0

Az egészség ellenszere (A Cure for Wellness)

egeszsgesellenszerposter

Jason, adaptáció, városi legenda, Freddy, Chucky és így tovább. Nincs semmi baj a klasszikus horrorikonokkal, de ideje lenne már újat teremteni, mint visszanyúlni a régiekhez és talán jobb lenne egy eredeti gondolat, mint hozzányúlni egy ismert misztikus sztorihoz. Gore Verbinski majd megmutatja, hogy kell csinálni. Ugye? Bízhatunk benne, hiszen neki köszönhetjük A kör remake-et, elindította a Karib-tenger kalózai-t és azért a Rango is eléggé tetszetős volt. És Az egészség ellenszere?

AzEgeszsegEllenszere_jelenetfoto

Lockhart (Dane DeHaan) keményen dolgozik, bízva abban, hogy cége felfigyel teljesítményére, idővel feljebb léphet a ranglétrán és többet fog keresni. Amikor mégis behívják a fejesek, kiderül, hogy tudják mit szeretne, de egyúttal mindennel tisztában vannak. Szóval hajlandóak szemet hunyni , azonban l kell mennie a svájci Alpokba, hogy visszahozza a wellnessező főnököt. A fiatal munkaerő nem vesztegeti az időt, de a helyszínre érve már nem alakul semmi sem az elképzelései szerint és egy baleset következtében ő maga is kénytelen az intézmény falai között eltölteni pár napot.

„Innen még senki nem ment el.” – többször is elismétlik a játékidő alatt. A gazdag páciensek mindegyike jól érzi magát, láthatóan örülnek a friss levegőnek, a térerő hiányának, hogy távol vannak a világ zajától és rendszeresen isszák a vizet. De Lockhart a nézővel együtt jön rá arra, hogy nem stimmel valami a hellyel. Ugyan mindenki egészen udvarias és megértő, de túlságosan lassan akarják végrehajtani a kéréseket. Ráadásul a rekreációs folyamatok és a kezelések is eléggé furcsák, akárcsak a szomjoltó víz.

egeszsegellenszer2

Verbinski nem akarja felültetni a nézőt a gyorsvasútra, ugyan folyamatosan zakatol és halad előre a szerelvény. Azonban műve sajnos pont olyan, mint egy hosszú út, amelyre nem vittünk könyvet vagy újságot. Az ablakon kinézve belemerülhetünk a természet szépségébe, elcsodálkozhatunk egy-két pillanatra néhány képződményen, ám a végén örülünk, hogy befutunk a célállomásra, ahol már leszállhatunk a vonatról. De a szép tájak elmaradnak, csak a szürke házakat és kerítéseket láthatjuk, néhány hangulatromboló szeméthalommal vagy hajléktalannal.

A film képi világával egyáltalán nincs gond, a direktor kifejezetten odafigyelt a színekre. A színészekkel sincs nagy gond, Jason Isaacs, az intézet főnökeként teljesen korrekt módon hozza karakterét, Dane DeHaan és Mia Goth is rendben van. abszurd Ám amíg a külsőségekkel nem volt gond, addig a történetet eléggé bő lére eresztette. Valamennyire sikerült elérni, hogy magyarázatot várjunk a misztikus és ijesztőnek szánt dolgok iránt, de a 140 perces játékidő túlságosan hosszú és egyáltalán nem félelmetes, sokszor unalmas. Mi szerepe lehet a víznek? Megmozgathatja az agyunk, de később már csak gondolatban legyintünk rá, akárcsak az angolnákra és a többi érdekességre. A végére jellemzően rá szoktak erősíteni a thrillerek és horrorok, ezúttal is próbálkoznak, de eléggé abszurd lesz a végeredmény.

Szóval Gore Verbinski megmutatja hogyan kell ezt csinálni? Sajnos nem. Nagyon nem.

imdb: 6,6

Büdzsé: 40 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 7,6 millió dollár
Eddigi összbevétel: 16,6 millió dollár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *