0

Box Office: Az Aranykör

kingsmangoldencircle4Észak-Amerikai box office
2015-ben mutatkozott be a Kingsman, amely februárban, A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) árnyékában kezdett, ráadásul egy hosszú hétvégén. Eléggé szép eredményt produkált, dicsérték a stílusát, az akciókat, humorát és a karaktereket. Két és fél év múlva érkezett a második felvonás, Az Aranykör (The Golden Circle) ugyan nem számolhatott négy napos víkenddel, illetve akciónak épp ott volt az Amerikai bérgyilkos (American Assassin) és a Sokkal több, mint testőr (The Bodyguard’s Hitman), de azért csak kitermelt egy 39 millió dolláros összeget. A stúdió ennél valamelyest többet várt, örültek volna, ha 40 és 50 millió között kezd, de azért ez sem olyan cudar. A kritikák kiemelték, hogy nem lett olyan jó, mint az első, ám még így is szórakoztató.

A Relish Mix közösségi média figyelő szerint a többségnek tetszettek az előzetesek, amelyek eléggé hangulatosak voltak, megmutattak néhány remek akciót és a zeneválasztást is dicsérték. Colin Firth visszatérésének magyarázatára szintén sokan kíváncsiak voltak.

Ezzel szemben a Ninjago animáció gyengébben teljesített. A Lego és a Batman spin off hozta a vártakat, a stúdió pedig ezek fényében az új bemutatótól is legalább bő 30 milliós startot remélt. A 21 millió nem nevezhető korrektnek, még ha ezt sikerülne megháromszorozni vagy esetleg négyszerezni, akkor sem üti meg a száz milliós összeget.

Nem voltak túl acélosak a vélemények sem. Az első Lego-filmnél mindenkit meglepett, hogy Phil Lord és Christopher Miller vidám és hangulatos produkciót adott ki kezei közül, tömve voltak ismertebb figurákkal és a popkultúrára való utalások sem maradtak ki. A Minden szipi-szupi szuper Oscar-jelölt dalt pedig most is sokan dúdolgatják. Batman…hát ő meg Batman, még szép, hogy népszerű és szintén szerette a közönség. A Ninjago-nál pedig jobbára a középszerűség jellemző a kritikák szerint.

friendreHidegen hagyta a horrorrajongókat a Friend Request. Szerény 2.4 millió csurgott be a kasszákba. Már az előzetesek sem voltak megnyerőek, a CinemaScore C+-os átlagot hozott ki, az imdb-n 5.4-en áll. Talán többet hozott volna, ha nem R-es besorolású. Hiszen ha már amúgy is a közösségi médiáról szól úgy-ahogy a film, akkor a tiniket kellett volna megcélozni.

574 helyen próbált szerencsét a Stronger dráma, ami a Bostoni Maratonnál történt robbanást túlélő Jeff Baumanról szólt. A lábát vesztett férfi nem adta fel a reményt, ugyan elvesztette lábait, de akkor is erős maradt. 1.7 millió dollárt hozott a film, nem éppen kiemelkedő, sokkal inkább közepesnek mondható.

Régebben bemutatott filmek: Tovább hasít a Vesztesek klubja, a háromszázas vonalat átlépheti az Az (It), ehhez még 34 millió dollár kellene. Vajon lesz folytatása az Amerikai bérgyilkosnak (American Assassin)? Az alapanyagból bőven kijönne több rész is, de az erős csökkenés miatt ne bízzunk benne. Darren Aronofsky Anyám! (mother!) rendezése is elszenvedett egy 56 %-os esést.

Amerikai top 10 bevételek, az adatok a boxofficemojo-ról vannak.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Kingsman: Az Aranykör

39.00

39.00

104

Az

30.00

30.00

– 50.1

35

Ninjago

21.24

21.24

70

Amerikai bérgyilkos

6.25

26.18

– 57.9

33

Újra otthon

3.31

22.34

– 36.1

12

Anyám!

3.26

13.42

– 56.7

30

Friend Request

2.40

2.40

9.9

Sokkal több, mint testőr

1.85

73.59

– 48.5

30

Stronger

1.74

1.74

30

Wind River

1.26

31.65

– 50.8

11

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *