4

Tekerd vissza, haver (Be Kind Rewind)

Keserű szájízzel írok erről a filmről pár sort, nem talált el sajnos a hangulata, ha volt neki olyan egyáltalán, mert szerintem elrontották iszonyatosan.

A történet röviden: Mike (Mos Def) videótékában dolgozik, Jerry (Jack Black) is folyton arra lődörög. Jerry a helyi atomerőműnek köszönhetően magnetizálódik, aminek következében letörli a tékában található összes VHS kazetta tartalmát, ezért együtt állnak neki, hogy újraforgassák a filmeket.
A játékidő felééig egy nyavalyás mosolyt nem sikerült kicsikarniuk belőlem, unalom volt, ennek következtében pedig sokszor nézünk körbe-körbe, én nem egy olyan ásító arcot láttam, akiknek majdnem kiakadt az állkapcsa. A félidőnél megcsillan a remény, elkezdődik a forgatás, a Szellemírtók újraforgatását konkréten végigvigyorogtam, de aztán a jókedv elillan, csak a Robotzsarus jelenetet lehetett még élvezni.

Nem erre számítottam, arra vártam, hogy az idő nagy részében filmeket forgatnak újra, ezeket a forgatásokat követhetjük és megláthatjuk mi sül ki abból, ha nullpénzből készítik el ismert alkotások falusi változatát. Nekem nem baj, ha a stílust másmilyenre veszik, előfordult már, hogy mást kaptam, amit vártam és úgy is tudtam élvezni. Itt is azért a vígjáték keveredik a drámával, csak az a baj, hogy két szék közül a földre huppant az egész. Egy olyan alkotást készíthettek volna el, amelyen minden filmrajongó harsányon nevetgél, hiszen mindenki elképzelte már magában, mit csinálna, ha lenne egy kamerája és néhány haverjával újraforgathatná a kedvenc filmjét (vagy talán akad is olyan, aki belevágott egy hasonlóba). Ilyesmit kellett volna készíteni. No nem kesergek tovább, egyébként is  párt sort terveztem csak erről írni.  Abszolút csalódás.

4 komment

  1. egyetértek veled:)
    ennél sokkal többet ki lehetet volna hozni belőle…annyira azért nem rossz, kb hatos, de nem több…

    S ha már a “homevideózás”-nál tartunk, akkor inkább nézdd meg a Son of Rambow-t. Sokkal jobb. (értekeztem róla korábban). Gyerekek újraforgatják a Rambot, nagyon nagy. egyik kedvencem lett azóta 🙂

  2. Szerintem nem volt rossz film, de a marketinget nagyon elszurtak. Gondolom azt hittek, hogy sokkal tobben nezik meg, ha eltitkoljak a ‘szomorkas muveszfilm’ oldalat, es Jack Black is rogton Nacho Libres asszociaciokat ebreszt az emberben (bar a High Definitionben is ugyanezt a karaktert hozta). Persze az aranyokat nagyon elrontottak, a film fele az ujraforgatssal telt, mikozben az csak egy elojatek volt a ‘mentsuk meg a video kolcsonzot’ sztorihoz. Persze messze nem Gondry legjobb filmje, de teljesen elvezheto. Ami aranyos, hogy Gondry ‘sweded’ a sajat film traileret: video.aol.com/video-detail/michel-gondry-swedes-his-own-be-kind-rewind-trailer/1918324523

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *