0

Fehér Isten – Kutyások véleménye a filmről

Az InterCom készített egy videót, amelyben kutyatulajdonosokat kérdeztek meg Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjéről.  (facebook oldal: https://www.facebook.com/whitegodmovie, https://www.facebook.com/MozICom)

A film előzetese

És egy jelenet

A díjnyertes alkotás Lili (Psotta Zsófia) és kutyája, Hágen szétválasztásának történetét meséli el. Hágen mellett a Fehér Istenben 250 kutya szerepel, közülük körülbelül kétszázan különböző állatmenhelyek védencei voltak. A kutyák több hónapos képzésen vettek részt az amerikai Teresa Ann Miller (Rex felügyelő) és Halász Árpád, a Gödöllői Kutyasport Központ trénere vezetésével, miközben a film forgatása alatt továbbra is a menhelyeken éltek. A forgatásnak köszönhetően nem csak alapképzést, hanem chipet, féregtelenítést és veszettség elleni oltást is kaptak. A forgatást követően a produkció örökbefogadó programjának köszönhetően a kutyák nagy része gazdára talált és jelenleg is boldogan él új családjával.

A forgatás az állatok számára inkább volt önfeledt játék, mint munka. Főleg sípokkal és vezényszavakkal irányították a nagyszámú kutya stábot, akik elsajátítottak többféle különböző gesztust és többek között még arra is képesek voltak, hogy futás közben elessenek, amikor a történet szerint üldözik őket. Természetesen az erőszakosabb jelenetekben egyik kutyának sem esett bántódása, a trénerek a legszigorúbb amerikai és magyar jogszabályok tiszteletben tartása mellett dolgoztak.

A főhős kutyát, Hágent – hosszú kutya-casting után – egy shar pei-labrador keverék testvérpár, Luke és Body játszotta. A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Body filmtörténelmet írt, amikor csatlakozott a színészekhez a fotózáson, majd Teresa Ann Miller idomár mellett a vörös szőnyegen ő is a színpadra lépdelt – ezzel az első kutya lett, aki a Cannes-i színpadra állhatott. Hágen ráadásul díjjal távozott Cannes-ból: elnyerte a Palm Dog díjat, amelyet a legjobb kutyaszínész kap 2001-óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *