0

Fehér Isten – Nagysikerű hazai premier

Kedden este találkozhatott először a hazai közönség Mundruczó Kornél Fehér Isten (16) című sikerfilmjével. A 67. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard fődíjas alkotásának tegnap esti premierjét óriási érdeklődés övezte: több mint hatszáz meghívott és sztárvendég ünnepelte az idei nyár legjobban várt magyar filmjének első hazai vetítését. A premieren megjelent a teljes stáb: Mundruczó Kornél rendező, az elsőfilmes főszereplő Psotta Zsófi valamint a színészek közül Nagy Ervin, Zsótér Sándor, Derzsi János, Frajt Edit és Thúróczy Szabolcs, illetve Wéber Kata forgatókönyvíró, Petrányi Viktória producer, Kovács Gábor co-producer, Rév Marcell operatőr és Jancsó Dávid vágó. Az alkotók mellett a hazai filmes szakma is szép számban képviseltette magát. Magyarországon elsők között tapsolhatott a filmnek Dobó Kata, Kerekes Vica, Hámori Gabi, Zorán, valamint Herendi Gábor és Szabó István filmrendezők, továbbá Bárdos András, Máté Krisztina, Ada és még sokan mások.

„Külföldön óriási siker volt a film. Életem legpozitívabb élményei voltak a Cannes-i vetítések, ahol állandóan plusz előadásokat kellett szervezni”– nyilatkozta Mundruczó, majd hozzátette: – „Remélem, a hazai nézők is olyan pozitívan fogadják a Fehér Istent, ahogy külföldön.”

tn_FeherIsten_RedCarpet_Zoran tn_FeherIsten_RedCarpet_Ada

tn_FeherIsten_RedCarpet_BardosAndras_MateKrisztina tn_FeherIsten_RedCarpet_DoboKata_1 tn_FeherIsten_RedCarpet_DoboKata_2 tn_FeherIsten_RedCarpet_HalaszArpad_GodolloiKutyasportKozpont tn_FeherIsten_RedCarpet_KerekesVica tn_FeherIsten_RedCarpet_KovacsGabor_producer tn_FeherIsten_RedCarpet_LakatosMark tn_FeherIsten_RedCarpet_MundruczoKornel_1 tn_FeherIsten_RedCarpet_NagyErvin tn_FeherIsten_RedCarpet_PsottaZsofia_1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *