6

Cameron besegít az új Terminator filmbe

terminatorJavában forog az újabb Terminator film. A franchise szülőatyja kimaradt az előző két részből, nem is lett volna túl sok beleszólása, mert a jogokat eladta annak érdekében, hogy ő készíthesse el az első filmet. Cameron a Hero Complex Film Festivalon elárulta, hogy a felkérték segítsen be egy kicsit a következő produkcióba.

„Az újabb hírek a Terminátorról felkeltették a figyelmem, de nem igazán tudtak lázba hozni. Túlléptem már ezen. Még régen próbáltam megszerezni a jogokat. A T2 mögött álló Carolco csődbe ment és a jogok eladásra kerültek. Habár egyeztettem a Fox-szal, de azt hiszem úgy a Titanic befejezése környékén már azt éreztem, hogy túl kellene rajta lépnem. Nem is igazán érdekelt. Szerintem azt a történetet, amit elakartam mondani már elmeséltem.” – mondta Cameron hozzátéve, hogy nem is lehet, hogy keményebben kellett kellett volna a jogok után mennie, de végső soron ő volt az, aki eladta azokat.

A direktor úgy folytatta, hogy gyakorlatilag teherautósofőrből lettem rendező és az egyezség része volt, hogy eladja a jogokat egy dalét. Így tudta elérni, hogy megrendezhesse a filmet. Nincs beleszólása a dolgok menetébe és ezzel kell együtt élnie, de őszintén szólva nem viseli meg igazán, hogy mit tettek a Terminatorral. Ám amikor a Genesis előkészületeihez hozzáláttak felkeresték.

„Amikor Megan Ellisonhoz kerültek a jogok megkérdezte, hogy részt akarok-e venni az új filmben. Mire azt feleltem, hogy nem bánom, ha a függöny mögött állva elsuttogom, hogy minek kellene történnie, mint 15. század Itáliájában a színpadi daraboknál. Nem szeretnék túlságosan belefolyni a produkcióba, de azért megpróbálom elérni, hogy hűek maradjanak a Terminatorhoz, ráadásul Arnold is jelen lesz. Ő pedig jó barátom és sokat megéltünk együtt” – tehát valamennyire Cameronnak is köze lesz a filmhez, ami jó hír.

„David Ellison átvette a projektet Megantól, vele is találkoztam néhányszor. Arnold karaktere nagyon is központi alak lesz a Terminator Genesisben. Lehet, hogy volt némi ráhatásom, de számomra nyilvánvaló, hogy remek pénzügyi és kreatív döntéseket hoztak eddig.” – Megemlítette azt is, hogy egyáltalán nem akar creditet az új filmben.

6 komment

 1. Na majd kiderül, mit is ér ez a valójában. Én mondjuk nem aggódok, tovább rontani ezt a szériát már nem lehet. Maximum kellemesen csalódni lehet a legrosszabbra számítva. Én hiszem, hogy egy idős kinézetű terminatorral is lehetne minőségi filmet kihozni, még ötletem is lenne pár, hogy lehetne hitelesen megmagyarázni, hogy miért kell.

 2. Még producerként sem garancia a neve a minőségre. Nézzük a solarist vagy sanctum 3d-t. Egyiken sem látszik Cameron keze.
  Itt meg főleg csak a neve kell az ilyen hírekbe hogy kicsit nyugtatgassák a hőzöngő geekeket azért nagy csinnadrattával kérik az áldását a filmhez. pfff szánalmas…
  Ő meg úgy van vele, hogy méne. A többi kamu.

  • Cameront mindig túlértékeltnek tartottam rendezőként, producerként azonban jó szimata van még mindig. A 2002-es Solarisra gondolsz? Az egy hatalmas hangulatfilm, visszanyúlik Lem eredetijéhez (amitől Tarkovszkij elég rendesen eltért), és nagyon jól sikerült. Más kérdés, hogy garantált pénzügyi bukás volt.

   • Legjobb rendezőnek tartom a ligájában, viszont producerként xarik bele a munkájába(vagy mindig mellényúl- a solarissal sem értek egyet) Szóval ha ez véletlenül nem egy terminator: generic lesz akkor nem az ő érdeme lesz.
    Rendezőként viszont szerintem mindig odatette magát és a filmjei gördülékenyek és erőteljesek.Melyik filmje nem tetszett?

 3. Már sok bőrt húztak le erről a dologról, még egy vagy kettő már nem számít. Lehet, hogy még jobb is lesz, mint az előző film. Egyébként a harmadik volt számomra az, ami kritikán alulira sikerült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *