9

Hoppá, kirúgták a Han Solo film rendezőit

A Disney által kijelölt Star Wars irány eddig pénzügyileg kifizetődő, bár Az ébredő Erő (Force Awakens) kapcsán sok rajongó csalódottságának adott hangot és a Zsivány Egyes (Rogue One) sem villanyozott fel mindenkit. Ráadásul most újabb probléma merült fel, ami aggodalomra adhat okot. Néhány órával ezelőtt Phil Lord és Chris Miller bejelentették, hogy búcsút intenek a Han Solo filmnek, mivel egyáltalán nem voltak azonos hullámhosszon a stúdióval, elképzelésüket nem támogatták.

hansoloszereplogarda

Nos, ha a forgatás kezdete előtt járnánk annyira nem lenne vészes a közlemény, azonban a munkálatok javában zajlottak. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezére annyit tett hozzá, hogy Millerék tehetséges rendezők, de kiderült, hogy teljesen más filmet akarnak megvalósítani, amit ők szeretnének, ezért útjaik elválnak. Hamarosan bejelentik, hogy kivel pótolják őket.

A Hollywood Reporter információi szerint Ron Howard vagy Joe Johnston léphetne a helyükre. Egyúttal kicsit pontosítottak, a szaklap már konkrétan arról ír, hogy Milleréket kirúgták. Nem volt felhőtlen a viszony a rendeződuó, illetve Kennedy és Lawrence Kasdan között. Túlságosan is elvitték volna a humor irányába és rendszeresen eltértek a forgatókönyvben leírtaktól. Han Solo sokkal inkább egy öntelt és cinikus alak és nem egy folyamatosan humorizáló alak.

Nem ez az első eset a Star Wars világában, hogy a Disney kénytelen volt jelentős változtatásokat eszközölni. Tavaly a Zsivány Egyes komoly pótforgatáson ment keresztül a bemutató előtt 5-6 hónappal, amelyet már Gareth Edwards helyett állítólag Tony Gilroy irányított.

9 komment

  1. Kennedy is nehezen viseli ha valaki a kilúgozott semmilyen szarját kicsit kipofozgatja és egy adag kreativitást visz a dolgokba.
    Kicsit kezd sok lenni neki a felelősség/feszültség, el kéne menni egy vagy több év kényszerpihenőre…
    Lord és Miller miatt néztem volna csak meg, még ez sem lesz…

  2. Ideje lenne egy Star Wars buktának. Kennedynek és Kasdannak is rá kellene döbbennie,hogy vég nélkül nem csilingelnek dollármilliárdok csak azért mert rányomják a Star Wars logót. Főleg ha ilyen öntelt és önhatalmú módon avatkoznak be tehetséges rendezők terveibe. Sebaj,majd visszahívják Abramst.:)

  3. Ajjaj, ez gáz. A rendezőpáros miatt volt érdekes számomra az egész, erre kivágják őket, ráadásul a forgatás legvégén… Kezdődött Josh Trankkel, aztán Edwards-zal, most meg ez? El kéne gondolkodni a Lucasfilmnél, hogy mit akarnak: egyénített, mégis szórakoztató minőséget vagy fröccsöntött sorozatgyártást?

    • Josh Trank az F4 után jobb is, hogy távozott.:) Mondjuk Edwards félreállítását nem igazán értem, mivel ha jól értem, ő megtette, amit megkövetelt a haza, vagyis a szkript. A rendezőpárosból kinézem, hogy a Han Solo filmből egy totál könnyed, kissé idióta, de szórakoztató sztorit akartak csinálni. De azért ott a lényeg, hogy Solo inkább egy szurkálódó, cinikus fickó. Ha ezt nem tudták visszaadni, akkor jobb is, hogy megváltak tőlük.

      • Tranket azelőtt küldték el, hogy bizonyíthatott volna. Simon Kinberg beárulta Kennedynél, hogy milyen volt az F4 forgatásán… Nem olyan biztos, hogy Trank volt a hunyó, bár ezt már nem tudjuk meg soha.
        Ami a Han Solo-filmet illeti, miért most váltak meg tőlük, ha azt nyilatkozták, hogy kezdettől fogva keresztezték egymást az elképzelések? kb. leforgatták az egész filmet, és ez azután jut eszükbe? Nehezen hihető. Szerintem a vágáson vesztek össze.

        • Van ilyen, hogy a kezdetektől fogva nehezen érti meg magát a rendező és a stúdió. Pl. Padilha is panaszkodott, hogy kész rémálom volt a Robotzsaru forgatása és minden ötletéért rendesen meg kellett küzdenie és általában alulmaradt. Vagy Gavin Hood is azt nyilatkozta, hogy a Wolverine forgatásába rendszeresen beleszóltak, átfestették-alakították a díszleteket az orra előtt. Szóval vannak ilyenek, csak Millerék nem adták be a derekukat, azért csak sikerek vannak mögöttük. Viszont a Lucasfilm erősebb:) Abban nem értek egyet, hogy a 21 Jump Street cinikus lett volna, szerintem inkább idióta poénok voltak, méghozzá a jobb a fajtából. Amúgy is lesz majd még pár interjú-nyilatkozat, azokból kiderül, hogy mi történt konkrétan. Én mindenesetre nem igazán örültem volna egy folyamatosan poénkodós Han Solo filmnek.

      • …ráadásul a páros tud nagyon cinikus és maró humort is (21 és 22 Jump Street), szóval ez sem valódi érv a stúdió részéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *