5

Mikkelsen, Harris és Belmondo a Kincsem filmben

mikkelsenTavaly adtam hírt arról, hogy legalább 30 millió dollárt (!!) költenek a Kincsem filmre, amely a díjnyertes magyar lóról fog szólni. Akkor azt mondták, hogy a Bereményi Géza forgatókönyvéből készülő produkcióra két Oscar-díjas amerikai színészt is meg akarnak nyerni, de neveket nem említettek. Az origo ma újabb információkkal jelentkezett, kiderült, hogy a tehetséges dán színészt, Mads Mikkelsent, A hobbit franchise-ban Bilbót megformáló Martin Freemant és a 4 Oscar jelöléssel büszkélkedhető Ed Harrist és egy francia profit, Jean-Paul Belmondot is leszerződtettek az alkotásra. De Kamarás Iván és Weisz Fanni felbukkanására is számíthatunk.

A rendezői teendőket Roger Christian láthatja el. Az úriember 1978-ban vehette át élete első és eddig egyetlen Oscarját, amit a Star Wars díszleteiért kapott meg társaival egyetemben. Első egészestés rendezése a The Sender horror volt és pályafutása során leginkább B kategóriás műveket dirigált, legutóbb a Prisoners of the Sun kalandfilmet adta ki kezei közül. Legismertebb filmje talán a Háború a Földön (Battlefield Earth) L. Ron Hubbard adaptáció volt, amely nem csak, hogy megbukott a kasszáknál, de egy bírósági tárgyalás során kiderült, hogy valójában 44 millió dollárral tudnak elszámolni és csak úgy hasraütésszerűen írtak be 75 millió dollárt a költségvetéshez.

5 komment

  1. Nagyon jól hangzik, csak le legyen belőle olyan presztízsfilmnek szánt lebőgés, mint a 2012-es Az ajtóból.

  2. Olyan film, amiben jelentős külföldi segítség is volt, még nem sült el igazán jól. Nem is vagy ellene, de nem is bízom a filmben.

  3. Ha valamilyen csoda folytán kimarad a sztoriból a cica, Kincsem legjobb haverja, és nem lesz benne, hogyan keresgélte a személyzet a boulogne-i kikötőben (amikor meglépett, mert azt gondolta, ő most körülnéz) – még ha csak legenda is – akkor én nem nézem meg.
    Ja, azt szeretném, ha nem lenne a filmben a halála. Nem akarom látni, elég ha csak feliratozzák a végén, az utódaival és a kisbolygóval együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *