31

Hivatalos: Batman Superman oldalán tűnik fel 2015-ben

batmansuperman

Mit jelent a fentebb látható kép? A 2015-ben érkező közös Superman – Batman filmet, a fotót pedig a CBM készített a Comic Con-on.

Várható volt, hogy a San Diego-ban zajló rendezvényen a Warner nagy bejelentést fog tenni, pláne Az Acélember sikere után. Pletyka szinten ma már hallhattunk arról, hogy 2 év múlva mutatnák be a Batman rebootot, illetve az Igazság Ligáját, illetve korábban arról is szó esett, hogy a sötét lovag előbb a Superman folytatásában bukkanna fel, csak aztán kapna külön filmet.

Most hivatalosan is megerősítést nyert, hogy 2015-ben bemutatják a Batman/Superman filmet, a forgatókönyvet Zack Snyder és David S. Goyer írja, a rendezői teendőket Snyder fogja ellátni.

A bejelentést követően Snyder megkérte Henry Lennox-ot, hogy idézzen fel néhány sort egy klasszikusból: „Azt akarom, hogy emlékezz Clark erre a jövőben. Minden szabad percedben! Gondolj a torkodra fonódó kezemre az eljövendő években, mert én úgy akarom, hogy emlékezz arra az emberre, aki legyőzött téged”

Ezek a mondatok Frank Miller klasszikus képregényéből, A sötét lovag visszatér-ből valóak. Snyder gyorsan megemlítette, hogy nem ezt a történetet fogják adaptálni. Nem is baj, ha hangulatban a film közel áll Miller művéhez, nem probléma, ha inspirációt merítenek belőle.

A stúdió évekkel ezelőtt elgondolkodott egy hasonló produkción, a katasztrofális negyedik Batman és Superman film után Wolfgang Petersen ereszthette volna össze a két DC hőst, ám végül levették napirendről a tervezetet.

31 komment

  1. Goyer írói képességivel nincs gond, hahaha :DDDD
    társíró volt a batman-filmeknél, igen, azokon kívül viszont akkora fostenger fűződik a nevéhez, kickboxer 2 jean-claude van damme-mal, hipervándor, a világ egyik legrosszabb képregényfilmjének tartott szellemlovas, ha ennél nem lehetne lejjebb, call of duty: black ops! :DD
    a batman-ek előtt nézhető filmje kábé a penge volt, és az ‘annyira szar, hogy már jó’ nick fury tévéfilm, ahol david hasselhoff volt nick fury
    snyder-ről meg ennyi jó mondható el, hogy teszi a dolgát rendesen, ha alápakolnak egy jó alapanyagot (watchmen), nem cseszi el
    csak hát a man of steel-nél nem pakoltak alá jó alapanyagot

  2. Én erről már így, előre megmondom (azért is) hogy bukás lesz!
    Tudom, hintsek a fejemre homokot, de akkor is így érzek. Ezek nem cool vasemberek, thorok, hulkok, hanem gagyi, latexruhás homokosok, mindkettő elavult, de ami fő, hogy ma már CIKI.
    És összehozni két ilyen szerencsétlen képregényhőst, egy Avengers mellett . . . garantált a zakó. Már régen lebeg ez az ötlet, de eddig hála istennek működött a megtartóztatás, és a bukás-szag miatti óvatosság. Nolan trilógiájával viszont, meg az úgy-ahogy sikerült, közepes superman filmekkel úgy tűnik, kicsivel alábhagyott a félelem, és most belevágnak.
    Még Hello Kitty és a Teletubbies beállhatna melléjük sidekicknek, teljes lenne a garnitúra.

    • Az egy dolog, hogy meg van a véleményed, de ha jobban megnézed a Superman hozza a Marvel filmek szintjét, azért azok sem voltak valami okos alkotások, főleg a Vasemberek… De hogy olyat állítani, hogy bukás lesz? Pont a két egyik legnépszerűbb szuperhős össze eresztése? Még ha valaki utálja is az egészet, az is láthatja, hogy ez a koncepció nem bukhat el pénzügyileg. Az meg más tészta, hogy Snyder a forgatókönyvekhez nem ért, Goyer pedig meg épphogy jobb nála… Hátha lecserélik még a forgatókönyvírót.

    • A Sötét lovag trilógia hozott 2,5 milliárdot és a legjobb kritikai nézői vízhangot kapta az összes képregényfilm közül, a man of steel pedig simán hozta a Vasemner első részének bevételi adatait, Amcsi Kap.-ot Thort, Hulkot lesimázta, de szerinted ők csak “gagyi, latexruhás homokosok”….
      Ülj le egyes… Inkább maradj csöndben hülye gyerek…

    • Nem kell azért eldőlni annyira a marveltől/avengerstől sem. Nem tom csak én láttam az avengerst annak ami? Vagy úgy egyáltalán csak én láttam? Nem abba volt az übergagyi latexruhás amikapi? Esetleg hawkey, aki csak azért volt a filmbe h legyen ürügyük mellé black widowt is behozni egy érzelmi tetőpont (sikertelen)elsütésének érdekében? Vagy vehetnénk thort a böhöm kalapácsával és ultratrendi vérjével. Igen, tényleg sokkal komolyabbanvehtő mint superman:D A hulkkal is csak 3. próbálkozásra sikerült kezdeni valamit:D Az,meg h az avengers 2 mellett zakó, az így 2 évvel előtte… elvakult kijelentés. Mint az összes többid is.

    • Az irományod elé legközelebb rakj egy “Szerintem” szócskát, mert elég idegesítő azt olvasni, hogy majd te tényszerűen megmondod melyik karakter szerencsétlen és melyik nem. Nézd így:
      Szerintem nem meglepő, hogy így alapoznak be a justice league-nek, bár Goyer mellé igazán társulhatna más író is.

    • Bukás? A DC két legnagyobb hősét küldik a porondra, még az sem kizárt, hogy egymás ellen mennek. Garantált zakó? Lefogadom mindenben, hogy ez a film a kasszáknál nagyot fog szólni. De fogadjunk csak egy üveg whiskey-ben:)

    • Hehe:) dark knight trilogy bármelyik része imdbn jobb mint vasember filmek felszínes ökörködése…többi marvelt te se hozod fel mert viccek…egy hupikék törpikèk többet hozott nàluk. Man of steel 3ik vasember kivételével veri…akkor miről beszélsz…nem kedvcenceim a marvel filmek…pont felszínességükmiatt..pont mer 8-16éveseknek szolnak..de sose írnékmilyen hülyeséget mint te…csak azt mutattad meg h kb annyira értesz a filmekhez..mint én a zabhegyezéshez…2015 mekkora év..star wars…man of 2 jèzusom!!!geekek!mi évünk lesz!!!

  3. Akkor ebben a filmben egymás ellen mennek? Később az Igazság ligájában meg egyesülnek?! Amúgy meg vicc össze ereszteni őket, mert az Acélember kb megölhetetlen! 😀

  4. “Bukás? A DC két legnagyobb hősét küldik a porondra, még az sem kizárt, hogy egymás ellen mennek”

    Hát ez esetben részvétem a DC-nek . . . .

    Batman egy avítt, elavult szuperhős, egy rakás, gagyibbnál gagyibb 90-es évekbeli filmmel a hátterében. Supermen még nála is gagyibb, még elavultabb, 70-es meg 80-as évekbeli vicc “háttérrel”, gagyi a négyzeten.
    Igen, Batman átment egy kiadós ráncfelvarráson Nolan segítségével, amely annyit csinált, hogy visszahozta őt a szemétdombról, és újra képbe helyezte. Batman hátterével ez tényleg mestermunka, és maga az új Nolan-trilógia tényleg jól sikerült. Supermen ráncfelvarrása szerintem nem igazán ütőképes, van két, középszerű új (újabb) filmecskéje, és annyi.
    Arról nem is beszélve, hogy a batman reboot kapcsán kérdéses, hogy az a batman, akit látni fogunk ebben a filmben, ki is lesz valójában, a Nolan-féle batman, vagy nem. A legutolsó állapot szerint, amit ismerek, a “nem az a batman lesz, aki Nolannél volt” az aktuális állapot, amit hadd ne minősítsek, milyen döntés. Tökönszúrás . . . ha meg egymás ellen mennek, már az is kérdéses, hogy a leendő Asylum-féle “remake” megkülönböztethető lesz-e egyáltalán a AAA kategóriás blockbustertől 😀
    A legutóbbi példa a sikeres képregényhősös filmekre ugyebár az Avengers gárdája körül forog, amely egy tökéletes megkoronázása volt egy filmfolyamnak, amelyet évekig, tudatosan építettek. Ott van Vasember 3 filmmel, amiből kettő jó, egy nem igazán. Ott van Thor egy jó filmmel, ott van Amcsi kapitány egy szintén jó filmmel, akkor miről lehet beszélni?

    A Justice Leauge meg ROFL, említésre se méltóak. Ugyanis az Avengers mérce lett, szuper filmekkel, szuper hősökkel, szuper bevétellel. Ezt aligha fogja überelni két latexruhás akárkicsoda, meg egy rakás second-hand hősöcske, ha belefeszülnek se.

    Cool hősök kellenek, nem avítt harcoskák.

    • Személy szerint inkább a Marvelt kedvelem, de nem tudom elképzelni, hogy ebből a filmből bukta lesz. Batman csillaga Nolan után még fényesebben ragyog. Joel Schumacher után elég nehéz volt visszaállítani a figurába vetett bizalmat és a Nolan féle trilógia első része elég visszafogottan kezdett, hogy aztán A sötét lovag hatalmasat robbantson. A Superman visszatér csak alig-alig tetszett a rajongóknak, a reboot pedig még mindig beszédtéma és továbbra is hozza a milliókat. A Comic Conon Zack Snydert nagy tapsviharral fogadta a tömeg.
      Goyer egyébként azt mondta, hogy a Warner nem azt a stratégiát szándékozik követni, mint riválisa. Azaz előbb egy csapatösszevonásos filmet akarnak, majd jöhetnek a spin offok, a különálló filmek.
      Egyébként fogalmam sincs, hogy mit akartam a Miller-idézettel, de gyanítom, hogy Batmannek lesznek szuperkütyüi, amivel tud majd nehéz pillanatokat szerezni a kryptoninak. Nem lesz elavult, nem lesz földhözragadt. Cool hős lesz és nem avítt harcoska:)
      Hozzáteszem, hogy a Warner sem hülye, tanulhat a hibáiból, pláne a Zöld Lámpás szörnyű zakójából.

      • Én a hősökkel se nagyon vagyok megelégedve, pedig itt ők az alapanyag. Batman meg Superman? HÁÁÁÁT. . .
        A másik meg az, hogy az Avengers film és a mellette álló feldolgozások kapcsán úgy vélem, hogy itt a gyöngytyúk a takonyra esete forog fenn. Az Avengers hősöket tudatosan építették fel, nagyjából egy univerzumba, készülve a majdani filmre (a Tesseract kocka, amit kergetnek jó példa erre). Itt nincs szó ilyesmiről, csak a nagy DOLLÁRJELEKRŐL, amit látnak benne. Van két, aktív hős, na akkor egyértelmű, mit is kell csinálni velük.

        Azt viszont még nem tudom, hogy ebben vajon melyik Batman lesz benne? Mert szó volt róla, hogy még véletlenül se a sikeres Nolan-féle, mert az túl egyszerű volna.

  5. Annyit tennék még hozzá, hogy amikor írok egy kommentet, azt gondolom, elég nyílvánvaló, hogy az az én VÉLEMÉNYEM, hiszen én írom le.
    A véleményem egyébként fenntartom, ilyen alapanyagból, így belelendülve (vérszemet kapva az Avengers, meg a sikeres Nolan-trilógia miatt) nem egyszerűen FAIL lesz, hanem orbitális bukás, amelyet évekig emlegetnek majd.

    • Hát elég valószínű hogy csalódnod kell majd 😀 ” latexruhás homokosok” kijelentéseddel az a baj, hogy Marvel sem különb 😀 Én spec sosem hittem volna, hogy a Thor működne képernyőn azt mégis szerintem a legjobb lett a különálló filmekből. Szóval azt akarom mondani, hogy attól mert nem tudod elképzelni még simán működhet 😀 Nincs olyan sok különbség a Marveles meg DC-s hősök között.

    • Igencsak valószínűtlen, h bukjon. Másrészt a man of steelt is buktaként emlegetik sokan miközben csak a hazájában visszahozta az árát + minimum 150 millió profitot termelt rebootként, a superman returns csúfos buktája ellenére.És úgy tudott sikeres lenni h avengers költségvetésű. Az imdbs átlaga 7.7 jelenleg. Nem az a klasszikus bukta…

  6. Igen, azt is tegyünk hozzá a Marveles történethez, hogy ha Robert bácsi végleg befejezi, nem lesz olyan könnyű a dolog. A 3 sikere után egyértelmű, hogy a legtöbben őt imádják a Marveles arcok közül. Az meg, hogy letűnt karakter Batman és Superman??? Szóljatok, ha rosszul látok, de elég sok nem geek emberkén virít a Superman/Batman logó… hogy lenne már az letűnt? :DDD és mennyi Thor, Amcsi Kapitány stb. fant láttok az utcán?

  7. Gyerekek ne legyetek már ennyire zsidók. Az hogy jól teljesít a kasszáknál, azt jelenti, hogy jó film is lesz? Nem mondom, hogy bukás lesz, de az új Batman karakter 50-50% lesz, ha nem kevesebb, mert Bale szinten nem nagyon fogja lehozni senki, ez már megfogja osztani az egészet. Igaz, hogy a Nolan féle Batman realisztikus, de emlékezzünk milyenek voltak azok, amik nem voltak igazán realisztikusak előtte. Egyébként sincs az a szint, hogy a Man of Steel-es Superman bárhogy egy szinten legyen a Zöld Lámpáson kívül akárkivel is…amely karaktert szintén megkúrtak. Luthor nyilván benne lesz, hiszen ellene tud menni Batman de abban hol az eredetiség kérem? Ha meg egymás ellen mennek, körbe fogják röhögni a DC-t szvsz.

    • Simán meg lehet csinálni, hogy az elején még nem puszipajtások, majd a végén összefognak a közös ellenséggel szemben. Meg lehet csinálni, hogy Luthor ármánykodása miatt fújnak majd egymásra, aztán együtt verik le a Luthor által eléjük gördített akadályokat, ellenfeleket.,

  8. Hát kérem…okos döntés született. Nem próbálnak versenyre kelni az Avengers féle szuperlátványos all star mozival…nem állnak neki kapkodva kidobálni 2-3 szuperhősmozit, nem…..

    Összeeresztik hát a Dc két legnépszerűbb figuráját…alig 2 év múlva. Nem másolnak, más irányt választanak. Minden tiszteltem Christian Bale-é, remek színész, de akárhányszor is nyilatkozza le, hogy “soha többé Batmnan”..szóval hollywoodban VAN az a pénz. Nem lepődnék meg, ha Bale úr hamarosan minden idők legmagasabb gázsiját vághatná zsebre..

    (de ha nem ő..hát vannak még ötleteim…én továbbra sem érzem kizártnak, hogy egy univerzumban létezne az új Superman és a Nolan féle Batman..)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *