13

Thorin, a Tölgyfapajzsos

spoiler: Újabb hivatalos kép a Hobbitból, amelyen Thorint, a Tölgyfapajzsost vehetjük szemügyre. Akaraktert Richard Armitage kelti életre. Félelmet nem ismerő harcos, akit a törpök tisztelnek. – Durin népének királya a száműzetésben. Fiatal korában bátran harcolt az azanulbizari csatában, ezt követően apjával, II. Thráinnal, és népével, az Ered Luinhoz ment. 2845-ben, Thráin eltűnését követően ő lett Durin népének királya. Száz éven keresztül próbálta virágzóvá tenni az Ered Luinban élő törp közösséget. 2941-ben találkozott Gandalffal, és elhatározta, hogy visszaszerzi Erebort Szmógtól. Vállalkozása sikeres volt, de nem sokkal később, az Öt Sereg Csatájában elesett. (wikipedia)

13 komment

 1. Koimbra, a cikk maga erősen SPOILERES olyasvalaki számára aki nem olvasta a könyvet, mert a vége simán leírja a könyv végét. 😉

 2. Ez szinte már egy szuperhős a képen. Ember… A Gyűrűk ura szereplői teljesen hitelesek voltak, autentikus jelmezben, normálisan. Ezek meg… pff… mintha a WoW-ból léptek volna elő. Giccses.

 3. Fura ez a fiatal Thorin. Én a könyv alapján mindig idősebbnek hittem, Őszülő, tömzsi, kábé mint Gimli volt, csak idősebb.

 4. @I3eni: Peter Jackson forgatási videóblogja engem ilyen szempontból megnyugtatott. Az ottani díszletek meg hangulat már Gyűrűk Urás volt. Lehet a képek azért hatnak újabbnak, másabbnak, mert magában a LOTR-ban sem volt több törp csak Gimli, így nincs mihez viszonyítani. Ezekből a promó képekből nem vonnék le messzemenő következtetéseket.

 5. @gisss: amig nem irtad ide, hogy leírja a könyv végét, addig nem volt spoileres annak sem aki nem olvasta a könyvet, mert nem tudta hogy mi az az 5 sered csatája, hogy az mikor és hol játszódik, egyáltalán a filmhez tartozik vagy a film után történik. Szóval nem a poszt volt spoileres hanem te

 6. @Talamandas: Koimbra jól tudja miért írtam amit írtam, és most hogy ott a spoiler felirat a cikkben, már nem is aktuális az én üzenetem. Amúgy ha leírod a történetet, csak az elején nem írod oda hogy “ez a film története” már nem is spoiler?! Akkor újra kell értelmeznem a világot!

 7. @I3eni: Ami egyáltalán nem biztos, hogy baj, mivel a könyvek hangulata is más. a Hobbit sokkal inkább mesekönyv, mint high fantasy. Jó lesz ez, de szerintem csalódni fog az, aki egy új Gyűrűk urát vár..

 8. @gisss: de spoiler, ebben igazad van. Viszont:
  Thorin – az Öt Sereg Csatájában elesett
  Óin – Tó Őre végzett vele
  Ori – életét vesztette, amikor a Mazarbul Csarnokában lévő törpöket védte.

  Ezek közül melyik spoiler annak aki nem olvasta a regényt? Mert amig nem mondod meg hogy melyik az, addig a könyvet nem olvasónak nem spoiler egyik sem, mert honnan is kéne tudnia? Viszont ha te megmondod, hogy az 1,2,3 közül melyik van benne a könyvben, onnantól kezdve tényleg tudja hogy itt le lett lőve valami a történetből

 9. Első reakciók: fiatal és semmi törp-szerű nincs az arcberendezésében. Fura, lehet, hogy visszavettek a maszkokból, látva, hogy John Rhys-Davis mennyire utálta az övét?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *