5

Ridley Scott meg akarja csinálni a Gladiátor 2-t

gladiatorA 2000-ben bemutatott Gladiátor (Gladiator) korrekt eredményt produkált, a kritikusoknak is tetszett és 5 Oscart is kapott. Anno komolyan elgondolkodtak, hogy folytatnák, Ridley Scott és Russell Crowe is benne lett volna. Szerencsére a stúdió nem akarta bármi áron megcsinálni a következő részt, a Nick Cave által írt forgatókönyv nem nyerte el a tetszésüket és a tervezet szép lassan elfelejtődött. Azt hihetnének, hogy végleg letettek a Gladiátor 2-ről.

Ám Scott valamiért a fejébe vette, hogy csak össze kellene hozni a filmet. Egy interjúban elmondta, hogy jelenleg is egyeztet a stúdióval. Nem gond, hogy elhunyt a főhős? Egyáltalán nem, hiszen a direktor tudja miképp hozza vissza a halálból. Egyelőre csak beszélnek róla, nincs kőbe vésve, hogy hozzá fog látni, mellesleg Crowe is eléggé máshogyan néz ki, mint 17 évvel ezelőtt.

Cave 2013-ban ezt mondta a régi elképzelésről: Crowe felhívott és megkérdezte, hogy megírnám-e a második részt. Én ekkor még csak egy forgatókönyvet tettem le az asztalra, így eléggé meglepődtem. ‘De Russell, nem haltál meg a Gladiátor végén?’ – kérdeztem. De, viszont szerintem ezt meg tudod oldani.’- válaszolt. Szóval Maximumus a purgatóriumban volt éppen, de az istenek visszaküldik a Földre. A mennyben ők éppen haldokolnak, csak egy akad köztük, aki nem, mivel ő elküldte a Földre Krisztust, akinek a segítségével egyre ismertebbé válik, míg a többi isten állapota egyre csak romlik. A tervük az, hogy a Gladiátorral megöletik Krisztust és követőit. Christ Killer címre akartam keresztelni. A végén Maximus rájön, hogy átverték, Krisztus valójában az ő fia és neki kell őt kicsinálnia. Majd a végén halhatatlan harcosként egy 20 perces háborús jelenetben Maximus végigverekszi magát történelem híres csatáin egészen Vietnámig.”

5 komment

    • Cave 4 éve ezt mondta:) Lehet, hogy Scott más forgatókönyvből akar majd dolgozni. De azért az se biztos, hogy összejön a dolog. Szerintem esélytelen, meg én valahogy nem hiszem, hogy Crowe egyáltalán újra izmossá akarná valaha gyúrni magát:)

  1. Remélem ez csak valami rossz vicc. Ez még a ZS-kategóriás Asylum gagyistúditól is szánalmas lenne nemhogy Ridely Scott-tól.

  2. Jézusom… AZ, hogy ez (a baromarcú) sztori egyáltalán szóba kerül, vagy egyáltalán a folytatás gondolata, az igen elképesztő elme-kórképet fest jónéhány emberről… :/

  3. Ha egyáltalán lesz folytatás, remélem nem ilyen történettel állnak elő, hanem valami sokkal értelmesebbel. Nagyon jó filmet készítettek 17 éve, szeretem, de nem kellene elszúrni egy hülye folytatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *