0

Missing in Action: Macaulay Culkin I.

Macaulay Carson Culkin néven született 1980. augusztus 26.-án. Négyeves korában már színdarabokban szerepelt. Először a TV-ben tűnt fel, majd 1988-ban Burt Lacesterrel szerepelt a Rocker Gibraltar filmben

Egy későbbi cikk a színészről itt olvasható.

Karrier: John Candyvel a Belevaló papapótlóban hülyülhetett. Ismerőseim szerint is jó film volt ez. A Rekszessetek betörőkkel pedig világszerte hatalmas sikert aratott. Az egyik legnépszerűbb gyereksztár lett. 8 millió ropogós dolcsit kap filmenként már. A film 580 millió dollárt hozott, majd még egy folytatást vele és még két részt nélküle. Michael Jackson Black or White videoklippjében is szerepel.

Az apja a siker láttán új filmekbe nyomja be fiát. A filmes szerződésekbe a maximális beleszólás jogát tartotta fenn a film készítése során. Apja Macaulay többi testvéreit is benyomta Hollywoodba, eközben rendszeresen verte a fiát, felesége pedig elvált tőle.

Culkin filmjei továbbra is jól mennek, bár nem olyan sikerrel, mint a Reszkessetek betörők. A My Girl sikeres lett, a Jófiú pedig 44 millió dollárt hozott 1993-ban. A Palira vettem a papát filmmel megindult a mélyrepülés, 18 milliós végeredménnyel zárt ez a film. Majd jött a Pagemaster, aminek a végeredménye 13,6 millió dolcsi. A Richie Rich mozifilm egy ismert képregényen alapult, 40 millió dollárba került és végül ez is megbukott. Legutoljára emlékezetem szerint moziban ekkor találkozhattunk Macaulay Culkinnal. Ekkoriban szeretett volna a színpadra visszamenni, Shakespeare-t és Beckettet játszani.

Jövő, kilátások: Semmi! Nincs egyetlen tervbe vett filmje sem. 2006-ban hangját adta a Robot Chicken pár részéhez és 2007-ben szerepelt egy filmben (Sex and Breakfast) Eliza Dushku partnereként.

Személyes élete: 1998-ban elvette Rachel Minert, akitől 2000-ben el is vált. 2002-től Mila Kunis modell a barátnője. Egyes pletykák szerint az esküvőt tervezgetik.

(cinematrix)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *