20

Prometheus 2 – Miről fog szólni?

prometheus

A Prometheust elég sokan várták! Annak ellenére, hogy már az Alien 4. részével sem voltak kibékülve a rajongók és az AvP két felvonása hallatán-láttán még mindig idegbajt, hidegrázást, lesajnáló röhögőgörcsöt kapnak. Tény, hogy Ridley Scott rendezése kapta a fórumokon a legtöbb figyelmet, de a logikai hibák tömkelege felett elég nehezen lehetett túllépni. Mint kiderült, a vágószoba padlóján maradt jó néhány másodper és jelenet, ami megmagyarázott volna néhány dolgot. Mindenesetre a 3D segítségével és a felfokozott várakozásoknak hála szépen hozott a sci-fi és Scott elkészítheti a folytatást. De mégis miről fog szólni? A moviepilot összegyűjtött 3 lehetséges verziót.

1:) Hell on Earth

Antal Nimród, a Ragadozók (Predators) alkotója említette meg, hogy volt alkalma beszélni a Prometheus 2-ről Scott-tal. Kollégája elárulta, hogy kissé csalódott volt a Prometheus sztorijával és amikor elmesélték neki a következő felvonás cselekményt, ő egyszerűen csak rábólintott. Ahelyett, hogy Noomi Rapace karaktere Space Jockey-k bolygója felé indulna, inkább vissza akar térni Földre. Rapace a film felénél meghal, mert a Wayland által megbízott katonai különítmény kicsinálja. De nem kell aggódni, mert a helyére lép egy másik, harcedzett nő. A Tervezők planétájára majd a Paradise címre hallgató 3 részben jutunk el. A második a Prometheus: Hell on Earth elnevezés alatt fut.

Érdekes, de miért térne vissza Elizabeth Shaw a Földre? Nem úgy volt, hogy ő inkább megy tovább, hiszen ő is választ akar kapni néhány kérdésre és tudós lévén amúgy is érdekelné jó néhány dolog. Szóval nem tűnne logikus döntésnek, hogy hazautazna. És ugye az emberek származásával kapcsolatosan is volt némi utalás a Prometheusban.

2:) Alien vs Blade Runner

Régóta pedzegetik, hogy Scott szeretné, ha a Szárnyas fejvadász és az Alien cselekménye ugyanabban a világban játszódna. Douglass Drumbull, Dick Yuricich és Ivor Powell dizájnerként dolgozott mindkét filmben és nem csak kiváló munkát végeztek, de költséghatékonyak is voltak. A Szárnyas fejvadásznál jelentősen csökkenteni kellett a kiadáson, amit úgy oldottak meg, hogy a korábbi Alien tervükhöz nyúltak vissza és onnan kölcsönöztek néhány dolgot. Szárnyas fejvadászban látott járművek és az Alien űrhajó irányítófelülete kissé hasonlít.

szarnyashasonlosag

Tyrell és a Weyland vállalatok hatalmas versenytársak voltak Legalábbis a Prometheus DVD-jére rákerült egy Weyland által írt levél is, amelyben egy nagy konkurensről ír, valószínűleg Tyrellről.

levelweyland

Nem lenne meglepő, hogy egy fejvadász árkon bokron keresztül üldözné David 8-at és Elizabeth-et. És a menekülés közben belefutnának néhány xenomorphba.

3:) Paradise

tervezo

Eredetileg a Paradise volt a címe a Prometheusnak. A hivatalos honlapon (a moviepilot nem említi, hogy hol) a következő szöveg szerepel: „A kutatás még csak most kezdődött”, ami lényegében a film végére utal. Elizabeth és David a Tervezők után kutatnak, de belefutnak néhány akadályba. Ők állnának a középpontban. Elképzelhető, hogy belefutnak egy-két kolóniába. Majd a végén eljutnak a Paradicsomba. Scott 2012-ben még így nyilatkozott: “Már az elejétől fogva azon gondolkodtam, hogy mi is lehetne az, amit bele kellene tenni a folytatásba. Nem igazán szerettem volna, ha az elsőben kiderül, hogy ki a Teremtő. Azt akartam, hogy több megválaszolatlan kérdés maradjon, ami után Dr. Elizabeth Shaw a következőt gondolná: ‘Nem akarok visszamenni oda, ahonnét jöttem, inkább oda, ahonnét ezek a lények érkeztek.’ – És ezzel gyakorlatilag meg is cáfolná az egyes pontot. De ugye Hollywoodban mondtak már sok mindent.

20 komment

 1. A harmadik változat szerintem a legvalószínűbb és számomra iszonyat várós a film, mert én azok kevesek közé tartozom, akik imádják a Prometheust, sőt személy szerint jobban meg is fogott, mint bármelyik Alien film.

 2. Hatalmas csalódás volt a Prometheus sztorija, de a látvány és Fassbender miatt többször is meg tudom nézni.
  A Szárnyas fejvadász Alien kombó tök jó ötlet.

  Ui: rákattintottam ám a reklámra Koi, hogy éljen a blog 🙂

 3. A Blu-ray lemez kimaradt jelenetei alapján is a 3. verzió az esélyes. Nekem is tetszett egyébként a Prometheus, a kivágott jeleneteket mindenképp meg kell nézni, hogy teljes legyen a kép!

 4. Én imádom a Prometheust. A folytatást illetően én a harmadik verzióra szavazok. Szerintem az első két verzió tönkretenné a film a hangulatát. NE keverjék a Prometheus világát más filmek világával, a gondolatba is beleborzongok. Elizabeth NE menjen haza a Földre, ha az egész folytatás a Földön fog játszódni, akkor részemről kitörölhetik vele a seggüket. Elizabeth és David folytassák útjukat a Tervezők bolygója felé, és fedezzenek fel új világokat. Én azt mondom, csak a harmadik verziónak van értelme, ha nem tudják normálisan folytatni, ne folytassák egyáltalán.

 5. A Prometheus borzalmas volt. Mégha túllépünk is a sztori logikátlanságai felett, akkor is egy gyermeteg buta, és unalmas filmet kapunk. A moziban végigszenvedtem, azóta kétszer is belekezdtem, hogy újranézem, de a felénél inkabb kiszálltam…
  Az alternatívákat olvasva, jobb lenne inkább hagyni a fenébe a folytatásokat, és hagyni, hogy a Prometheus is a feledés homályába vesszen.

  • Hasonlóképp látom. A Prometheus zagyva, zavaros film (kimaradt jelenetekkel vagy anélkül), fölösleges folytatni. Scottnak meg nem kéne erőltetnie ezt a rendezés-dolgot, producerkedjen csak inkább.

 6. Jobb lenne ha a Fox inkább az Alien 5-öt vagy az AvP reboot-ot vagy a Predators 2-öt nyomatná ez helyett a szemét helyett!!!!

 7. Ha talán a rendező úr újravágná a Prometheus-t, vagyis kiszedné belőle azt a pár idióta jelenetet és beillesztené amiket kihagyott , lehet hogy kaphatnánk egy korrekt filmet.
  Nekem így is tetszik a film ,de főleg az alapsztori és a látvány miatt.

 8. Mindegy mi lesz a sztori, csak az első változat ne valósuljon meg. Az totálisan tönkretenné az első rész érzelemdús végmonológját, meg logikátlan is lenne, nem kicsit.

 9. A Prometheus egy borzalmas film, ahogy az első két rész után mindegyik az volt. A folytatás kell a fenének.

 10. Úúú, egy Blade Runneres verziót nagyon csípnék. Most néztem újra a Prometheust, bevallom elsőre (két évvel ezelőtt) nem igazán nyerte el a tetszésem, de másodszorra minden világossá vált! Sőt, önmagában jó kis film ez, megmerem kockáztatni, hogy néhol idézte azt a fokozott izgalmi állapotot, ami a Nyolcadik utasra annyira jellemző volt (ott se premier planolták a bestiát, csak sejtették).
  És kapásból hülyeség, önellentmondás lenne, ha tovább indulna keresni. Shaw lelkiállapotából és a Teremtőkbe vetetett bizalmának megrendülése okán (elvégre az ufó csávó is ki akarta nyírni, plusz a dögvészt, is a Földre akarták vinni, bár ezt nem tudhatja) úgy vélem hazafelé veszi az irányt, hogy figyelmeztesse a Föld lakóit a veszélyre, hogy kerüljék az idegeneket, mert nem barátságosak… szerintem ez az Alien világ női karaktereinek személyes keresztje, s mindig lesz olyan kapzsi Földlakó, aki minden figyelmeztetés ellenére, ellentétesen cselekszik.
  Ezért lenne jó a Szárnyas fejvadász 🙂 érzéketlen robotok próbálnának befogni egy bestiát, közben feláldoznák a legénységet céljuk elérése érdekében! 😀

  • Még az lemaradt, hogy bár tényleg hülyeség lenne továbbmenni, abban van ráció, hogy ha több űrhajó volt indulásra kész, akkor több rakomány is lehetett, kérdés, hogy Shaw szánt szándékkal is vissza akarja küldeni a feladónak a “tojásokat”, plusz megtudni az igazat!? De lehet olyan opció is, hogy mégiscsak hazafelé indulnak, mert David programozza az úti célt.

 11. Nálam a logika és a természettudományos alapismeretek teljes hiánya, amivel le tudom írni a filmet. Ezek miatt scifi-nek nem nevezném, ahogy horrornak sem, maximum az ostobaság, amivel a forgatókönyvet megalkották az, ami ijesztő (meg persze az, hogy ebből meg lehet élni). Én személy szerint imádom az alien első és második részét. A harmadik rész már elcsépelt volt, ugyanúgy, ahogy a továbbiak. Az alien és predator témák összevonása pedig legendásan pocsékra sikerült ugyanúgy, ahogy ez a film is (bár a játék tetszett annak idején). Ennél én sokkal többet vártam, egyáltalán nem biztos, hogy megnézem a következő részt, és ha tényleg ilyen lesz a forgatókönyv, akkor meg pláne nem. Manapság úgy látszik az a divat, hogy mindent elnyújtanak 3 részre, hogy több legyen a bevétel. Na hát ez az, ami nekem végképp nem jön be…

  • Mire gondolsz logikai bukfenc, és természettudományos alapismeret hiánya alatt? 🙂 én pont azért szeretem mert élethűek a járművek pl…

 12. Nekem nagyon tetszett a Prometheus! Egyáltalán nem volt zagyva, angolul néztem meg, és minden teljesen érthető volt benne, nem utolsósorban az egyik leglátványosabb sci-fi amit eddig láttam!
  AvP egyszerűen nem jön be, csak az antarktiszon játszódó rész tetszett, a többi szemét. Alien 1-3 ok, 4 gagyi.
  Alig tudom kivárni a Prometheus folytatását!

 13. Szerintem legklasszabb az AvP1 volt=mualkotas,Prometeus,latvanyvilaga jo de semmi kulonleges,ambator nagyon varjuk a Prometeus2-ot,sot 3-at is ha lesz,mert ez teszi teljesse az alien trilogiat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *