0

Mr. Brooks (Mr. Brooks)

A skizofréniában az a jó, hogy nem vagy vele egyedül

Mr. Brooks (Kevin Costner) épp most kapta meg az év embere díjat, boldog házasságban él és van egy vállalkozása. Mellesleg sorozatgyilkos. A hab a tortán, hogy még skizofrén is… amiben ugye az a legjobb, hogy abban sose vagyunk egyedül. Eddig van gond? Nem sok, Brooks és Marshall (a skizofrén fél-William Hurt) jól elvannak, eldumálgatnak, az ölés is megy. Azonban beüt a baj. És ha még csak egy lenne… Egy akciója után lefényképezik és megzsarolják. A jóember nem pénzt kér, hanem hogy elkísérhesse Brooks-ot a következő útjára. A problémát fokozza, hogy rájön, lehet a lánya is hasonló problémával küzd, mint ő maga.

0mrbrKevin Costner -nek van honnan feljönnie. A Waterworld után nem csak az arca, hanem a karrierje is épült lefele rendesen. Dicséret illeti meg, mivel ő a kiutat nem valamely egykori sikerfilmjének folytatásában látta, hanem kisköltségvetésű filmekben domborít, így neve nem tűnt el a süllyesztőben. A Mr. Brooksban rossz szót nem igazán lehet róla szólni, William Hurt-tel kiváló párost alakítanak. Demi Moore által alakított nyomozónál ugyan néhol kilóg a lóláb, de annyira nem zavaró.

Ez a film jó, leköt a végéig, csak a vége ne lenne. Aki megnézi az érzi, hogy valakinek tetszett az a vég, ami jó lezárás lett volna, talán fentről szóltak le, hogy ez így nem jó, de azért még egy jelenetet hozzá pakoltak. Kár érte, de ez még így is benne van az évi Top10-ben


Értékelés: 90 %

Büdzsé: 20 millió dollár

Amerikai bevétel: 28 millió dollár

Összbevétel: 43 millió dollár

 

Főszereplők: Dane Cook   Demi Moore   Kevin Costner   Marg Helgenberger  William Hurt

Rendező: Bruce  A. Evans

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *