0

Heti bemutatók

maleficent

Demóna (Maleficent):  A címszereplő egy szépséges jó szándékú nő, aki hirtelen harcos amazonná lesz, amikor a békés birodalmat veszély fenyegeti. Azonban elárulják, ekkor valami elszakad benne, rá sem lehet ismerni, nem az az ártatlan, jó lelkű nő, aki egykoron volt. Bosszút forral és a király örökösei ellen vonul, ráadásul megátkozza az újszülött Aurorát. Ahogy a lány egyre idősebb lesz, Maleficent rájön, hogy pont ő hozhatja el újra a békességet a birodalomban és ezzel talán saját maga is békére, boldogságra lelhet.

A Szépség és a Szörnyeteg (La belle & la bête) : Christophe Gans utoljára 2006-ban jelentkezett filmmel, akkor a Silent Hill – A halott várost adta ki kezei közül. Nem jellemző a francia rendezőre, hogy gyakran állna be a kamera mögé. Most a Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős változatát hozta el, a forgatókönyvet Sandra Vo-Anh-nal közösen írta.

Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars): Shailene Woodley az Utódok (Descendants) filmmel hívta fel magára a figyelmet, habár az Oscar-jelölés elkerülte, de a Golden Globe-on kapott egy nominációt. A fiatal színésznő azóta is azon van, hogy megkapaszkodjon az élvonalban és minőségi produkciókat vállaljon be. Idén a Fault in Our Stars drámában bizonyíthat újra, a drámát Josh Boone vezényelte le. Woodley mellett Ansel Englort látható, aki A beavatottban (Divergent) is játszani fog. A történet két rákban szenvedő tiniről szól, akik megismerkednek és beleszeretnek egymásba. A drámázáson kívül jut hely némi humornak és izgalomnak is.

Fekete leves: Magyar akció-vígjáték. A magyar akció-vígjátékként aposztrofált Fekete Levesben a pókerezés miatt anyagi gondokba keveredő DJ a diliházban ülő haverját, és annak társait hívja segítségül egy pénzrabláshoz, ám az alkalmi csapat hamar rájön, hogy a megszerzett pénzzel több a gond, mint remélték.

Készen állsz Helenre (Feuchtgebiete): Német vígjáték. Helen gondolatai leginkább a szex körül forognak és a higéniát nem is tartja fontosnak. Egyszerűen odavan azokért a dolgokért, amely nincs fertőtlenítve. így fordul elő, hogy a sebészeten köt ki, ahol megismerkedik egy ápolóval.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann): Svéd film. Allan Karlsson 100. születésnapjára a nyugdíjas otthonban ünnepséget szerveznek. Ám az öreg férfit egyáltalán nem érdekli a buli, így inkább meglóg, majd egy pénzzel teli táskára lel és ez bajt hoz a fejére.

Volt egyszer egy erdő (Il était une forêt): Luc Jacquet dokumentumfilmje az esőerdőkről.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *