedig olyan fórumokat is leltem, ahol a B kategória rajongói a Beowulf (az 1999-es) vagy a Fortress műveket éltették. Szerintem pedig az egyik legjobbja a Feltámadás krimi, melyben ismét Russel Mulcahyval, a Hegylakó direktorával dolgozhatott együtt.

1999resJohn Prudhomme (Lambert) nehéz eset az őrsön, nem kedvelik a kollégái, otthon sem megy minden rendben, ez leginkább annak tudható be, hogy fia elhalálozott egy balesetben, egyedül társa tudja leginkább elviselni. Új ügyük nem teljesen szokványos, egy sorozatgyilkos garázdálkodik a körzetben, aki péntekenként gyilkol és az áldozatai egyik testrészét magával viszi, a nyomozók számára még üzeneteket is hagy.

Lambert nem nagyon erőlteti meg magát, a szokásos merev arccal teljesíti feladatát, szóval az ő részéről ne várjon senki semmi pluszt. Russel Mulcahy videóklippes múltjának köszönhetően kellőképpen megteremti az atmoszférát ehhez a sötét krimihez, némely áldozatnál nem csak a rend kemény őrei inognak meg, hanem maga a néző is, a brutalitás teljesen átjön a monitoron, a kissé szürke képi világ csak dob a hangulaton, a nyomozási szál is ezerszer jobb, mint bármely Helyszínelők részben, a tempót is jól diktálja a rendező. Részemről egy jó 80 %, bár pofátlanul másolja a Hetediket, aki hozzálátna a megtekintéséhez az először tegye félre David Fincher alkotását, mert ha a Feltámadáshoz akarja valaki hasonlítani, akkor Mulcahy rendezése könnyedén elvérzik.

imdb: 5,9

rottentomatoes: 17 %

 

 

2 komment

  1. Nálam még a Nirvána is a nézhetőbb Lambert filmek között van – Mortal Kombatban tényleg mennyire jó volt Raiden 🙂 Elő kéne bányászni valahonnan…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *