1

Box Office: Zsúfolt hétvége

elysium20Észak-Amerikai bevételek
Új bemutatók:
Neill Blomkamp nevére először akkor kapta fel a fejét a világ, amikor kiderült, hogy ő rendezheti a Halo mozifilmet. A költséges sci-fiből nem lett semmi, viszont annak producerével, Peter Jacksonnal nem váltak el útjaik, hanem inkább megcsinálták a District 9-et. A produkció nagyot szólt, az év egyik legsikeresebb és egyben legvitatottabb alkotása volt. Ezt követően hozzávágtak egy 115 millió dolláros költségvetést azzal a címszóval, hogy azt kezdhet vele, amit akar, csak csináljon egy jó filmet. Nem jellemző, hogy csak úgy 100 millió dollár körüli összeget rábízzanak valakire, aki R kategóriás filmet szeretne összehozni. Az Elysium – Zárt világ mögött korrekt marketing állt, ám hiába a hype, ezen a túlzsúfolt nyáron mégsem rohantak a mozikba a nézők.

Mivel a Női szervek gyakorlatilag eltűnt a vásznakról, így jöhetett egy újabb R kategóriás vígjáték, amelyet Rawson Marshall Thurber dirigált. Az úriember a Kidobós hangos sikere után eltűnt a rivaldafényből, pedig könnyen kihasználhatta volna a hirtelen jött ismertséget. Most a Családi üzelmekkel tért vissza, ami elég szépen vette az akadályt. 26 millió dollárt zsákolt be a hétvégén és mivel szerdától már műsoron van 38 millió dollár áll a film bevétele mellett. A kritikusokat ugyan nem hatotta meg a fűcsempész ál-család és Jennifer Aniston teste, de a nézők viszonylag elégedettek vele.

Már a Verdák folytatása sem volt valami jó, ennek ellenére a Disney tovább erőlteti a franchise-t. A Pixar részvétele nélkül készítettek el a Repcsiket, amelyet a stúdió házimozis forgalmazásra szánt részlege tákolt össze. Ám a profitéhes vezetőség úgy gondola, hogy a közönségből ki lehet facsarni jó néhány milliót az efféle minőséginek nem nevezhető produkciókból és inkább mozikban kell bemutatni. A kritikusok lehúzták, a nézők sem kedvelik, gyaníthatóan a pár éves lurkók egészen jól elvannak rajta, miközben szüleik ásítoznak mellettük.

Kell egy fantasy franchise. A Fox a Narniával próbálkozott, gond nélkül átvették a Disney-től, ám a számításuk nem jött be. Így inkább Percy Jackson mellett tették le voksukat, amelynek első része nem szerepelt valami fényes a kasszáknál, pedig Harry Pottert bemutató Chris Columbust tették meg rendezőnek. A modern világban kalandozó görög istenek gyermekei kaptak még egy esélyt, de a stúdió valószínűleg már bánja, hogy belementek. A hétvégén 14 millió dollárt kapart össze a 3D-s film, öt nap alatt 23-at gyűjtött össze.

Régebben bemutatott filmek: Habár akció-vígjáték nem volt az új felhozatal között, de a sok új premier elég negatívan hatott a 2 kaliberre, ami csak 11 millió dollárt tudott összegyűjteni. A Hupikék törpikék folytatása tíz millió dollár alatt teljesített, 46 %-kal csökkent a bevétele. Farkas átjutott a 100 milliós vonalon, ezt el is várták tőle, a 62,5 %-ok negatív változás azt mutatja, hogy nem sokáig lesz képes bennmaradni a filmszínházakban. Adam Sandler átsuhant a 120 millión a Nagyfiúk 2-vel, utoljára ezzel a számmal az előző rész bemutatója után találkozott.

Befutott a Lovelace is, de a Mély torok főszereplőjéről szóló film hidegen hagyta a nagyérdeműt, 118 moziból 184.000 dollárt folyt be.

Becsült bevételek, top 10, az adatok a boxofficemojo-ról vannak

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Elysium

30,4

30,4

115

Családi üzelmek

26,55

38,04

37

Repcsik

22,52

22.52

50

Percy Jackson

14,6

23,45

90

2 kaliber

11,12

48,51

-58,9

Hupikék törpikék 2

9,5

48,51

-45,9

Farkas

8

111,98

-62,5

120

The Conjuring

6,7

120,74

-48,6

20

Gru 2

5,74

338,31

-43,3

76

Nagyfiúk 2

3,7

123,8

-53,4

80

Egy komment

  1. Bízom benne,hogy az Elysium jól sikerült és akkor egy kis eséllyel alacsonyabb hetenkénti csökkenéssel Amerikában is korrekt eredményt fog elérni.A világ többi részén szerintem viszonylag nagyot fog kaszálni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *