8

Sherlock Holmes 2 szinkronos előzetes

2010-ben Robert Downey Jr. játszotta el az éles elméjű és ökölvívásban jártas nyomozót, Sherlock Holmes-t. A közönségnek eléggé tetszett Guy Ritchie alkotása, Joel Silver pedig különösen örült, hiszen nem gyakran adatik meg számára, hogy több száz milliót kaszáljon egy filmje, sőt Ritchie-re sem jellemző. A folytatás lehetősége már a bemutatás előtt ott lógott a levegőben, nem is lepődött meg igazán azon senki, hogy bejelentették a második felvonást. Rachel McAdams ugyan csak pár perc erejéig lesz jelen (vagy még addig se), de kilép az árnyékból Moriarty prof., akit Jared Harris kelt életre (hiába is próbálták meggyőzni Brad Pitt-tet). A női főszerep Noomi Rapace ölében landolt, aki ezzel kezdi hollywoodi pályafutását. A folytatást nálunk január 5-én mutatják be.

8 komment

 1. Óriási egyszerűen imádom. Az első rész is nagy kedvenc volt. Szegény Watsont most sem hagyja békén Holmes. 😀

 2. @FreeFantasyFilms: Az elsőben is volt egy két csúnyább CGI, mint pl a hajó horgony a dokkban. De szerintem kárpótolt látványosságban az a jelenet amikor Holmesék körül felrobbant minden. Én mondom, annyira eltalálták, a lassítást, a robbanó repeszeket meg a lassú hegedűszót, az volt számomra látványilag a film csúcspontja. És ahogy elnézem itt is hoznak hasonlót a bombázott terepen való futkosással.

 3. a gagyi cgi miatt egyszerűen egy pillanatig nem tudtam komolyan venni ezt a filmet, meg a vadiúj vadnyugatos beütések sem hiányoztak

  tőlem nem kap esélyt a 2. rész

 4. @suo tempore: OMG triplán.
  Nézzük csak. Sikerült úgy feldolgozniuk a SH regényeket, hogy nem újraforgatták a számos verziót látott történeteket és csináltak belőlük egész estét filmet, hanem egy több részes történet első részét önmagában is élvezhető, kerek egésszé formálták. London élő, eleven város benyomását teszi, a steampunk elemek száma összesen három (kabátujjba rejtett revolver, vegyifegyver, elektromágneses távvezérlés), a Harcosok Klubjás áthallás is kiváló, a robbanások, vagy túl nagy zajok utáni halláscsökkenést is pompásan kidomborították, és a SH történetekkel ellentétben gyakorlatilag minden részletet, amit Holmes felhasznál, bemutatják, de mégsem lövik le előre a poént.
  A főszereplők kiválóan játszanak, az esemény pörgős, de nem agyatlan akciófilm, a háttérrészletek hibátlanok (pl. az alternatív szabadkőműves templom és rituálé szimbólumai, struktúrája, stb.).
  Akad benne humor is, de nem vágja agyon a filmet, a kellő helyen, időben és mértékben jelenik meg.

  Összességében újrafogalmazták az SH “univerzumot”, úgy, ahogy Jeremy Brett tette SH alakjával a tv-sorozatban – annyira hitelesen hozta benne SH-t, mintha Doyle rá írta volna a szerepet.

  Erre te itt lefikázod a cgi-t, és kijelented, hogy nem fekszik neked a film, és a második része már latba sem esik.

  Hallod, öregem, szar neked.

  Egyébként kösz, már sokkal jobban értem, hogyan lehetnek nulla színészi játékkal, történettel,ötlettel és eredetiséggel, de 110%-os látványvilággal egyes filmek kasszasikerek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *