8

Setét torony előzetes

darktowerrrr2007 elején szellőztették meg, hogy J.J. Abrams szeretne filmet készíteni Stephen King közkedvelt Setét Torony (The Dark Tower) regényeiből. Viszont Abrams eléggé elfoglalt volt, 2008-ban el is mondta egy interjúban, hogy időre lenne szükség, hogy foglalkozni tudjon a projekttel. Ron Howardnak Akiva Goldsman adta elő, hogy miképp lehetne King művét megvalósítani és úgy tűnt, hogy szabaddá vált az út előttük. Az Universal is érdekelt volt a dologban, így Howardék lelkesen belevágtak a tervezgetésbe, a direktor még egy csapatot is összerakott a Setét torony rajongóiból is elemzőiből, hogy a lehető legjobban át tudják ültetni a regényeket filmre.

A konkrét elképzelés szerint a könyveket úgy mesélték volna el, hogy az első mozifilm után sorozatként folytatták volna a sztorit, amit követett volna egy újabb rész, majd a harmadik felvonás előtt a cselekményt ismét sorozatként regélték volna tovább. Ez azonban eléggé rizikós vállalkozás, pláne, hogy eddig senki nem csinált még ilyet. Javier Bardem és Viggo Mortensen neve jött szóba főszereplőként, előbbinek fel is ajánlották Roland Deschain megformálását.

Az Universal időközben arra kérte az alkotókat, hogy csökkentsék a költségeket, ami újabb szkriptátírással járt. Eredetileg 2011 szeptemberében indult volna a forgatás, ám a stúdió meghátrált, de egyúttal bejelentkezett a HBO, ahol a sorozat készülhetett volna. Egy ideig úgy tűnt, hogy a Warner karolja fel a Setét tornyot, Russell Crowe-val is folyt az egyeztetést, ám ebből sem lett semmi.

2015-ben színre lépett a Sony, zöld utat adtak a filmnek. Howard ekkor már kiszállt a rendezői székből, helyére Nikolaj Arcel ülhetett be. Idris Elba szerződött le a főszerepre, Matthew McConaughey alakíthatja a feketébe öltözött embert. Jake Chambers, Katheryn Winnick, Jackie Earle Haley és Abby Lee szintén fellépdelt a fedélzetre.

8 komment

  • Tipca írta egy korábbi posztnál: Azért “setét”, mert a regény alapja/ötletadója Robert Browning “Childe Roland To The Dark Tower Came” című verse volt (szerepel is a regények elején a vers, a magyar verziókban is), ami magyar fordításban a “Roland vitéz a Setét Toronyhoz ért…” címet kapta.

   • Ezek a Magyarok meg a variálások 🙂 Am jó volt a trailer ez alapján megérte ennyit várni rá.

 1. Sokkal több McConaughey time kellett volna, elég badass lesz, bár így se baj, nem lőttek le semmit.

 2. Még akár jó is lehet. De nagy elvárásaim nincsenek.
  Én nem ismerem a storyt, nem olvastam a könyveket, számomra biztos újdonság lesz. 🙂

 3. A könyv iszonyat jó, az első kötetet kétszer is kiolvastam, kiváncsi vagyok, a film mennyit ad vissza. remélem időrendben fognak haladni, mert olvastam olyant is, hogy nem az első kötettel kezdik.

 4. Az előzetes negyedik másodpercénél ment el a kedvem a filmtől.
  Nem olvastam a regényket, de a koncepció érdekesnek tűnik. Bizonyára nem véletlenül lett híres a széria.
  De az ilyen teljesen felesleges erőltetett idióta vizuális marhaságok, mint amit a töltényekkel leművel Idris Elba a legbiztosabb jele annak, hogy egy filmet jobb ha elkerülök, mert az intelligencia az garantáltan hiányozni fog belőle.
  Az ilyesmi maximum egy Galaxis Őrzői jellegű filmben működik, de ott is csak ha direkt poénnak, paródiának szánják.
  Ez kb. az a szint mint mikor Terminator Genisysben Schwarzi beleszáll repülve a helikopterbe. Nekem mondjuk valahogy perverz módon valahogy tetszik az a film, de kizárólag csak azért,mert az előző kettőhöz képest lett jobb, egyébként egy rakás szar, ha az első kettőhöz viszonyítom.
  Mindenestre sokat elárul a filmesekről, hogy ha direkt az ilyen ultra gáz jelenettekel próbálják eleve eladni a filmet.

  • Amúgy pont az ilyen marhaságok hiánya miatt olyan fasza a John Wick széria. Semmi felesleges újkori vizuális ökörség, mégis iszonyat látványos Wick könyörtelen hatékonysága. Old school.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *