20

Kedvelitek Michael Bay munkásságát?

bayattackTény, hogy Michael Bay megdolgozott azért, hogy a kritikusok céltáblája legyen. Ugyanakkor az akciókedvelők csak örülhettek, hogy Jerry Bruckheimer megadta a reklámfilmesnek és klipkészítőnek, hogy levezényelhesse a Bad Boyst, ahol már akár listát is lehetett volna írni, hogy a későbbiek folyamán mit fogunk viszontlátni tőle és milyen védjegyei lesznek. A feszes tempó, a remek akciójelenetek és a szórakoztató történet miatt a logikai buktatókon könnyedén át lehetett lendülni. Korunk egyik legsikeresebb rendezője, utálóinak egy része pedig elismeri, hogy a Pain & Gain egészen jó volt.

Ti hogy álltok hozzá Bay-hez? Utáljátok vagy éppen kedvelitek munkásságát? Jó úton halad vagy érdemes lenne váltania és más produkciókban kipróbálnia magát? Melyik a legjobb filmje?

20 komment

 1. Nem tudom milyen filmjei vannak a Transformer sorozaton kívül, de azzal kiváló munkát végzett. Szóval én azt mondom kedvelem.

 2. Az MTV-n találkoztam először a nevével, amikor láttam a Meat Loaf klipjét arra gondoltam, hogy aki ezt rendezte ki kellene próbálnia magát a moziiparban https://www.youtube.com/watch?v=9X_ViIPA-Gc

  A Bad Boys-t bármikor újra lehet nézni. Az Armageddont kiválóan hozta össze. Egyszerűen minden profi benne, a giccses jeleneteket remekül tálalta. Én megértem, ha valaki utálja, de ha elkapoma tévében mindig beszippant.
  A szikla a 90-es évek egyik legjobb akciófilmje. A Pearl Harbor némileg félrement, nem kellett volna a lamúrt erőltetni, de amikor elindul a támadás megkapjuk a szokásos Bay-t. A Bad Boys 2 nagy akcióorgia, kicsit túllő a célon, de minden idők egyik legjobb autósüldözését is ebben láthatjuk. A sziget nem az igazi, de elmegy. A Transformersért odavoltam, a folytatás is szórakoztató volt. A Pain and Gainben kiderül, hogy azért nem csak az ovis humort kedveli.

  Viszont úgy érzem, hogy ő már megmutatott mindent és nem képes a megújulásra, nem tud újabb beállításokat, akciókat prezentálni. És az önismétlés nem tesz jót.

 3. Én bírom a filmjeit. A Szikla a mai napig az egyik kedvencem. De a Bad Boys-t is bármikor újra tudom nézni. Sőt A Szigetet is szerettem tőle, szerintem nagyon alulértékelt film.

 4. Bay az Bay, amit és ahogy csinál abban messze a legjobb. Technikával -nem CGI- telepakolt, robbanásokkal felpumpált, könnyedebb, időnként Halálos Fegyverre hajazó akció-vígjáték filmjei a kategória legjobbjai között vannak, bármikor nézhetőek, igazi popcorn mozik – a mostani sok sz*rral ellentétben – .

  Kedvencem a Szikla és a Sziget, az utóbbi nekem profibbnak hat.

  A TF1 se rossz – bár az első autós üldözést rendesen megvákta, amin azóta se tudom túltenni magam 😀 -, kezdésnek jó volt, éppen a “debilség” határán mozgott időnként. Gondolom a franchise – a pénzzel ellentétben – végtelenül hidegen hagyja, az írók is kitettek magukért, meg hát Hasbro…, nem is csoda mi lett az egészből. Stílust és technikát tekintve jobb embert nem is találhattak volna a feladatra, de még1x, szerintem totál nem érdekelte, azért hiányzott belőle az a kicsi plusz, ami a többi filmjében megvolt.

  Felőlem jöhetnek a filmek tőle, esetleg kaphatna egy kicsit komolyabb/profibb irói bandát is, mindezeket akár sztoriban is, mert a TF széria eléggé kigyilkolhatta :D.

 5. Bad Boys 2, Szikla, Armageddon, Pearl Harbor, Sziget, szerintem mind többszörnézős 7-7,5/10-es jó film, akármelyiket megtudom újra nézni ha belebotlok valahol a tévében. A Transformersekkel kezdte a mélyrepülést számomra, és ha nem jön közbe a remek Pain&Gain, nem mentem volna el a negyedik Transformersre, ami után lehet, hogy többet nem nézek moziban Bay filmet.

 6. Korábbi filmjei jobbak, akkor még nem colt ilyen CGI függő, mint Jackson. De az Armegeddon végét nem bánnám, ha újraforgatná.

 7. Régi filmjei kiemelkedőek. Transformers első részével újított, azóta már egysíkúak nagyon a T filmek. A Pain & Gain nem volt rossz, ilyen kisebb költségvetésű filmek még jöhetnének tőle.

 8. Semmi baj Bay-jel. Jó akciófilmeket hoz/ott össze. A Transformers 2 az gagyi lett néhol, de élvezni lehetett. Nem igazán kell sokat agyalni a filmjein, lehet izgulni, nem bukott még bele igazán egyik alkotásába sem. A mai (néhol) katasztrófális igény és felhozatal közepette hozza legalábbis nekem az elvártat. Nem is értem miért bántják sokan…nem kell mindenkinek Nolan-nek lenni.

 9. Mindig is idegesített, amikor valaki a kultúra értékmérőjeként használta, hogy nem szereti Bay filmjeit, mintha attól önmagában nagy filmesztéta lenne. Amikor ilyen megjátszott megvetéssel nézett rám, amikor mondtam, hogy a Transformers első része vagy mondjuk a Sziget mennyire tetszett. Bad Boys 1, Armageddon, Sziget, Szikla, Con Air, TF1, ezek mind nagyszerű látványfilmek jó beszólásokkal. Baynek van egy ilyen furcsa autó- és járműőrülete, aminek sok menő jelenetet köszönhetünk, mint pl. a Bad Boys 2-ben a Ferraris üldözés, vagy még inkább a Sziget vonatkerekes akciója, aminek egyébként néhány részletét felhasználta a TF3-ban :D.

  Na, de szerintem a folytatásokhoz nem ért, illetve ért, csak nem ért :D. Ért ahhoz, hogy kell még jövedelmezőbb sequelt csinálni, ha jól emlékszem a Bad Boys 2 is sikeresebb lett, mint az 1, TF2, TF3-ról nem is szólva. A TF4 300 millió fölött jár 10 nappal a bemutatás után!!! BAZZ. De ahogy teljesen leadja a maradék színvonalat is, az bicskanyitogató. A Bad Boys 2-ben, amikor fél órán keresztül a halottak beleiben turkálnak?? A TF2-ben, amikor a robotok fingása, hugyozása, baszása volt a fő poén? A 3-ban az buzis-német akcentussal beszélő limuzinsofőr? Na hagyjanak már. És a fasza látvány sajnos kevés ahhoz, hogy ezt ellensúlyozza. A TF3-nál éreztem azt, hogy a 3D mellett is egyszerűen túl hosszú a több mint 1 órás végső csata. Meg Megatron testén a robot-tetvek? Ááh… akkor döntöttem el, hogy ez volt az utolsó TF-film. Persze megkaptam, hogy mit várok egy Bay-filmtől. Látványt, JÓ beszólásokat, fasza verdákat, és legfőképpen azt, hogy ne nézze már teljesen fogyatékosnak a saját nézőit.

 10. Nekem úgy alapjában véve tetszenek a filmjei. Mert szokott lenni valami sztori, egész jó párbeszédekkel és akcióval.
  De ez a TF4 bűn rossz lett. Lagymatag, klisés vacak. A látvány ismét jó volt, de könyörgöm, nőjön már fel, nem csak robbantásokból áll egy film. Ez így kritikán aluli volt számomra.

 11. a bad boys 1 és a pain and gain miatt azt kell mondjam, hogy igen kedvelem a munkásságát, de ezt a 2 filmjét biztosan. 🙂

 12. Bad Boys 2 -őt nem értem,hogy miért szóljátok le annyian lehet bárgyú meg idiótaság, de szerintem kibaszott szórakoztató film mai napig sőt kevés fasza folytatás van, és az pont kellően túl szárnyalja az első részt.

  • az első rész két tökös rendőrről szólt.

   A másodikban ezek a rendőrök idegbeteg (szuszá ugye?!) szuperkatonákká (ketten lerohanják kubát) váltak én ezért nem szeretem. A többiek nem tudom miért.

   Az első rész pedig a mai napig nagy kedvenc és bármikor ujranézős.

 13. Ne feledjük, hogy az első Bad Boys 19 millió dollárba került. A második meg 120-ba vagy 130-ba. Mondjuk a költségvetés felét Smith, Lawrence és Bay fizetése tette ki:) De a maradék összegből nem csak Miamaiban pusztítottak, hanem lerohanták Kubát is:) Én örülnék egy Bad Boys 3-nak, de jó lenne, ha a két hekus nem a Holdon akciózna.

 14. Én nem utálom Bay-t, egyszerűen csak gyengének tartom. Nem tudja hol a határ. Az elején, mikor még kevesebb pénzt kapott egész jó volt. A Szikla a mai napig a legjobb filmje. A BB 1 is jó volt még, bár már rég láttam. A második részt konkrétan nem bírtam végig nézni se, szó szerint rám jött a hányinger. Évekkel később láttam csak végig, de nem voltam elájulva. Az Armageddonba pont most néztem bele. Egy bombasztikus szórakozásnak elmegy, de csak ha annyira vesszük komolyan, mint a hupikék törpikéket. A Deep Impact jobb.
  A Transformers filmek, viszont egytől-egyig szemét kategória, inkoherens katyvasz, és különösen az alapanyag meggyalázását nem tudom megbocsátani. De elfogadom, hogy népszerű, hisz a dohányzás is az, hiába tudják az emberek, hogy rossz. 😀
  A Pain & Gain-t nem láttam, még az is lehet, hogy egynek jó.

 15. A korai filmjeit nem láttam (Bad Boys 1-2, Szikla), az Armageddon borzalmas, a Pearl Harbor még inkább, a Sziget nézhető. Ahogy a Transformers 1 is egyszerhasználatos hülyeség, de legalább lehet rajta röhögni. A többi részen csak szörnyülködni tudok.
  Egyszerűen szakmailag gyenge rendező, csak mivel jól hozza mindig a kissé konzi amerikai patriotizmust (naplemente, lobogó, fegyverek, hősiesség), újra és újra megkajálják a producerek és a nézők is. Ja, a Pain & Gain meglepően értelmes volt, csak túl hosszú.

 16. Nincs vele nagy bajom, vannak jobb rendezők, vannak rosszabbak is. Trafó franchise látványban hatalmas, de ahhoz neki nem tudom mennyi köze van. Régebbi filmjeit is szeretem végülis.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *