0

Box Office: Horrorra ment a nép

Észak-Amerikai box office
Habár a Démonok között (The Conjuring) eléggé kedvelt volt, de a horroruniverzum bővítésének első spin off-ja már félrement. Nagy lehetőségek voltak a rémisztő Annabelle babának és tulajdonképpen bevétel terén nem is volt semmi gond. Csak éppen a fránya visszajelzések voltak lehangolóak. A New Line viszont bátran rábólintott a következő felvonásra, pláne, hogy büdzsé tekintetében nem tekinthető rizikós vállalkozásnak. Megnyerőek voltak az előzetesek és bizony a kritikákból is leszűrhető, hogy sokkal jobb lett, mint az előző. David F. Sandberg rendező minőségibb alkotást tett le az asztalra.

Tudta ezt a stúdió is, hiszen már júniusban megmutatták A teremtést (The Creation) Los Angeles-i Filmfesztiválon. Ha pedig egy cég így tesz, különösen egy horror esetében, akkor sejthető, hogy elégedettek a fejesek. Ezt követően New Line’s Scare Diego eseményen a Comic Con-on is megmutatták, ahol a szereplőgárda is megjelent. Augusztus 6-án volt a Nemzeti Baba Nap, a stúdió néhány rajongót Rey Mysterio pankrátorral együtt elvitt az Isla de las Munecas-ra (A Babák szigete). A legenda szerint miután egy kislány vízbe fulladt a sziget tulaja kicsit babákat aggatott ki a területen, remélve, hogy így kiengeszteli az elhunyt szellemét. Néhány évvel később a tulaj pont ott halt meg, ahol a kislány. Szóval a kis csapat Annabelle-lel együtt elutazott ide, ahol egy sámán kiűzte a babából a rossz szellemet.


nutjob2A 3 évvel ezelőtt Mogyoró-meló (The Nut Jub) sem volt éppen kiemelkedő darab és bevétele sem volt kimagasló (42 milliós büdzsé, 64 milliós amerikai bevétel, összbevétel 120 millió). Nos, a következő rész talán még rosszabb lett. Nem tudták kitalálni, hogy mikor lenne a legalkalmasabb a bemutatásra, néhány tili-toli után kötött ki itt, augusztus közepén. Nem voltak túl meggyőzőek a trailerek és hát ugye az egyik karaktert megszólaltató Jackie Chan is már javában a Lego: Ninjago-t promótálja inkább.

1461 helyen mutatkozott be a The Glass Castle dráma. Az 5 millió körüli start nem nevezhető rossznak. De úgy tűnik, hogy Jeannette Walls regényének az olvasói-rajongóinak eléggé tetszett az alkotás, viszont több lelkes értékelés kellene a regényt nem ismerőktől is, hogy ne fogyjanak el gyorsan a nézők. Illetve a dátum sem túl szerencsés, hiszen ha van egy dráma egy tehetséges, pláne komoly díjjal rendelkező színésszel, akkor inkább ősszel kellene útnak indítani.

Régebben bemutatott filmek: Közel 60 %-ot esett a Setét torony (Dark Tower), így nem fog kimagasló eredményt elérni, szóval ebből sem lesz franchise. De a sorozat még esetleg kedvelt lehet. Áthaladt a 300 millión a Pókember (Spider-Man) reboot, illetve a Nyomd, bébi, nyomd (Baby Driver) is átgördült a százason. Persze a legnagyobb nyertes az Emoji animáció, hiszen egy ótvar, mindenhol lehúzott alkotás csak kitermelt eddig 64 millió dollárt és továbbra is vígan gyűjti a milliókat.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Annabelle: A teremtés

35.04

35.04

15

Dunkirk

11.40

153.71

– 33.4

100

A mogyoró-meló 2

8.93

8.93

40

Setét torony

7.87

34.30

– 58.9

60

Emoji film

6.58

63.59

– 45.2

50

Girls Trip

6.52

97.19

– 42.8

19

Pókember: Hazatérés

6.10

306.45

– 31.0

175

Kidnap

5.22

19.39

– 47.8

20

The Glass Castle

4.87

4.87

Atomszőke

4.57

42.81

– 43.9

30

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *