0

Late Phases

latephases

Ambrose mogorva fickó, kevés kedves szó hagyja el száját. A vietnámi veterán élete hamarosan véget ér, tudja ő ezt jól, meg egyébként is minek örüljön? A helyzetet bonyolítja, hogy ráadásképpen még vak is. Fia nyugdíjasok között szeretné tudni, egy afféle öregeknek fenntartott biztonságosnak látszó helyre költözteti, ahol nyugodtan élhet. Természetesen a volt katonának ez sem tetszik és a kedves öreglányok sem erőltetik túl az üdvözlését. De rögtön az első éjszaka szörnyű, véres és kegyetlen dolog történik.

lateph

Vérfarkasokat mostanság ritkán látni, valamiért nem túl megnyerőek a producerek számára ezek a szörnyek. Bár ha valaki erősen hiányol egy lényt vagy teremtményt, akkor jobban teszi, ha nem a moziban keresgél, hanem feltúrja a kisebb költségvetésű, nem igazán reklámozott felhozatalt. Nem hype-olták agyon a Late Phases-t sem, de a pár hónappal ezelőtt kijött előzetes reménykedésre adhatott okot, reménykedhettünk, hogy Eric Stolze (Under the Bed) író és a spanyol Adrián García Bogliano (Gonosz lélek közeleg) rendező nem ásítozva tették a dolgukat.

De azért kellett egy jó színész is, hiszen ha valaki nevetségesen adja elő a vak veteránt erősen ronthat a megítélésen. Nick Damici egészen otthonosan mozog a kisebb büdzsével bíró horrorok között, bizonyított többek között a Vámpírok földjében és a Vagyunk, akik vagyunkban. Damici kiválóan hozza a morgolódó alakot, aki nem adja olyan könnyen a bőrét, saját maga próbál leszámolni a „vadakkal”. Örvendetes lenne, ha valaki felemelné az ‘A’ ligába és bizonyíthatna a nagyok között.

latephaseskep1

Nem kifejezetten vérrel és belekkel megrakott horrorról van szó, nyugodtan hozzá lehet tenni a drámát is. Ám ez nem jelenti azt, hogy a főhős vagy bármely más karakter hosszan, egyedül üldögélne és a semmibe révedve sajnáltatná magát. A dialógusokra nagy figyelmet fordítottak, nem lehet azzal vádolni Stolze-t, hogy az időt húzná, áldozott időt a beszélgetésekre. Inkább az alakításokra és a sztorira fordítottak figyelmet, mert az effektek enyhén szólva sem erősek, mondhatni eléggé old school. Összességében jó munkát végeztek a filmmel, ajánlott. 70 %

imdb: 5,8

rottentomatoes:  64 %

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *