5

Pókember: Hazatérés – itt az új előzetes

spidermanhaloA fél internet a halántékát kocogtatja, hogy állítólag a Sony a tervezett Venom és Fekete Macska filmeket nem a Marvel Mozis Univerzumába próbálja benyomni. De azért ne vegyük biztosra, hogy a pletykák valóban igazak, hiszen a stúdió is beláthatja, hogy sokkal jobban járna, ha nem kezdene bele egy különálló franchise-ba. De egyelőre itt van nekünk az új Pókember, aki ezúttal Keselyűvel mérkőzhet meg. A karakter ugyan a rajzolt lapokon többször is összecsapott a Falmászóval, de a legtöbb esetben nem lehetett komolyan venni az öreg fickót. Úgy tűnik, hogy filmverzióban eléggé kemény lesz.

Tom Holland bújhat a Hálószövő kék-piros ruházatába és Vasember oldalán hálóhintázhat a felhőkarcolók között. Mary Jane valószínűleg nem bukkan fel.  Az új előzetest tegnap leadták a CinemaConon, most pedig a világhálón is elérhetővé vált. Júliusban érkezik a film. 

 

5 komment

 1. Kevésbé hangulatos, mint az első, viszont ha jól gondolom, akkor kb a film első harmadában stark vissza veszi a ruhát, azután pedig a pizsamában megy keselyű után. Mondjuk ha így lesz kicsit sajnálom, hogy ezt lelőtték, eddig azt hittem a pizsamás akció lesz hamarabb, flashbackek ilyesmi.

  • Én inkább azt tippelném, hogy nagyjából a felélnél lesz a hajós akció, aztán Stark elveszi a rucit, de Parker így is megpróbálja legyűrni a Keselyűt.
   És megint lekerül a maszk. Nem értem, hogy miért kell ezt minden filmben eljátszani.

   • A maszk levétel az még hagyján. Egy filmnél még nagyjából le lehet nyelni.
    Amellett, hogy leszögezem, ez tűnik eddig messze a legjobb Pókember adaptációnak, de az igazi Parkert eddig egy film se tudja jól ábrázolni.
    Akkor mégegyszer:
    Parker az egy kis nyomi volt, de belül azért egy nagyképű arrogáns pöcs, aki haragudott is a világra. Ez az ami franakón felszínre is jött kapásból, mikor megkapta szuperképességeit. Elszállt magától mint az állat 2 perc alatt, és emiatt halt meg Ben bácsi. Utána nyilván visszavett magából, kifejlődött az átsgosnál is nagyobb lelkiismerete, és a jó ügy szolgálatába állt. De utána is egy megrögzött maganyos farkas maradt, aki MINDIG a saját feje után ment. És továbbra is megmaradt egy adag a pökhendiségéből. Elég ha csak valaki elolvassa a korai számok egyikét, ahol először találkozott a Fantasztikus Négyessel. Kb, két másodperc kellett neki, hogy összebalhézzon velük és aztán lelépjen a rákba. Szóval az a karakter mindent csinált volna, csak nem áll neki nyáladzani Tony Starktól. Úgy elküldte volna a rákba a puccos ruhájval együtt, ha zsarolni, vagy korlátozni próbálta volna, hogy annak pislogni se lett volna ideje. Persze belül tisztelte a többi nagy hőst, fel is nézett azokra akik az igazi nagy fiúk ellen harcolnak, de bármi szintű benyalás, vagy meghunyaszkodás, az a karkater szöges ellentéte volt. Na ez az amit kurvára egyik filmes adaptáció se ábrázolt helyesen sose. Az önfeléldozás az rendben volt, de ezt az oldalát sose bírték elkapni. Még a Andrew Garfiled féle volt talán a legközelebb ehhez. (A Tobey féle Parkerre szavak nicsenek mennyire rühellem.) De persze igazán jó poénokat, vagy neagyjisten pókösztönt bezzeg annak se bírtak adni. Hogy az épkézláb történetről ne is beszéljünk.

    • Igaz, de aztán idővel Parker is változott. Bekerült a Bosszú Angyalai közé, ahol azért már csapatmunka folyik. De a lényeg, hogy kezdetben nem igazán viselte volna, hogy más dirigáljon neki.
     A Polgárháború előtt pont Stark adott neki új ruhát és azért hallgatott is rá, vagy mondjuk úgy, hogy felnézett rá, hiszen a maszkját is levette kamerák előtt. A Marveltől megszokott, hogy azért ugranak egy-két évtizedet a történetben és beleszőnek ezt-azt. Bár mondjuk kíváncsi leszek, hogy meddig szólhat bele a Marvel, Holland még benne lesz a Bosszúállók folytatásban, de utána elvileg külön utakon folytatja a Sony.
     A pókösztön azért kéne, rendesen ábrázolni kellene. A Garfieldes szálban azért voltak jobb poénok:)

     • Persze idővel változott, érettebb lett a karakter, de cirka “40 év” után állt csak be a Bosszú Angyalai közé. Azelőtt is próbálkozott, de pont azért nem vették be, mert titkolta mindenáron a kilétét.
      Az persze amúgy okés, hogy nem 100% ugyanazt a karaktert látjuk a vásznon, nyilván az idők is változnak. Ez az ábrázolás egész tűrhetőnek tűnik, és azért úgy tűnik itt is tesz arra hosszabb távon, hogy mit szövegel neki Stark. 😀
      Kicsit mondjuk ez a karakter visszalépés A Tobey féle karakter irányába az előző inkarnációhoz képest, de a többi körítés tűrhetőnek néz ki (May “nénit” leszámítva), de még van ideje kinőni a gyerekbetegségeit később. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *