0

War (War)

“Transporter vs Hero”

 

Átverés – mondhatnám. A film bemutatója, előzetese, de még a címe is egy non-stop akciót ígért, ami után az akcióbuzik megnyalják mind a 10 ujjukat és lehozzák a padlásról a vízipisztolyt.

Sajnos nem ez lett belőle. Előfordul na…

Jack Crawford (Jason Statham) FBI ügynök, társát és annak családját lemészárolja a bérgyilkos Rogue. Jack-nek(Jet Li) azonban van egy tökös kis csapata és vár a felbukkanására, vár a bosszú és a vadászat. A killer azonban csak 3 év múlva tűnik fel, feltűnve a kínai maffia és a yakuza tagjai között is.

0w

Jason Stathamről már sokan elmondták, én is megteszem, hasonlít Bruce Willis-re. Ha 20 évvel ezelőtt nyomta volna az ipart, nagy sztár lett volna a 80-as években. A kasszáknál kimagasló eredményt nem ért még el, egyedül az Olasz melóval ért el igazán jó bevételt, de ott mellékszereplő volt. A tékákban nagyobb sikere van. Jet Li a Halálos fegyver 4-ben mutatkozott be Hollywoodban, azóta róla se mondhatnám el, hogy csúcsbevételeket döngetne, őt is a tékákban jobban kedvelik. Ebben a filmben pofonokat oszt és bemutatja Steven Seagal színészi kelléktárát (a nagy semmit!)

A rendező Philip G. Atwell eddig főleg videoklipeket rendezett, első filmje azonban nem váltja be a hozzá fűzött reményeket és a múltjából is csak itt ott tűnik fel valami, hogy mit is csinált régebben.

Összességében egy akcióorgiát vártam és csalódnom kellett, van benne ugyan egy kis bunyó, némi lövöldözés, sőt a végén még csattanó is van, de a vártakhoz képest kevesebbet kaptam. De azért a filmcím fordítása nem semmi 🙂

Értékelés: 60 %

Büdzsé:49 millió dollár

Amerikai bevétel: 22,5 millió dollár
Összbevétel: 37, 7 millió dollár

szereplő(k):

Jason Statham (Jack Crawford)

Jet Li (Rogue)

John Lone (Chang)

Devon Aoki (Kira)

Luis Guzmán (Benny)

Ryo Ishibashi (Shiro)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *