6

Star Wars: Jöhet az Obi-Wan és a Boba Fett film

Néhány nappal ezelőtt a Disney jelenlegi vezére, Bob Iger megerősítette, hogy jó ideig lesznek még Star Wars filmek és már tervezgetik miképp lehetne folytatni a franchise-t. De egyelőre nem árult el részleteket, így sajnos nem lehet tudni, hogy a Skywalker családhoz lesznek köthetőek a további történetek vagy esetleg megpróbálnak teljesen új karaktereket bemutatni és elszakadnak az eddig ismert karakterektől és történésektől.

starwarsanthology

A Making Star Wars információi szerint lesz Obi-Wan film, amely a Sith-ek bosszúja (Revenge of the Sith) és az Új Remény (A New Hope) között fog játszódni. Gareth Edwards, a Zsivány Egyes (Rogue One) rendezője dirigálhatna a forgatáson és Ewan McGregor alakíthatná ismét a jedi mestert. A spin offhoz további részeket nem szeretnének gyártani, szóval nem második vagy harmadik felvonás. Ha minden igaz, akkor az Orlando-i rendezvényen be hivatalosan be fogják jelenteni a projektet.

Azért hozzá kell tenni, hogy a Lucasfilm bejelentette, hogy 2018-ban nem lesz Star Wars Celebration, vagyis az áprilisi 4 napos esemény után csak 2019-ben lesz újra esedékes a rendezvény, pont a Star Wars 9 előtt. Elképzelhető, hogy pár napon belül egy rakás új hírt fog bejelenteni a Disney.

Az MSW forrása azt is állítja, hogy lesz film Boba Fett-tel is és úgy tűnik, hogy nem eredettörténetet fognak elregélni. Tulajdonképpen inkább egy csapatnyi fejvadászra összpontosítana a sztori, akik éppen valamiféle megbízást próbálnak teljesíteni. Viszont a központi karakter maga Fett lesz. Egyelőre nincs kész a forgatókönyv, de nagyjából azt az ötletet akarják megvalósítani, amikor még Josh Trank tartózkodott a fedélzeten. Ezen kívül lenne egy leginkább fiatalokat – Az éhezők viadalát kedvelőket – megcélzó Star Wars love story is, amiben bőven lenne dráma is.

És amire már nagyon sokan várnak: A Disney ráfeküdne végre a tévés Star Wars sorozatra is, az új szériában pedig a franchise-ban látott történetekkel lesz kapcsolatos. De hogy ebből élőszereplős műsor lesz-e….?

6 komment

 1. Áh remek lenne. Régóta várok egy Obi-Wan történetet abból az időszakból. Ewan is pont jó korban van hozzá, eltelt bő 10 év.

 2. Obi Wan-filmnek örülnék, ha tényleg Ewan McGregor játszaná ismét. Ő volt szerintem az első három rész talán legjobbja színészileg. Szóval, jöhetne. És igen, szerintem is korban plusz 12-13 év pont jó lesz neki. (Bár, nem annyira látszik rajta a kora, de a szakáll és egy kis öregítéssel ez megoldható lehetne. És külön jó hír, hogy nem folytatásokra gyúrnak, tehát van esély egy jó sztorira. Edwards is korrekt módon összerakta a Zsivány Egyest, szóval, hajrá!

 3. Két napja néztem meg a Rogue One-t, az alapján teljesen elegem lett ebből az egészből ami per pillanat az SW háza táján történik…
  A 8-at megnézem az biztos, de ha az is olyan erőtlen lesz mint a 7, akkor offolom az egészet…
  Ez a rengeteg fölösleges spin-off, reboot, origins meg még sorozat is, agyrém!

   • Az utolsó 30-40 percet leszámítva szinte semmi nem fogott meg benne, de az is csak az ep. IV.-et ismerve értelmezhető igazán.
    1. A karakterek papírvékony jellegtelen maszatok. A Vak csóka és a birodalmi robot jobban meg volt írva, mint a főszereplő.
    2. Felicity Jones, pocsékul elbántak vele, Vaderen több érzelmet fedeztem föl…
    3. Mikkelsen karaktere több pálfordulaton megy át a film alatt, mint Junior az Under The Dome-ban, ostoba, érthetetlen, elmismásolt motivációk.
    4. Percre pontosan követhető a 3-act-structure, összefércelt történet 3-4 akciójelenet köré “szarva”
    5. Az az elképesztő bugyuta, fájdalmasan szar pillanat, amikor Leia beköpi a mit küldtek kérdésre, hogy “reményt”
    6. Az az elcseszett CGI, amivel Fishert “megcsinálták”, Tarkinon keresni KELL a fogást, de a Ficher effekt rohadt gáz, pedig 3mp…
    7. Folyamatosan egy szikár, kemény akciófilm és a teljesen lebutított gyermeteg filozófiai maszlag között egyensúlyozna, de rendre az autóbbi fele billen a mérleg.

    A fröcsögést félre téve az akciók remekül sikerültek az átfűzés a IV.-be gyönyörű, de üres mint egy etióp siló… :/

 4. Obi-Wan jöhet, Boba Fett is jöhet, de a karakterfilmeken túl kellenének azért még eredeti ötletek is, mert hamar dögunalomba fullad az egész… SW-alvilág-film? KotOR-trilógia?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *