9

A Disney a Marvel és Star Wars filmek mellett nem foglalkozik a Tron 3-mal

Még a Tron 2. részének a készítése közben derült ki, hogy a Disney szeretné megcsinálni a folytatást is. Azonban az Örökség (Legacy) után már egyáltalán nem volt biztos, hogy elkészül a harmadik felvonás. Joseph Kosinski, Garrett Hedlund és Olivia Wilde bizakodott, a forgatás 2015 októberében indult volna, de aztán mégsem történt semmi. De miért nem?

tron

Kosinski a Collider oldalnak beszélt erről. A direktor elmondása szerint a projekt nem halott, csupán hibernált állapotba került és várja a megfelelő pillanatot, hogy feléledjen. Amikor készült az Örökség még nem volt a Disney-é a Marvel,  sem a Lucasfilm. Most pedig minden az övék. A stúdió szempontjából ez annyit jelent, hogy van egy bizonyos összeg, amit elkölthetnek meghatározott számú filmekre. Szóval ha készíthetnek rendkívül jövedelmező Marvel produkciókat és Star Wars spin offokat, akkor felmerül a kérdés, hogy vajon egy költséges Tron folytatás is hozna-e ennyit? Nyilván hozna profitot, de nem annyit.

Mint kiderült, a forgatókönyv 80 %-a abszolút rendben volt, amikor kiderült, hogy félreteszik az elképzelést. Akkor még úgy volt, hogy 8 vagy 9 hónap van hátra a forgatás kezdetéig. Kosinski inváziós filmként írta körül a Tron 3-at, vagyis a gépi világból a karakterek átjöttek volna az emberek világába. Az Ascension címre hallgató sztori első harmada a való életben játszódott volna, majd visszatértünk volna a gépi vidékre, aztán a végén a cselekmény újra az emberek között zajlottak volna a történések.

E mellett Wilde karakterének is fontos szerepet jutott volna. Quorra a második film végén átlép a való életbe, próbál beilleszkedni, eléggé furcsa számára ez a környezet. Próbál beilleszkedni és alkalmazkodni.

9 komment

 1. Nem téved Kosinski, ugyanis, az első Vasemberhez a Disneynek semmi, de semmi köze. A Paramount csinálta a Marvellel közösen. (Sajnos, messze az is volt a legjobb Marvel produktum, mert mióta megvette a Disney igazán jó filmjük nem volt. 🙁 )

  A Tron 3 pedig jöhetne.

  • 1:) Igazad van, tényleg nem volt köze hozzá a Disney-nek
   2:) Dehogynem. A Tél Katonája az egyik legjobbjuk:) És a Bosszúállók sem piskóta.

   • (A Tél katonája még tényleg jó volt, de én nem szeretem a Bosszúállókat. De nem szeretném szétoffolni a témát teljesen.)

    A Tron jó is lehetne, de sajnos nem lett kultfilm az Örökség, így tényleg nem lenne értelme folytatni, mert nincs rá nagy előzetes várakozás. Pedig a látványvilága és a zenéje ütött szerintem. A sztori is rendben volt, meg a szereplők is kedvelhetők voltak. Hedlund sem lett világsztár, és sajnos a 7 év már túl sok kihagyás lenne. Szóval, érthető, hogy nem folytatják.

    • Az Örökség zenéje és látványa perfekt volt, ez szépen el is adta a filmet. Na meg elég dögösek voltak a csajok ilyen fekete fehér világítós cuccban:) De egyébként a történet nem volt egy nagy was is das:)

 2. Igazából érthető a döntés. A régi film egy rosszul öregedő technikai pionír, a második rész meg egy hatalmas Daft Punk-videóklip. Koherens történet, rendes karakterek, univerzumépítés nem volt egyikben sem.

 3. Igaza van a Disney-nek, a költségvetés nagy lenne,de se egy húzó név,se érdeklődés, a 2.rész sem kaszált a kasszáknál.

 4. Elég szomorú. Mondjuk úgy is elő veszik, mert ha kifúj bármelyik is, szükség lehet rá, mivel eredeti ötletekbe nyilván nem gondolkodnak. Mondjuk egy Black Mirror szintű sorinak is eltudnám képzelni, nem kötelező moziban gondolkodni.

   • A Tron és a Legacy között több telt el, szóval 8 évvel kitudok egyezni, bár reméltem azért, hogy 2020-ig kapunk egy új részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *