10

Tippeljünk: Hogyan teljesítenek a filmek a hétvégén?

Vajon a Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) képes-e harmadjára is az élen végezni? Azt hiszem, hogy a Bébi úr (Baby Boss) animációs egészen korrekt eredményt fog produkálni, de a nagy kérdés itt inkább az, hogy a Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) vajon hogyan teljesít?

ghostintheshellujabb

10 komment

 1. A Szépség és a Szörnyeteg árnyékában van esélye a Bébi úrnak? Lehet, hogy összejöhet úgy 30 millió.
  Viszont a Ghost in the Shell bukni fog. Nyugaton ugyan megvannak a rajongói az alapanyagnak, de szerintem a hardcore fanokon kívül mást nem igazán érdekel Húsz milliós nyitány reális lehet? Az ázsiai országokban fog igazán teperni a film, már ha érdekli őket az amerikai változat és nem adnak a kritikákra.

  • Az a gáz, hogy pont a rajongók fognak csalódni benne a leginkább a hírek szerint. Sikerült kilúgozni belőle minden extra tartalmat, amitől klasszikussá vált anno. Néhol szolgaian követi a 95-ös anime filmet, ahol meg újít ott csak le lett butítva.
   Frankón alig van kedvem megnézni is, pedig nekem kéne hogy szóljon a film.
   Mennyire tudtam, hogy lesz. Balfasz amerikaiai stúdiókat tényleg nem érdekli már semmi csak a pénzcsinálás, ha blockbusterekről van szó. Teljesen lefolytják az eredeti gondolkodást ezeknél. Pedig a Logan sikere is mutatja, hogy milyen eredménye van, ha végre nem ugatnak bele akreatív folyamatokba.

   • A Logan annak köszönheti sikerét, hogy megléptek egy olyan dolgot, amire azért nem számított volna senki. És az X-Men rajongók szépen betódultak a mozikba, holott szerintem a film csak egy nagy blöff volt mindenféle felvezetés nélkül.:)
    Amerikában már bizonyították, hogy hagyni kellene a távol keleti cuccokat a stúdióknak. Belebuktak a horror remake-ekbe is. Elcseszték az Oldboyt, az Akirával nem tudnak kezdeni semmit.

 2. Szerintem a sorrend ez lesz kb.:
  1. Szépség és a Szörnyeteg – 45 millió
  2. Baby Boss – 38 millió
  3. Páncélba zárt szellem – 27 millió

  • A Logan nem azért lett sikeres, ami a film végén történt.
   Hanem azért, amiért a Deadpool is sikeres lett. Végre felnőttként kezelték a nézőket. De látni kell, hogy milyen szinten vért izzadt vel Ryan Reynolds mire át bírta verekedni a stúdió ellenállásán az öteleteit. És ugye frankón alacsony költségvetést is kapott hozzá. A Logan is jóval kevesebb pénzből készült, mint az elődei. Aztán meg hosz szarrá verte mindkét film bevételben a többit.
   Egyszerűen a stúdió fejesek totál csőlátásúak, csakis begyöpösödött sémákban képesek ma már gondolkodni. Én emmlékszem még azokra az időkre 20 évvel ezelőttről, mikor még az volt berögzülve, hogy a szuperhős filmekben semmi pénz nincs. Lekicsinylően kezelték az egészet, ezért is ment le gagyiba az összes széria, még ha jól is indultak az elején. Aztán sok véletlen együttállásnak köszönhetően csak iderült, hogy ezt jól csinálni is, erre persze rá is buktak a témára hirtelen, mint tyúk a takonyra. De beidegződések a filmeseknél, de főleg a fejeseknél, ugyanazok maradtak. Elég csak nézni mit össze nem balfaszkodik a Warnek a DC-vel, a Sony a Pókemberrel, a Fox, meg már teljesen kiherélte az F4-et, és a komplett X-men franchiset is elpicsázta egy kivételesen kreatív kisköltségvetésű Deadpool. Kicsit sarkítva, de a képregényfilmek az aranykort kb. az egy szem Kevin Feige-nek köszönhetik, aki kivételesen érti igazi rajongóként, hogy mitől is működnek ezek a filmet, jóllehet ő is azért frankón egy biztonsági játékos, és bizonyos szint felett nem vállal semmi kockázatot, és kreatív szabadságot se. De legalább, ha kicsit középszer szinten is, de működik a dolog. Szerencsére a Disney nem ugat bele a dolgába.
   Nyilván a pénzről szól végső soron az egész, de kurva gáz már, hogy a TV ezreszer minőségibb történeteket szállít ma már, mint a mozi. A nagy költségevtésű filmeket már teljesen elnyelte a szürke középszer.

   • Feigére afféle zseniként tekintenek és azért a Marvel Mozis Univerzuma hozza a kötelezőt, de azért kb 2-3 film volt, ami kiemelkedik, a többire pedig “csak” szórakoztatóként gondolok vissza. Ugyanakkor a másik oldalon meg ott van Zack Snyder, aki lehet bármilyen nagy fan, eddig egyáltalán nincsenek oda a DC kedvelők, a Supermant is sok bírálat érte pár éve. Bár nem tudom hogy ugyan a Marvel mitől lenne másabb, mint a DC és mitől lenne több egy repkedő hős, mint pl. Thor vagy Vasember.
    Na de Hollywood görcsösen próbál elfogadható filmet készíteni másféle alapanyagokból. De a Ghost in the Shellnél is elbukott, hiába voltak pompás előzetesek, a rajongók ebben is csalódtak. Pénzügyileg nem tudom miképp fog teljesíteni, de valszeg jócskán az elvárások alatt.
    A tévé most ismét ismét aranykorát éli, de én úgy vélem, hogy nem tesz jót egyáltalán ha minden rendező és színész a kisképernyőn akarja megvalósítani elképzelését. Túl sok lesz a termék a piacon:) Mondjuk soha nem volt baj, ha van egy minőségi szint, de ugye azért előbb-utóbb a nézők majd várni fognak valami pluszt. Egy szappanoperánál oly mindegy mi történik, de azért más alkotásoknál más magasan lesz a léc és ahogy licitálnak egymásra a rendezők és színészek előbb-utóbb már inkább erőltetetté válik a dolog.

 3. Szerintem a sorrend ez lesz kb.:
  1. Szépség és a Szörnyeteg – 45 millió
  2. Baby Boss – 38 millió
  3. Páncélba zárt szellem – 27 millió

  • Hopp ezt eggyel feljebb akartam.
   Valami rohadtul nem okés ezzel a blog motorral mostanság. Rendegegszer csak többedjére megy át a poszt, szerverhibát ír ki, meg ilyenek.

 4. legyek ünnepronto ? mär lassan halotti tort ültök a ghost in the shellre 😀 sztem korrekt lesz , biztos hogy nem lesz olyan mint az anime film meg sorozat , nem is tehetik meg mert globälissan nem lenne eladhato , itt ott lehet butitanak v levägjäk kurtitjäk , na es … sztem inkäbb örülni kene hogy mertek vmi ujat probälni ebben a lassan müanyag fröccsöntött futoszallag mozikulturäba. nezzük meg es ut mondjunk velemenyt en värok az itelettel szombat du melo utän mondok iteletet 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *