28

Uwe Boll mester szerint Terrence Malick új filmje egy kalap…

Uwe Boll-ról köztudott, hogy szereti jártatni a száját, erőssége inkább a bokszban rejlik és nem a filmkészítésében. Boll nem igazán érti, hogy miért szidják őt az emberek, úgy gondolja nem érdemli meg a rengeteg negatív kritikát. A Screen Junkies a BloodyRayne harmadik része kapcsán készített vele egy interjút, amiben szóba került a Tree of Life, a német rendező nem kertelt, szerinte a The Tree of Life egy kalap szar.

Boll szerint vizuálisan ugyan néhány helyen egész jó a film és meg volt elégedve a produkció első perceivel, de aztán úgy véli, hogy Malick teljesen elcseszte. “Szerintem a Tree of Life teljes mértékben csapnivaló. Sean Penn pedig nevetségesen játszik benne, úgy néz ki, mintha csak egy liftben sétálgatna. Ez így egy nulla, ez a helyzet. Túl van értékelve, méghozzá azért mert Terrence Malick csinálta. Ugyanez a helyzet Lars von Trier filmjeivel. A Hullámtörést még kedveltem, de amit azóta csinált az mind marhaság. Az összes hollywoodi sztárt megkaphatja, ‘Ó, én vele akarok dolgozni’, de senki nem tudja, hogy mennyire retardált a fickó. A véleményem hasonló Terrence Malickról. Úgy gondolom, hogy ő a világ legtúlértékeltebb rendezője.”- Boll nem érte be ezzel, kifejtette a Tree of Life-ról alkotott véleményét. “25 perc után lát hozzá a történethez, addig National Geographic-szerű műsort látni, vannak vulkánok és bolygók. Aztán jön a Jurassic Parkos dinoszauruszos rész. Ez rendben van, de ezzel mit lehet kezdeni? Nem igazán érdekelt a továbbiakban, ha tudtam volna, hogy mi lesz a vége, akkor kisétálok a vetítésről. De végignéztem, mert tudni akartam hogy végződik. Aztán mikor mindenki átöleli egymást szerintem az igazán szánalmas volt. Kicseszett katasztrófa. Teljesen katasztrofális és ez is azt mutatja, hogy csomó sztárnak nincs semmi ízlése. Sean Penn-nek vagy Bradd Pittnek fogalma sincs, hogy milyen egy jó film.” – Ezt követően a Sorsügynökséget is szóba hozta – “A Sorsügynökség szintén egy kalap szar, kész szerencsétlenség az egész. Katasztrófa és Matt Damonnak tudna kellett, hiszen a történet nem szólt semmiről. Mint valami mini Mátrix a való világban. Az egésznek semmi értelme, mert mi is ez az ügynökség, aki képes befolyásolni a valóságot? Konkrétan mi a terve ezeknek a fickóknak? Ki fizeti őket? Teljesen abszurd, mivel az ügynökség megtehet mindent, de gyakorlatilag nem csinál semmit. Olyan lapos volt, mint a Tree of Life, Malick filmje számomra kiábrándító és csak azért istenítik mert ő csinálta, de én nem kedvelem.”  – A rendező nem érti, hogy mi a francért vállalnak sztárok ezekben az alkotásokban munkát. Bollnak is van egy terve, csinálni akar egy filmet a pénzügyi válságról, ami arról szólna , hogy egy fickó elveszít mindent és befektetései bankárokat kezd gyilkolászni. Több ajánlatot is tett sztároknak, de mindenki nemet mondott.

28 komment

 1. Hát ettől nem lesz népszerűbb az tuti… Annál is inkább meg akarom nézni a The Tree Of Life-t, hogyha a világ legszarabb filmjeit készítő emberének nem tetszik, akkor tuti hatalmas egy film lehet 🙂

 2. Uwe Boll nincs abban a helyzetben, hogy komolyan lehessen venni a véleményét bármilyen filmművészet kérdésben. Egy pojáca ez a csávó, csak nevetni lehet rajta.

 3. Most lehet hogy én vagyok a hülye de a The Tree of Life az erről szól: “egy texasi családról szól, az 50-es évektől. Jack életútját (ő lesz Sean) követhetjük végig az ártatlan gyermekkortól a felnőttség illúzió-vesztéséig.
  Jack elveszett léleknek érzi magát a modern világban, belső utazás során keresi az élet jelentését és megkísérli a megbékélést az apjával, akivel nehéz kapcsolata volt.” Ez a faszi meg dinoszauruszokról beszél… Most mivan??

 4. @BeniMan: Asszem az elején még bemutatja a világ keletkezését is egészen az emberek megjelenéséig… Bár ebben nem vagyok biztos, mert még nem volt szerencsém látni.

 5. Ez jó volt, menjen el kritikusnak! Esküszöm, egyből nyerne vele valami (ha nem is hízelgő) zsurnalisztikai díjat. 😀

 6. Nincs ezzel semmi baj, mivel Terrence Malick mester szerint Uwe Boll minden filmje kalap szar 🙂

 7. Az kétségbevonhatatlan tény hogy Boll egy idióta, a filmjei meg egy rakás szarok. Viszont egy idióta is mondhat telibetalálhat néha, a Tree of Life-ot nem láttam, lehet hogy jó, de hogy Terence Malik túl van értékelve ezt adom.

 8. “Több ajánlatot is tett sztároknak, de mindenki nemet mondott.”
  Hát ezt nem is értem 😀 Nemet mondani A Mesternek?!

  Nem mondom, van bőr a képén a fickónak, nem láttam még Malick egyik filmjét sem, de elég vicces, hogy Boll ilyen filmográfiával a háta mögött értelmetlenségnek nevezi bárki más filmjeit…:))

 9. Uwe Boll egy tehetségtelen bunkó tirpák.Basszus ha tudnám ki pénzeli még m indig a szar alkotásait…de legalább fogná be a száját,én a riporter helyébe megkérdezném: és ki nézi meg a filmjeidet te gyökér??!!?

 10. Hát ha ő mondja, akkor biztos így van… Vagy nem. 😀 Én majd eldöntöm magamtól, ő meg tanuljon meg rendes filmeket csinálni, aztán járassa a száját.

 11. @tjunior: ezzel egyetértek független attól hogy Boll tényleg egy idióta, Malicknek már az Újvilág című filmjére sem volt kíváncsi a nagyérdemű, nálunk pedig straight to dvd jelleggel debütált, ami persze nem jelent sokat…de mégis, az a gond hogy azért is tartják ezt a polihisztor-remete(csillagász meg filmrendező)alkotót zseniális rendezőnek mert a Mennyei Napok és az Őrület Határán című műve között kihagyott kb. 20 évet, de ettől még nem egy zseni, max. rájött hogy a Ryan közlegény jellegű filmmel szerencsésen vissza lehet térni a mozgóképes vérkeringésbe, addig meg csillagászattal múlatta az időt.:-) de ettől még persze Uwe Boll egy idióta 🙂

 12. @mr.roper: Sokak szemében az Őrület határán a legjobb háborús filmek között van. Azt el kell ismerni hogy monumentális egy alkotás viszont azt is hogy túl van értékelve a film. Vannak filmrendezők akik szünet nélkül ügyködnek valamin és vannak olyanok mint Terrence Malick vagy Stanley Kubrick akik kevesebb alkotást tesznek le az asztalra. Boll nálam méltán pályázik minden idők legrosszabb rendezője címre. Láttam olyan Ed Wood alkotást ami élvezetesebb volt mint egypár Boll szörnyedvénynél. Ennél nagyobb kritika azt hiszem nem is kell. 😀 😀 😀
  Csak nehogy az Ő életéről is filmet készítsen valaki 50 év múlva mint ahogy Tim Burton tette Ed Woodról. 😛

 13. Ezt egyébként hogy értik hogy az ereje inkább a boxban felényes?:D Volt valami verekedős balhéja, vagy mi?:D

 14. @BeniMan: abszolúte egyetértek, én is csak a túlértékelésre akartam a hangsúlyt fektetni, Boll-nak kb.két filmjét láttam…félig, 🙂 Kubrickot nagyon kedvelem a hídegen steríl stílusa ellenére is, amúgy ha háborús filmekről van szó és az utóbbi tizenöt év filmtermését kellene górcső alá vetnem, nos akkor az én személyes kedvencem az Ellenség A Kapuknál, persze izlése válogatja, elismerem természetesen Mallick filmes alkotói létjogosúltságát.:-)

 15. Boll már csak ilyen. Ha a filmjeiről nem beszélnek, akkor beszól valakinek.

  Amúgy nekem a Boll filmekkel az volt az óriási szerencsém, hogy egyik számítógépes játékon sem játszottam egy percet sem azok közül, amiket ő adaptált filmvászonra. Így pl. a BloodRayne-en egész jól elvoltam. (Na jó, ott volt Kristanna Loken. 🙂 ) De a “Postal” is egész nézhető lett szerintem.

 16. Más a szerzői stílusuk, maradjunk ennyiben. 😀
  Gondolom Malick roppant zaklatott lett az információ után. 😀

 17. Uwe Boll tipikus példája annak, mi történik, ha egy filmes blog írására hivatott embert kamera vagy mikrofon mögé engednek… csak azért, mert “szereti a filmeket” meg gyűjti a fémdobozos és műanyagszobros dvd-ket, még nem ért se a filmkészítéshez, se a szakszerű kritikához… az internet egy sarkában lenne a helye, hogy a napi robot után kiírhassa magából a frusztrációit

 18. Hát én ilyen szar helyesírással megírt, központozásmentes, bekezdéseket, tagolást hírből sem ismerő “cikket” el se vagyok hajlandó olvasni.
  Kedves koimbra, keríts egy korrektort, vagy ne írj! Biztos van valami más, amiben jó vagy.

 19. Lényegtelen, hogy Boll milyen filmeket készít, ettől még igaza van.

  Lars von Trier egy túlértékelt filmkészítő.
  Csak az elvont ál-entellektüellek istenítik, mert azt hiszik, hogy ez a “dogma” ökörség jelent valamit…

  Az evangélium akkor is evangélium marad, ha az ördög prédikálja.

 20. jaja gyerekesen behisztizünk és kiszedjük a kommentet, ami kritikát fogalmaz meg. hát így is lehet, vagy felnőtt módon megfogadni a tanácsot.
  nem tudni helyesen írni, és közben nekiállni publikálni, az igénytelenség. evvan. persze törölgessed csak.

 21. Malick: Cannes: Arany Pálma, Berlin: Arany Medve, 1 Golden Globe és 2 Oscar jelölés.

  Boll: 4 Arany Málna jelölés – 1 díj

  Azt hiszem egyértelmű, kinek kéne kussolnia 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *