1

Kathryn Bigelow filmet készít a szabadon engedett amerikai katonáról

bigelowKathryn Bigelow-nak nagyon fekszik a háborús műfaj, legalábbis  A bombák földjén (The Hurt Locker) és A bin Laden hajsza (Zero Dark Thirty) szép eredményeket ért el és a díjátadókon sem feledkeztek meg ezekről. Az Oscar-díjas rendezőnő újra összedugta a fejét Mark Boallal, hogy filmet készítsenek Bowe Bergdahllól. Az Annapurna Pictures berkein belül valósulhat meg a produkció, Bigelow egyelőre csak a forgatókönyv megírásában venne részt, a rendezői szék üresen árválkodik.

Formálódik egy konkurens projekt is a Fox Searchlight-nál, ahol Michael Hastings cikke alapján hoznák össze a filmet. Todd Field is kiveszi a részét a munkálatokból, ám arról nem esett szó, hogy producerként dolgozik vagy esetleg köze lesz a szkripthez is.

Bergdahl 2008-ban csatlakozott a sereghez, majd 2009-ben Afganisztánba küldték. Néhány héttel megérkezése után a tálibok elkapták és csak 2013-ban engedték szabadon, miután elérték, hogy cserébe Guantanamo-ból eresszenek el 5 foglyot. A férfi eltűnése után a Pentagon úgy gondolta, hogy dezertőr lehet és átállt a tálibokhoz.

Egy komment

  1. Nem tudom, hova lehet még emelni a tétet, de kívánom, hogy a bin Laden-filmnél is jobb legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *