0

Majdnem megvalósult a Háborgó mélység 2. része

deepblueNem mondom, hogy kevés cápás film lenne manapság, de a trash mellett elég kevés – hát hogy is mondjam? – nagyobb közönség számára szórakoztató és minőségi film készül a műfajon belül. 1999-ben mutatták be a Háborgó mélységet (Deep Blue Sea), amelynek megvoltak a maga hibái, de azért egészen kellemes alkotás volt. 2006-ban jött létre a Warner Premiere, amelynek berkein belül olcsó animációs filmek és kedveltnek vagy sikeresnek mondható mozifilmek DVD-s folytatásai készültek. 2009-ben született meg az ötlet, hogy talán Renny Harlin rendezéséhez is gyárthatnának egy újabb részt.

Jack Perez, a Mega Shark vs. Giant Octopus és a Vad vágyak 2 (Wild Things 2) rendezője a Birth. Movies.Death-nek mesélt erről. A direktor elmondása szerint az Aliens-re hajazott volna a sztori és ennek fényében afféle háborús filmre hasonlított volna a dolog. „Matt Bierman, a Warner Premiere alelnöke szerint nagyszerűen hangzott a mondandóm. Elég ritka, amikor előadsz valamit és rögtön hozzá is láthatsz a forgatókönyvhöz, egyúttal rád bízzák a rendezést is.” – mondta, hozzátéve, hogy talán éppen a Mega Shark miatt kaphatta meg a melót.

A forgatókönyvben a történések egy tudományos kutatásokkal foglalkozó hajón játszódott volna, megszállják a szomáliai kalózok, majd jön a Navy Seal, hogy visszafoglalja. A hajó gyakorlatilag egy úszó labor volt, szerteágazó vízi alagutakkal. Perez a Sgt. Rock képregény alapján mintázott néhány karaktert. Lett volna jó néhány badass katona, viszont a cápák is veszélyesebbek lettek volna, hiszen műtéti úton rájuk kerültek gépfegyverek, torpedók és más fegyverek. Perez beismeri, hogy így leírva talán kicsit mulatságos, de a Frankensteinszerű mutáns cápákat komolyan kellett venni. A költségvetés úgy 5 millió dollár lett volna, de meg tudta volna oldani.

A forgatókönyv állítólag tetszett a fejeseknek, elkezdődött a szereposztás fázisa és folytak az egyeztetések az effektekről is. Aztán mégis leállították az előkészületeket. Perez szerint azért, mert akkoriban a DVD eladások nem hozták a várt számokat és ezzel együtt jó néhány olcsóbb filmet is jégre tettek. De azért itt egy „conceptual video”, ami alapján leszűrhető, hogy mégis mi lett volna a végeredmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *