0

Mit nézzünk Húsvétkor?

Ha esetleg valami mást szeretnétek nézni Húsvétkor a megszokotthoz képest… avagy ezekre biztosan nem gondoltál.

resurrection

Christopher Lambert utolsó jó filmje a Feltámadás volt, amelyben egy egy nyomozót játszik, aki fiát balesetben vesztette el. Nem érdekli senki és semmi, nem hisz semmiben. Új társával együtt különös ügyben kezd nyomozni. Hat héttel Húsvét előtt különös gyilkosság történik, majd egy hétre rá a tettes újra lecsap. Az elkövető magával viszi áldozatai egyes testrészeit. Mint kiderül: Jézust szeretné megalkotni, újraéleszteni Húsvétra.

1976-ban mutatták be Michael Campus rendezését, a The Passover Plotot. Ebben kissé máshogy mutatták be Jézust, ugyanis ebben megrendezi saját halálát, hogy az apostolok segítségével végrehajtson egy rablást. Még egy Oscar jelölést is begyűjtött a legjobb kosztüm kategóriában. Zalman King és Donald Pleasance voltak a főszereplők.

Robert Downey Jr. édesapja dirigálta a Greaser’s Palace-t, a főszerepet is eljátszotta. A szürrealista kultwestern Krisztus életén alapszik, a komikus elemekkel megrakott alkotás Amerikában játszódik. Ebben Jesse Jeruzsálem felé veszi az irányt, hogy énekesként-táncosként-színészként dolgozzon. Jelenlétre nem tetszik a helyi keresztapának, Greasernek, de minden megváltozik, amikor Jesse visszahozza a halálból fiát.

A Rémecskék 2. részében a megmaradt „rémtojások” Grovers Bandre városának egyik boltjába kerülnek, majd a húsvéti tojásgurító versenyre viszik azokat. Természetesen az istentisztelet ki is kelnek és hatalmas riadalmat okoznak.

Mimi Rorges alakítja a fiatal los angeles-i nőt az Elbűvölve drámában, aki egy szekta befolyása alá kerül és ő is úgy gondolja, hogy Jézus hamarosan újra ellátogat a Földre. Új életet kezd, férjhez megy és megszületik lánya Mária. Érdekesség, hogy Rogers a szcientológia híve volt, Michael Tolkin rendező ezzel nem foglalkozott.

Az iromány az io9 cikke alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *