4

Arrietty előzetes – Újabb alkotás a Studio Ghibli műhelyéből

A Studio Ghibli rengeteg remekbeszabott  animációs filmmel örvendeztette meg a világot, elég ha megemlítem A vándorló palotát (Howl’s Moving Castle), a Ponyót vagy A vadon hercegnőjét (Mononoke-hime). Következő alkotásuk az Arrietty lesz, amelyet a rendezés terén újoncnak számító Hiromasa Yonebayashi dirigált, ám dolgozott többek között A vadon hercegnőjén és a Chihiro szellemországban (Sen to Chihiro no kamikakushi) produkción. Mary Norton regényéből Hayao Miyazaki és Keiko Niwa készített forgatókönyvet, előbbi nagy névnek számít a szakmában, utóbbi a Földtenger varázslóját (Gedo Senki) vetette papírra.

Apró termetű “lények” élik saját világukat, vigyázva arra, hogy az emberek nehogy megpillantsák őket. A Clock család olykor-olykor elcsen valamit, de ezek hiánya senkinek nem tűnik fel. A 14 éves Arrietty kissé óvatlan és észreveszi egy srác és barátokká válnak.

4 komment

  1. @damoqles: Kösz, hogy szóltál, sajnos a bloghu olykor nem hajlandó megváltoztatni, menteni, amit írok, de csak sikerült:)

    Egyébként ez az anime várós, az SG-től csak jó alkotásokat láttam.

  2. Nem emlékszem a könyv címére, de ezt én olvastam a lányomnak. Talán angol regény lehetett, fura hogy európai sztorit használnak alapnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *