1

Romantika és vígjáték 2013-ban

Sajnos 2012-ben nem igazán dolgoztatták meg rekeszizmainkat, de talán idén sokat mosolyoghatunk és lesz jó néhány térdcsapkodós poén. Szintén remélem, hogy ezúttal élvezhető romantikus alkotásokat fognak elénk tárni és esetleg megpróbálnak kievickélni a klisétengerből. Bár szerintem már annak is örülnénk, ha nem unnánk halálra magunkat a filmek nézése közben.

A bakancslista írója, Justin Zackham a Begolyózott gólyák (Going Greek) után ismét beállt a kamera mögé. A The Big Wedding vígjáték forgatókönyvét saját maga vetette papírra és eléggé illusztris szereplőgárdát sikerült összeverbuválnia filmjéhez. Robert De Niro, Diane Keaton, Topher Grace, Robin Williams, Susan Sarandon, Amanda Seyfried, Ben Barnes és Katherine Heigl játsszák a főbb szerepeket Don és Elli Griffin (De Niro és Keaton) régóta elváltak, de közeleg örökbefogadott fiúk esküvője. Megbeszélik, hogy újra eljátsszák, hogy mennyire szeretik egymást és továbbra is jól kijönnek egymással, nem akarják tönkrevágni a lagzit, úgy tesznek, mintha minden rendben lenne. Ez kissé nehezen megy, de megpróbálják nem egymásnak torkának esni. A helyzet fokozódik, amikor fiúk igazi anyja is felbukkan a ceremónián.

A Ron Burgundy legendájának (Anchorman) folytatáshoz még nem láttak hozzá, ezek csak arra hivatottak, hogy az első felvonás rajongói örvendjenek: a stúdió végre áldását adta a második részre. Hiszen nem csak azt kell összehozni, hogy hogy Will Ferrell, Steve Carell, David Koechner, Paul Rudd pont ugyanabban a 2-3 hónapban érjen rá, de a költségvetés körül is voltak problémák.

Pedro Almodovar 2013-ban a Szeretők, utazók vígjátékot teszi le az asztalra, 80-as évek Almodóvar filmjeit idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra. Az Almodovar által írt és rendezett vígjátékban olyan színészek tűnnek fel, mint Paz Vega (Beszélj hozzám!), Lola Duenas (Volver, Megtört ölelések), Penélope Cruz.

Seth Rogen, Evan Goldberg és Jason Stone öt évvel ezelőtt vetette papírra a Jay and Seth vs. The Apocalypse rövidfilm szkriptjét, ezt követően le is forgatták Jay Baruchellel és Rogennel a főszerepben. Nem sokkal később közzétették, hogy inkább megcsinálják az egészestés verziót, amelyet végül Rogen és Goldberg dirigált le. Szóltak az összes színész havernak, akik jöttek az első hívásra, így James Franco, Jonah Hill, Danny McBride, Craig Robinson és Baruchel is poénkodhat a This is the Endben, de felbukkan még Kevin Hart, Michael Cera, Rihanna, Paul Rudd és Jason Segel is. A történet szerint hat jó barát egy los angeles-i házban figyelik, ahogyan a falakon kívül éppen elkezdődik a világvége.

A Horrorra akadva 5. része is befut, Pat Proft és David Zucker írták, de már Malcolm D. Lee, a Soul Men alkotója dirigálhatott a forgatáson. Anna Faris ezúttal kimarad a mókából, Ashley Tisdale és Heather Locklear próbálhat mosolyt csalni a nézők arcára. Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Jerry O’Connell és Mike Tyson felbukkanására is számíthatunk. Kisülhet ebből bármi jó is?

Marlon Wayans kifigurázta már a tánc-és gettófilmeket (Táncfilm, Ne légy barom) és természetesen a horrorokat sem hagyta ki. A Haunted House-szal ismét a horrorokat parodizálja ki, ezúttal a found footage produkciókból űz gúnyt.

A Warm Bodies zomromkom első hallásra afféle horror romantikus filmnek hangzott, de az első előzetes eljövetelekor sokkal inkább úgy tűnt, hogy inkább egy olyan romantikus film lesz, amely nem veszi komolyan magát és sokat lehet majd nevetni rajta.  A rendezői teendőket Jonathan Levine, a Fifti-Fifti (50/50) és a Wackness rendezője látta el. Nicholas Hoult formálja meg a főhős-zombit, szerelmét Teresa Palmer alakítja, apját John Malkovich testesíti meg.

2010-ben forgatták a Movie 43 szkeccsfilmet, de elég lassan állt össze. A Rogue Pictures Amerikában január 25-én mutatja be a 11 rendező közreműködésével készült alkotást, amiben annyi ismert név kapott szerepet, hogy talán egy A4-es papírt is megtöltene.

A Burt Wonderstone projekt előkészítése úgy 6 évvel ezelőtt vette kezdetét a New Line falai között. Chad Kultgen forgatókönyve ekkor még a Burt Dickenson: The Most Powerful Magician of Planet Earth címet viselte. Később John Francis Daley és Jonathan Goldstein láttak hozzá a történet kipofozásához. A tévés alkotásokon edződött Don Scardino vállalta be a rendezést.  Steve Carell és Jim Carrey szerződhetett le a főbb szerepekre, előbbi egy sikeres las vegas-i bűvészt, aki a Steve Buscemi által játszott segédjével sikert sikerre halmoz. Azonban az idő múlásával felbukkan a színen egy utcai bűvész, Steve Gray (Carrey) és Carrellnek minden trükköt be kell vetnie, hogy bebizonyítsa ő a legjobb.

A The To Do List-ben Aubrey Plaza főiskolára menne, de még előtte összeállít egy listát, pontokba szedi, hogy miféle dolgokat kell még elvégeznie, mielőtt beteszi a lábát a felsőoktatási intézménybe. Hát…úgy érzi van mit pótolnia.

Mivel a Hupikék törpikék mozifilm világszerte 562 millió dollárt fialt a Columbia gyorsan rábólintott a folytatásra. A rendezői székben ismét Raja Gosnell ül, aki igazán élvezhető produkciót talán még életében nem tett le az asztalra. Már az első részt is sok kritika érte, hogy miért kellett egyáltalán áthozni a törpikéket a mi világunkba, de az újabb filmben szintén átruccannak a Földre, ezúttal Párizsba. Hókuszpók elrabolja Törpillát, majd Törpapa, Dulifuli, Törpojáca és Ügyifogyi indul a kiszabadítására.

Sandra Bullock megint FBI ügynököt formálhat meg, ezúttal nem beépített ember lesz. Melissa McCharty egy másik zsarut alakít, a sors úgy hozza, hogy pont Bullock partnere lesz. Két ellentétes jellem, totál különböznek egymástól. Mégis együtt kell dolgozniuk, kézre kell keríteniük egy drogbárót. A haverzsarus vígjátékot Paul Feig, a Koszorúslányok (Bridesmaids) rendezője készíthette Katie Dippold forgatókönyvéből. Amerikában április 5-én mutatják be.

Tina Fey legutóbb Steve Carell oldalán bizonyított a kasszáknál, 2013-ban az Admission vígjátékban Paul Rudd-dal próbálja becsábítani az embereket a mozikba. A filmet Paul Weitz, az Utódomra ütök (Little Fockers) és a Mocsokváros utcáin (Being Flynn) rendezője dirigálta. Amerikában március 8-án mutatják be. Fey a Princeton Egyetem felvételiztetőjét alakítja. Ellátogat egy gimibe, ahol örökbeadott fia pont oda jár. Annak érdekében, hogy a srácot a helyes irányba terelje felrúgja a saját elveit és az előírt szabályokat.

Közel egy évtizede próbálják megvalósítani a We’re the Millers drogos vígjátékot, John Morris, Sean Anders, Steve Buscemi és Will Arnett fordult meg a tervezet háza táján, de eddig láthatóan nem lett semmi a filmből. De ahogy lenni szokott mindig elérkezik az a bizonyos pillanat: “Most biztos, hogy elkészül.” Fellépett a fedélzetre Rawson Thurber, a Kidobós – Sok flúg disznót győz (Dodgeball: A True Underdog Story) rendezője, a színészi oldalon Jason Bateman foglalt helyet. Egy drogdílerre fókuszál a sztori, aki egy szép nap úgy dönt, hogy abbahagyja, de ahogy lenni szokott még bevállal egy utolsó, jól jövedelmező melót. Mexikóból kellene 630 kiló marihuánát átcsempésznie az Államokba. Ezt úgy oldja meg, hogy némi nehézségek árán összehoz néhány embert, akiket egy családnak ad ki és velük oldja meg a feladatot.

Amerikában 21 év kor alatt nem ihatsz! De ha eléred ezt a határt, akkor kedvedre vedelhetsz és bárhol kiszolgálnak. A 21 and Over vígjáték központi karakter Jeff Chang, aki egész életében azt csinálta, amit szülei elvártak tőle, ám elérkezik a várva várt nagy nap és két jó barátja el is viszi egy kicsit ünnepelni. A vigasság gyakorlatilag nem áll másból, mint az ivásból, csajokból…és ivásból. A Másnaposok írói, Scott Moore és Jon Lucas saját maguk készítettek filmet forgatókönyvükből, most először álltak a kamerák mögé. Az előzetest elnézve nem csupán írtak ismét egy újabb vad északáról szóló történetet, de semmi olyan nincs benne, amit ne láttunk volna korábban.

Négy öreg barát Las Vegasban gyűlik össze egy legénybúcsú alkalmából. Michael Douglas karaktere végre beadja a derekát és megnősül, ezért hát még szórakozik egy jót 3 öreg cimborájával. Morgan Freeman, Robert De Niro és Kevin Kline csaphat vele egy görbe estét.

Mivel a Másnaposok 2 is elég szépen teljesített a kasszáknál megkapjuk a harmadik részt is. Todd Phillips rendező állítása szerint ezúttal Alan figurája állhat a középpontban, a konkrét történet még nem ismert.

Edgar Wright és Simon Pegg eleve egy paródia trilógiát tervezett, amelyből kettő már elkészült. A Haláli hullák hajnala (Shaun of the Dead) és a Vaskabátok (Hot Fuzz) remek filmek lettek, 2013-ban érkezik a World’s End, a forgatás októberben veszi kezdetét.A sztori: Öt gyerekkori jó barát 20 évvel az emlékezetes kocsmai tivornya után ismét találkozik, hogy ismét annyi szeszt döntsenek magukba, amennyit csak bírnak. A piamaratonra a 40 éves erős dohányos Gary King veszi rá egykori barátait, elviszi őket szülővárosába, ahol a The World’s End krimóban tervezik kivitelezni a nagy eseményt. Felelevenítik a múltat és sokat beszélnek a jelenről, ám némi idő után rájönnek, hogy inkább a jövővel kellene foglalkozniuk. Méghozzá az egész emberiség jövője forog kockán és a lerészegedés helyett inkább mással kellene foglalkozniuk.

Tom Hanks alakítja Walt Disney-t a Saving Mr. Banks filmben, P.L. Travers írónőt pedig Meryl Streep kelthetné életre. Végül Streep nem írta alá a szerződést, de a stúdiónak volt tartalékterve, Emma Thompson boldogan igent mondott a felkérésre. A produkciót John Lee Hancock, A szív bajnokai (The Blind Side) Oscar-jelölt rendezője vezényelheti le. A történet azt az időszakot meséli el, amikor Disney meg akarta szerezni a Mary Poppins megfilmesítési jogait. 14 éven keresztül győzködte Traverst, míg végül a hölgy beadta a derekét. Az írónő azonban nem volt elégedett a végeredménnyel, nem tetszett neki az elkészült produkció, különösképpen az animációs részeket bírálta. Bizonyára a Disney ki fogja hagyni, hogy Travers rosszallását fejezte ki, inkább viccesen próbálja majd bemutatni a stúdiófőnök és az írónő kapcsolatát.

Vince Vaughn-t nyerte meg a DreamWorks a Starbuck francia-kanadai film remake-jébe. A The Delivery Man címre hallgató vígjátékban Vaughn egy spermadonort játszana, kiderült, hogy 533 gyerek apja és sokan akadnak, akik szeretnének találkozni apjukkal. A női főszereplő Cobie Smulders.

A kimeríthetetlen pénzkeret lehetővé teszi Diana számára, hogy flancoljon Miamiban, és megvegye, amire csak kedve szottyan. Csak egy a bökkenő: a kártya, amit a vásárlási ámokfutáshoz használ Sandy Bigelow Patterson nevére szól, aki egy számlakezelő, és az Államok túlsó felén lakik. Az igazi Sandy Bigelow Pattersonnak egy hete van, hogy levadássza a szélhámost, mielőtt a világa összeomlik, így délre indul, hogy kérdőre vonja a nőt, akinek szabad belépőkártyája van az ő életébe. Próbálkozik vesztegetéssel, hízelgéssel, veszekedéssel, de kénytelen rádöbbenni, milyen kemény meló visszaszerezni a saját nevét. A Személyiségtolvaj két főszereplője Jason Bateman és Melissa McCharty.

Paul Rudd és Amy Poehler játsszák a They Came Together romantikus vígjáték főbb szerepeit. Poehler alakítja Mollyít, aki egy kisebb bolt tulajdonosa meg, boldogan éldegél, amíg fel nem bukkan Rudd karaktere. A férfi egy nagyobb vállalatnak dolgozik, célja, hogy bezárassa Molly be szeretné záratni boltját. Azt hiszem nem kérdéses, hogy mi lesz ennek a vége, de azért elmondom, hogy spoileres képeket nézhettek meg a forgatásról. A filmet David Wain, a Hippi-túra (Wanderlust) alkotója rendezi.

Kiefer Sutherlandre valószínű, hogy élete végéig Jack Bauer megformálójaként fognak emlékezni, de miért is ne próbálkozzon mással. Ettől függetlenül még játszhat szórakoztató művekben. A színész leszerződött a Fairytale of New York romantikus filmre, mellé pedig megszerezték Kate Bosworth-t. New Yorkban játszódik a történet, amit egy cinikus ír komikus azért ejt útba, mert ebben a városban lép fel show-jával. Itt aztán találkozik egy hölggyel és annak rendje és módja szerint bele is szeret. Indulhat a romantika. Lee Cleary dirigálhatja az alkotást, számára ez az első alkalom, hogy levezényelhet egy filmet, eleddig second unit directorként ténykedett olyan műveknél, mint pl. az X-Men, a Szupercsapat vagy a Valkűr.

Ben Stiller ismét a rendezői székben és a főszerepet is magára vállalta. A The Secret Life of Walter Mitty remake-jét készíti el, ebben egy magazinnál dolgozó fotóst alakíthat, akinek elég élénk a fantáziája és sokszor szokott képzelegni. De álmodozásai hirtelen valóra válnak, amikor az egyik kép negatívja eltűnik és különös kalandokba keveredik.

Jon Amiel sorozatokkal kezdte pályafutását, majd a 90-es években átnyergelt a mozifilmekre. Levezényelhette a Sommersby drámát és a Briliáns csapda (Entrapment) akció-vígjátékot, de A mag (The Core) kritikai és anyagi bukása után visszatért a tévés projektekhez. Ám Paul Billing forgatókönyve eléggé megnyerte tetszését és úgy döntött, hogy a The Poisoners kedvéért egy kis időre hátat fordít a szériáknak. A fekete komédia egy egy angol gazdálkodó közösségre koncentrál. Az I. világháború kitörésekor a férfiak hadba vonulnak, az asszonyokra hárul minden feladat és valahogy közelebb kerülnek néhány német hadifogolyhoz. Emily Watson, Anna Friel és Lena Headey játszhatják a főbb szerepeket és okozhatnak vidám pillanatoka. A forgatás nyáron veszi kezdetét.

Vince Vaughn és Owen Wilson lesznek a The Internship főszereplői, utazó ügynököket alakítanak, akik megpróbálnak lépést tartani a világgal és gyakornok lesznek egy híres technológiai cégnél. A forgatókönyvet Vaughn vetette papírra, a rendezői poszton Shawn Levy osztogathatja az utasításokat.

Az About Time sci-fi romantikus vígjátékban eredetileg Zooey Deschanel szívét próbálta volna elnyerni a főhős, ám a hatalmas szemekkel a világra csodálkozó színésznő valamiért mégsem tudta elvállalni a filmet. Helyére Rachel McAdams érkezett, aki tavaly a Fogadom (The Vow) alkotással vonzotta be az embereket a mozikba. Richard Curtis tartja kezében a gyeplőt, az angol úriember utoljára három évvel jelentkezett filmmel, akkor A rockhajót (The Boat That Rocked) prezentálta. Domhnall Gleeson (Brendan Gleeson fia) egy olyan család tagját játssza, akik képesek az időutazásra. A srác arra használja képességét, hogy egyes helyzeteket jobbá tegyen. Bill Nighy, Tom Hollander, Margot Robbie, Lydie Wilson és Vanessa Kirby erősítik a szereplőgárdát.

És végül: Nagyfiúk. Mivel Adam Sandler jól szórakozott az első rész forgatásán és a film is nagy siker lett, így újra összetrombitálta haveri körét, leszerződtette még Oliver Coopert és Taylor Lautnert, majd belevágtak a második részbe.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *