5

Film Bruce Lee mesteréről

Bruce Lee maga a legenda, de ő is tanult valakitől, az ő mesteréről készül film Ip Man címmel, a főszereplő pedig Donnie Yen.

5 komment

  1. hanaiwa, Bruce Leet es Jet Lit azert nem vennem egy kalap ala. Az utobbi tudott kung-fuzni, az elobbi meg nem. Ami oriasi kulonbseg.

  2. Bruce Lee-t és Yip Man-t leszólni, látszik hogy filmek alapján ítélitek meg mind2jüket. Yip Man-ról nem sokat tudok én sem, csak annyit hogy Bruce Lee mestere és Leung Ting -utolsó tanítványa- mestere volt.
    Bruce Lee folyamatosan tanulta és terjesztette a Wing Chunt, később rádöbbent hogy mint minden más stílusnak ennek is vannak gyenge pontjai és éppen ezért fejlesztette ki saját harci rendszerét amit Jeet Kune Do-nak nevezett el (A Megállító Ököl Útja), mely a Wing Chun alapjaira épül és tartalmazza az: északi és déli Imádkozó Sáska, a Choy Lee Fut, a Sas Karom, a Boksz, a Birkózás, a Vívás és a Ju – Jitsu elemeit.
    JKD: Művészet, melyet egyetlen stílus sem szorít korlátok közé, de bármely stílust vagy módszert képes felhasználni, alkalmazni.

    Röviden ennyit tudok mondani Bruce Lee és Yip Man Nagymesterről.

    És még annyit hozzá tennék a végére hogy nálunk az alapokat tartja a mester a legfontosabbnak. És volt aki írta hogy csak azért képesek a filmben kivédeni egy ütést vagy rúgást mert be vannak állítva hozzá, és ha élesbe oda menne valaki simán letépné a nagymester arcát, csak azt tudom javasolni hogy az ilyenek próbálkozzanak Máday Norbert arcának a letépésével, meglátjuk mi lesz majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *