6

Zaschitniki előzetes – Az orosz szuperhősök

zaschtiniki2Manapság eléggé népszerűek a szuperhősfilmek. Miért pont az oroszok maradnának ki ebből? Idén decemberben kijön a Zaschitniki, amelyben négyen is különleges erővel fognak bírni.

A történet szerint a hidegháború csúcsán a Patrióta szervezet elhatározta, hogy létrehoz egy hősosztagot, hogy megvédjék a hazát a természetfeletti fenyegetéstől. Négy szovjetet fel is ruháztak emberfeletti képességgel és mindegyikük titkolja a nyilvánosság előtt igazi kilétét.  És amikor igazán rosszra fordul a helyzet, be kell vetniük erejüket, meg kell védeniük az országot.

Szóval van itt egy vérmedve, görbített karddal harcoló alak, egy telekinetikus és egy boszorkány-szerű nő.

zaschtiniki1

6 komment

 1. Mi ez a borzadály? Én emlékszem mikor az oroszok fantasyvel próbálkoztak (éjszakai őrség). Borzalmas film volt. Az oroszok szerintem ugyanúgy nem értenek a szuperhősös filmekhez, mint a fantasyhez. Ez ugyanolyan hulladék lesz, mint az volt.

  • Nem volt az rossz, csak neked nem tetszett. Azóta sokkal jobb fantasy filmeket is csináltak már ők. Összességében nagyon klassz,színvonbalas filmeket csinálnak, az már más kérdés, hogy Magyarországra,hivatalos forgalmazásban ezek közül szinte egy sem jut el. Például Németországban, Angliában,Szlovákiában forgalmazzák őket szinkronosan, főleg a háborús filmjeiket, például: Breszti erőd (2010),Fehér Tigris (2012) ,9.Század (2005).Ez a videó pedig csak egy teaser, nem a végleges trailer,ez már abból is kiderül,ha elolvasod a videó címét. tehát ebből még nem kell messzemenő következtetéseket levonni.Az,hogy milyen lesz ez a film, majd kiderül decemberben.Ha jó lesz, ha nem nagy esély van rá,hogy mivel orosz film, ezért nem fog itthon forgalomba kerülni. Bár igaz ami igaz, az animációs meséiket (Csillagkutyák 1 ,Hókirálnynő sorozat, Száva) az utóbbi időben elkezdték nyomni a TV-ben(Csillagkutyák) és a mozikban. A Védelmezőkre ( ez a zasitnyiki jelentése) visszatérve, a film örmény származású rendezője,Sarik Andreaszjan neve nem biztos,hogy jó ajánlólevél a film jövőére nézve. Az eddigi filmjei gyengék voltak,az Amerikai Balhé kivételével. Az idén január 1-én bemutatott Mafia: a túlélés játéka című rendezése az előzetes alapján nagyon jól néz ki, a történet ettől persze még lehet béna. Mafia: a túlélés játéka előzetes:
   https://www.youtube.com/watch?v=XpA1PQ1QK30

   Ha már fantasy, akkor említenék egy, új, sárkányosat,szintén az oroszoktól A fim Marina és Szergej Gyacsenko: “Ritual” című könyve alapján készült,a könyv nem jelent meg magyarul.A filmet 2015 decemberében mutatták be Oroszországban. A címe “On-Drakon”.Láttam a filmet,szerintem leginkább barátnővel nézős,minőségi alkotás( nem Andreaszjan rendezte,hanem Bekambetov valami új felfedezettje):
   https://www.youtube.com/watch?v=1UhX0sUkc-E

 2. Tuti lesz majd olyan montázs, amin Putyin röhögve lovagol a vérmedve hátán.
  De, komolyan: mi mikor csinálunk szuperhősös filmet?

 3. Azért egyszer szívesen venném, ha egy ilyen orosz vagy kínai vagy akármilyen (nem amerikai) filmet valaki reklámozna “híresebb” (nem feltétlenül jobb művész) nevekkel – akkor vajon mennyire jönne le a “hú, de kafa” meg az “alig várom már” jelző? Mindenki elfogult, csak mert az oroszok is szeletet akarnak maguknak az amúgy is borzasztó minőségű (inkább mennyiségi) förtelemből, amire jegyet váltotok és amire előre izgultok (X-men, Avengers, Batman meg a többiek). Nem értem, miért ilyen átkozottul előítéletesek az emberek – semmi baja nem volt az “őrségnek”. Saját szemszögű fantasy lett belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *