10

A Warner 11 DC filmen dolgozik

cavillMiután a Marvel észbe kapott, hogy inkább saját kezébe venné  képregényeinek filmadaptációit az eladogatott karakterjogok egy részét visszaimádkozta és elstarolhatott az első fázis, pár hónap múlva már itt a harmadik. Radásul Kevin Feige megszellőztette, hogy már kigondolták, hogy mit és hogyan szeretnének megvalósítani, 2028-ig nagyjából le van betonozva az út, amit remélhetőleg nem kell majd időközben toldozni-foltozni. A DC-nél kissé le vannak maradva.  Mint ismeretes 2016-ban érkezik a Batman vs Superman, majd megalakul az Igazság Ligája is.

A Wall Streel Journal tudomása szerint a két projekten kívül további 9 képregényfilmet készítenek elő. Már csak az a kérdés, hogy ezek mindegyike a szuperhősökhöz köthető vagy esetleg a DC más történeteiből szemezgetnek? Olybá tűnik, hogy mindkettő. A Shazam!-on kívül megvalósulhat a 100 Bullets, a Metal Men és a Fables.

Elviekben jön különálló Csodanő film. Ráadásul Dwayne Johnson nemrég közzétette, hogy el fog játszani egy DC-s figurát, sokan úgy vélik, hogy Lobo-ról van szó. És ne feledkezzünk el a Sandman-ről sem, ami Joseph Gordon-Levitt közreműködésével jön létre. Ráadásul ott van a Guillermo del Toro tervezgetett Dark Universe.

Mindezek csak találgatások, remélhetőleg a WSJ cikke után a Warner bejelenti, hogy melyik 9 filmről van szó.

10 komment

 1. Akár a 28. századig is megírhatják az összes forgatókönyvet, sosem lesznek olyan sikeresek, mint a Marvelosok, és ez azért van, mert gagyik a szuperhőseik.

  • Anyagi vagy minőségi sikerre gondolsz? A Man of Steel anyagilag sikeresnek mondható, ha pedig ezt tekintjük a DC phase 1 kezdő filmjének akkor eddig jól halad a DC. Minőségileg is sokkal jobb a marvel legalább 4-5 filmjénél, és nem azért mert olyan jó lenne, hanem mert azok gyengék.A szuperhőseik pedig azért gagyik mert nem ismered őket.

 2. Picit izzadságszagú. Próbálják a Marvel lábnyomait utánozni, csak sajnos pici hozzá a lábuk. A Man of Steel nekem tetszett, de azért még kevés ahhoz, hogy komolyan vegyem a többi tervüket. Tegyenek le még pár jó filmet az asztalra, utána elhiszem, hogy meg tudnának bírkózni a Justice League-gal is.

 3. Egyszerűen nem tudják felvenni a kesztyűt a Marvellel…ha lenne egy kis önbecsülésük megvárnák amíg a Marvel letudja a filmjeit és akkor talán

  • A DC képregények legalább ugyanolyan (ha nem nagyobb) múltra tekintenek vissza, mint a marvel képregényei.Mégis miért ne szállnának be a piacba?

   • Beszállhatnak és nyilván anyagilag is megéri nekik de egyfolytában csak magukat járatják le, az MCU-t ebben a formában nem tudják jelenleg űberelni, ezt elkéne fogadniuk.

 4. Jól hangzik, csak látnánk már belőle valamit. Marvelhez képest kevés a 2-3 évente kidobunk egy filmet.

 5. Kevin Smith az egyik podcast-jében beszélt Paul Dini-vel, hogy a DC-nek hogyan is kéne a filmes világot megalkotni (http://smodcast.com/episodes/paul-dini-shadow-of-the-shadow-of-the-bat/). A lényeg a “bevezetés” volt: (a sorrendre már nem emlékszem ugyan) Superman vs. Batman (pár cameo, köztük Csodanő), Superman és Csodanő film (cameo-ban Atlantisz/Aquaman), Csodanő és Aquaman film, Superman és Flash stb. Így folyamatosan jönnének a megismerhető szereplők (az embernek fogalma lesz arról kik is ők, és mire képesek), aztán kaphatnának külön filmet.
  Ez szerintem járható lenne…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *