0

Röviden: Naked

nakedmovieNagy lehetőségeket kínálnak az időhurkos témák, ennek csak az alkotók fantáziája, a költségvetés és a producerek szabhatnak határt. Lehet akár rendkívül viccesen tálalni (Idétlen időkig), vagy akár izgalmasan (Időbűnök) is. A lényeg, hogy az alaphelyzet kellőképpen érdekes legyen, fenntartsa a kíváncsiságunkat és ne kihagyott ziccerként tekintsünk rá (mint pl. az ARQ). Tegyük be a képletbe Marlon Wayans-t. Késő, már benne van. Mire számíthatunk?

Ugyebár eléggé sajátos humorral bír, paródiáinak megvan a rajongói tábora (bár az imdb-n rendre 5.0 átlag alatt teljesít) és akik eddig bírták a Naked-ben sem fognak csalódni. Bár azért ezúttal nem kifigurázásról van szó.  Rob Anderson (Wayans) esküvőjére készül, hamarosan ki fogja mondani a boldogító igent. De maga sem tudja, hogy mi történhetett az előző este, amikor meztelenül tér magához egy szálloda liftjében. A lényeg, hogy 1 óra múlva az oltár előtt kell állnia.

A végkifejletet elnézve teljesen felesleges volt leforgatni a filmet, valahogy értelmetlennek tűnik erre kihegyezve elpazarolni az időhurkos témát. Ugyanakkor nem csak olcsó és idióta poénokkal szuszakolták tele a játékidőt, hanem vannak ténylegesen vicces jelenetek. Vajon hányszor kell újraélni az adott órát, hogy megnyerjünk egy bunyót (kissé hasonlatos A holnap határához, amikor a csatatérről próbálnak kijutni) vagy mennyi alkalom szükséges ahhoz, hogy mindent beszerezzünk mire az oltár elé érünk? Akad néhány jó ötlet, vicces szituáció, de mindez kevés. Könnyen el is felejti az ember, ami nem lenne probléma, csak amellett, hogy mérsékelten szórakoztató, még totálisan felesleges is. 50 %-ot kiosztanék rá, mert ahogy írtam el lehet lenni úgy-ahogy rajta és nem bosszant fel.

imdb: 5.3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *