3

Hackerek idő előtt kiszivárogtathatják a Karib-tenger kalózai 5-öt

piratesofthekaribHackerek rátették a kezüket a Karib-tenger kalózai (Pirates of the Caribbean) legújabb részére. Szeretnének pénzt látni ebből, meg is zsarolták a Disney-t, Bitcoinban (online valuta) szeretnék a váltságdíjat. Ám a stúdió egy centet sem hajlandó fizetni, felvették a kapcsolatot az FBI-jal, remélve, hogy elkapják a fenyegetőzőket.

Május végén kerül a mozikba a Salazar bosszúja (Dead Men Tell No Tales), ám a hackerek – ha nem kapják meg a kért összeget – részleteket tesznek közzé a költséges filmből. Márpedig a Disney nem fog perkálni.

A Deadline-nak nyilatkozott egy volt hacker, elmondása szerint az FBI-nak nem hogy nehéz a dolga, de egyenesen lehetetlen elkapni a tetteseket. Könnyen át tudnak verni mindenkit, hiszen például Egyiptomban valaki orosz szoftvert használ, úgy tűnik, mintha egy orosz után nyomoznának, holott az illető Egyiptomban van.

Legutóbb az Orange Is The New Black új évada került ki a netre, miután a Netflix szintén nem utalt a követelőzőknek.

3 komment

  1. Biztos lehetetlen dolog felkutatni a kiber bűnözőket… DE
    Ad egy, pár tízezerezer paraszton kívül – aki torrentezte volna úgy is – senkit nem hiszem hogy ez lázba hoz. Egy ‘látvány filmet’ az nézegessen 15 colon akinek négy nagyapja van, vagy ilyen a gusztusa.
    Ad kettő, nevetséges ez a váltságdíj dolog. Még ha kimutatható is lenne, hogy mekkora kárt okoz egy ilyen szivárogtatás, akkor is ki az a hülye f@sz aki azt hiszi, hogy egy petákot is enged egy 60 milliárd dolláros giga-monstrum vállalat??? Ne-vet-sé-ges!
    Jó munkát és sok sikert az FBI-nak! A szivárogtatóknak pedig valami építőbb jellegű, esetleg hasznos tevékenység folytatását javaslom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *