14

Shane Black nem Predator rebootot készít, hanem folytatást

predatorMég mindig fogják a fejüket jó néhányan, esetleg a halántékukat kocogtatják azóta, hogy kiderült, hogy a Fox rebootolni akarja a Predator franchise-t. Miért nem lehet folytatni? Hiszen Antal Nimród egy egészen korrekt filmet készített legutóbb, amely a kasszáknál sem mondott csődöt.

A Collider oldalnak sikerült megszólaltatnia a rendezéssel megbízott Shane Blacket, aki határozottan cáfolta, hogy rebooton dolgozni. Ő sem érti, hogy miért kellene elölről kezdenie, hiszen bőven lenne még mit elmesélni a ragadozókról. Inkább kibővítik és jobban bemutatják az idegen lények világát, minthogy rácsapjanak az újraindítás gombra.

Hollywoodban mostanra annyira belezavarodtak a reboot, remake és sequel szavak használatába, hogy úgy tűnik nekik mindegy, hogy melyiket használják egyes produkciók esetén.

14 komment

 1. Na ezt már szeretem, valahogy éreztem hogy a reboot csak nyelvbotlás volt. Imádkozom hogy valamelyik predator regényt filmesítsék meg. Mindörökké éjfél, jég és vér, vadászok szigete, Avp trilógia (préda – háború -vadászok bolygója), de jó lenne ha jönne valamelyik.

  • Azokat nem fogják, szerintem nem hivatalos regények, másrészt jogdíjat is kéne fizetniük.

  • Ezzel csak egyet tudok érteni. Predatornál az se lenne baj ha új sztorit találnának ki csak jó legyen. Vele párhuzamosan vagy utána meg jöhetne a Machiko Noguchis avp trilógia. Minden elmondom hogy ez egy kimeríthetetlen univerzum és hatalmas lehetőségek vannak benne csak jó kezekbe kell hogy kerüljön.

 2. Na ez jó hír kivételesen. Már rá van fixálódva a rebootra manapság, az újságírók is mindenhez odaírják, amihez nem kéne. Egyeseknél szerintem még az új Star Wars is rebootként van értelmzve.
  Így viszont király, és Shane Black talán a legmegfelelőbb ember a feladatra.
  Szerintem a Predators nem lett annyira jó, de nem a rendezés miatt, hanem már eleve az alapötlet hülyeség. Egy idegen bolygón semmi esélye az embereknek az életben maradásra. Nem lehet ép eszűen lezárni, ha csak nem úgy nem, hogy aki győz, azt visszaviszik jutalomból a Földre. De ez is necces már. Örülök, hogy nem azt a filmet akarják folytatni.

 3. Bár szeretem a legtöbb predator könyvet, egyik sem kiállt a megfilmesítésért szerintem. Meg kell oldani, hogy minimálisan az emberekre koncentráljon a film és jobban a predatorokra, kommunikáljanak, feliratozzák, az emberek nem lesznek restek elolvasni 😀

 4. folytatás?!

  Mármint az arnoldost? Mert azt is lehetne.
  Mármint a danny glover-est? mert azt is lehetne.
  Mármint a predatorst? mert azt is lehetne.

  Mármint történetüket simán lehet folytatni, de nem hiszem, hogy ő így gondolja a folytatást.

  De ha egy tök új rész lesz akkor az mitől folytatás?!

  Mert abban is lesz 1-2 ragadozó?!

  • Voltaképp ezek az utalásaik miatt pont ebben a sorrendben folytatások. A másodikban egy videofelvételen a csaj számol be a lényről az első részből, a Ragadozókban meg az izraeli hadsereges csaj meséli el dióhéjban az első sztoriját. De kár, hogy Arnie, és főleg Glover “túl öreg már ehhez a munkához”.

 5. Nem Blacket kellett volna megbízni ezzel. Inkább az olyan művekkel kellene foglalkoznia, mint a Durr durr és csók. A Vasember 3 sem lett jó.

  • Persze, pl ha James Cameron rendezné nem kellene izgulni a minőség miatt de Black eléggé releváns a témában. Nem rendezett még horrort (merem remélni hogy “R” kategóriás lesz) de én egyenlőre bízok benne. A korhatár miatt gondolom eléggé megvolt kötve a keze a Vasember 3-nál (meg amúgy is) és lehet hogy ez is ment a minőség rovására.

 6. Minden regény a fox tulajdonában van, nem kell jogdíjjat fizetni…annak idején az íronak kellet, hogy használhassa a karaktereket, a stúdiónak…a stúdió szabadon felhasználhatja módosíthatja a műveket, stb….Reméljük nem lesz olyan bővítés, hogy a meglévő gerincet szétzúzzák marhaságokkal, és előkészítik a tényleges rebootot…a történetben még annyi elmesélnivaló lenne….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *