2

Knock Knock

knockknockposter11

Eli Roth-ról elmondható, hogy szereti alaposan megkínozni és meggyötörni főszereplőit. Kannibálok közi veti őket, esetleg húsevő vírust ereszt rájuk vagy éppen Szlovákia sötét oldalát mutogatja a bulizni vágyó turistáknak. Ezúttal pedig egy jó szándékú családapára ereszti rá a bajt.

Evan (Keanu Reeves) boldog, családos fickó. Viszont kénytelen otthon maradni a hétvégére, nem tud nejével és gyerekeivel menni, mivel alaposan be van táblázva, szorít a határidő. Este nagy vihar kerekedik és két bőrig ázott fiatal nő csenget be hozzá. Evan jóhiszeműen beengedi őket, pár perc múlva a férfi számára kényesebb témáról folyik a diskurzus. És hát úgy alakul, hogy a derék családapa két meztelen nő között találja magát. Reggel pedig a két vendég nem igazán akar távozni, sőt, egyre durvábban viselkednek.

0kk

Lorenza Izzo és Ana de Armas szexi teremtések (előbbi a rendező neje, de utóbbinak jobban fekszik a szerep), nem is kell igazán megerőltetniük magukat, hogy vonzóak legyenek. És miután kibújik a szög a zsákból, megmutathatják, hogy karaktereik mennyire zakkantak, jó kedéllyel játsszák az erkölcstelen pszichocsajokat. Kedvükre alakítják át a ház kinézetét és egyúttal Evan idegire mennek. Mintha Roth inkább rájuk összpontosított volna, mivel Reeves eléggé visszafogottan teljesít. Bár ha az elmúlt évek teljesítményét nézzük, elmondható, hogy általában gyengébb alakítást nyújt. Így elég nehéz szorítani érte, pláne, ha félig-meddig unottan siránkozik.

Társadalomkritika? Mondanivaló? Nyilván Roth nevét eléggé nehezen lehet ezekkel a szavakkal összefüggésbe hozni, de megpróbálkozott vele. Ami kissé (vagy inkább eléggé) félrement. Hisz valljuk be, lehet bármilyen hű egy férfi, ha két dögös, meztelen nő veti rá magát nem valószínű, hogy ellent tud állni.

knockknockkep

Roth-hoz mérten a gore és a vér eléggé minimálisan van jelen, ezzel szemben a csajok nem fogják vissza magukat a morbid, gonosz humor terén. A Knock Knock de Arms és Izzo miatt élvezhető valamennyire, a feszültséget sikerült kispórolni.

imdb: 4,9
rottentomatoes:  32 %

2 komment

  1. Nem volt egy nagy szám. Az elején különösen idegesítő volt Keanu játéka a gyerekekkel. Többször is a fejemet fogtam, hogy miért miért. Mást vártam a végére is. A két csajszi miatt érdemes nézni ők tényleg zakkantak 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *