28

Ki/mi a kedvenc robotod?

0tr3

Bizonyára van olyan ember, akinek Űrdongó a kedvenc robotja és talán olyan is akad, akinek otthona  szekrényén Optimus feszít. Rajtuk kívül azonban rengeteg robot, droid és hasonló szerkezet tette tiszteletét a vásznakon. Nektek ki (vagy inkább mi) volt a kedvencetek? Alább akad néhány gépezet, rajtuk kívül természetesen még rengeteg bukkant fel a vásznakon.

1. Ki ne ismerni a Csillagok háborújában látott C -3PO-t, az aranysárga tolmácsdroidot, aki folyamatosan zsörtölődik és baljós érzések futkároznak áramköreiben. Hű társa az izgága R2-D2, aki nem szereti távolról nézni az eseményeket és mindig beleveti magát a történések középbe.

2. Johnny 5 a hadsereg egyik robotja volt, ám egy villámcsapás következében életre kel és megszökik a telephelyről. Ezt követően találkozik egy fiatal nővel, akivel úgymond barátságot köt. Johnny 5-ről azonban nem mond le olyan egykönnyen a gyártócég és üldözőbe veszik, mindenképpen megpróbálják elkapni, ám egy nem megy egykönnyen.

3. Arnold Schwarzenegger tökéletes választásnak bizonyult a halálos T-800-as szerepére. Először még Sarah Connor életére tört, a T1 végén csúnya véget ért, majd a következő részben már a jó oldalon állva próbálta megakadályozni John Connor kivégzését. A végén maga is bevégezte, de újra visszajött, ahol ismét Connort védelmezte.

4. Bishop szerepére Lance Henrikssen tökéletes választás volt, az első pillanatban Ripleyvel együtt mindenki úgy érezhette, hogy ki kellene iktatni. Később kellemesen csalódtunk benne, azonban egy Alien derékbe törte pályafutását és egy szemétkupac tetején végezte.

5. A japán filmgyártás egyik visszatérő “alakja” Godzilla, számos gyűlt meg az emberek baja vele és többször küzdött meg más lényekkel. Majd eljött a Mechagodzilla is.

6. Pont a Robotzsaru maradna ki? Félig ember, félig robot. Detoritban egyre nagyobb méreteket ölt a bűnözés, a rendőrség már-már tehetetlen, azonban az asztalon vannak az új tervek. Pont kapóra jön Frank Murphy teste, aki némileg átalakítva ismét visszatérhet az utcákra.

7. Douglas Adams könyvében tűnt fel Marvin, a paranoid android, ami felettébb depressziós, nem vidítja fel semmi és senki. A Galaxis útikalauz stopposoknak filmből nem maradhatott ki.

8. A 80-as években készült Eliminators sci-fiben szintén egy félig ember, félig robot volt a főhős, aki megszökik a szétszerelés elől, majd szövetkezik néhány személlyel, hogy megakadályozza egykori gazdáját gonosz tervei megvalósításában.

 

28 komment

 1. Fúúú! Az Eliminators-t mennyiszer láttam gyerekkoromban. Emlékszem narrátoros volt. A videókazira ExTerminators volt írva…
  Amúgy kedvenc robot: RoboCop offcorse
  Gyerekkorom meghatározó ikonja, Megvan 4 féle dvd kiadásban, BluRay verzióban, megvan az ost is, meg számtalan figura a vitrinben, gyűjtök mindent ami RoboCop!

 2. Johnny 5, Bumblebee és Robotzsaru! 🙂 De összehasonlíthatatlanok. Viszont Bumblebee-t elfogadnám élőben!!!! 😀

 3. Filmes robotok közül ami egyből eszembe jutott az az egyik kedvenc filmemből a 2001: Űrodüsszeiábol HAL9000. Ahogy könyörög az életéért és énekel a halála előtt. Megismételhetetlen. 😀
  Ne felejtsük el Data-t a Star Trek új nemzedékből. Nekem bejött a sorozat. És Brant Spiner még mindig ebből a szerepéből él.
  Nem tudom mennyire számít robotnak de ugye ott van a Vörös Királynő a Kaptárból.
  És bár nem volt még filmen (Remélem az új Superman filmbe beleteszik) Brainiac az egyik legtökösebb robot és Supi egyik legnagyobb ellenfele.
  Aztán ott van Wall-E. Aki iszonyat cuki volt.
  A Dredd bíróban is volt egy robot. Egy kibaszott vérszomjas gyilkos robot aki Armand Assantet kísérte.
  És hát ki ne hagyjuk Michael Knight csodaautóját. Tegye a szívére a kezét mindenki. Nem volt iszonyat menő a gyerekkorunkban a fekete beszélő sportkocsi? 😀 Nem mindannyian ilyen autót akartunk kiskorunkban? 😀 😀

 4. Az Én, a robot-ból Sonny. Az épp aktuális TF-ből Sideswipe (dupla penge rlz), de a legnagyobb arc Bender a Futurama-ból. “Bite my shiny metal ass” 😀

 5. Egyértelműen Sonny, csodálkozom is, hogy kimaradt a fenti listából. De nagy kedvenc Marvin is, a depi-robi. 🙂

 6. Űrdongó, ő tök aranyos, az abszolút kedvenc, de ha robotokra gondolok akkor elsőként a T101-es jut eszembe és a Robotzsaruból az ED-209 akitől iszonyúan féltem kiskoromban.

 7. ED-209

  De muszáj megemlíteni a T800-ast, Marvint és a Droidekákat is:)

  (nagy SW fan vagyok, de valahogy sose nőttek a szívemhez Artuék)

 8. Sonny, Artu és Wall-e, tetszőleges sorrendben, viszont a leghatalmasabb beszólás robottól örökre Marvintól lesz számomra, mikor a végén mondják neki, hogy megmentette az életüket, erre ő: “Tudom, hát nem szörnyű?” 😀

 9. @koimbra: A Cherry2000 egy iszonyat rossz film volt. Olyan igazi ’80 as évek beli B (vagy inkább ZS) film. Engem nagyon nem fogott meg.
  Viszont a Feltámad a vadnyugat iszonyat jó. Kb 40 éves film de még mindig jól néz ki. Amikor a Yul Brynner által játszot robot arcát leveszik h szerelgessék az valami hatalmas. És mondom 70-es évek!! Ahhoz képest nagyon jól megcsinálták. A végét imádom amikor a robotok fellázadnak és a cowboynak meg romai légiósnak használt robotok elkezdik gyilkolászni a jónépet. Klasszikus a javából. Úgy tudom 2012-ben jön a moziba a feldolgozása. Legalábbis valahol ezt olvastam.

 10. Ha most kinézetre kell választani XD, akkor Cherry 2000, vagy Cassandra One az Android-ból, vagy Robot #11 a Dr. Goldfoot and the Bikini Machine-ból. Ja, és Jessica a Screamers-ből, meg Call, az Alien 4-ből.
  Alltime favorite: Marvin 🙂
  Badass factor: T-800, és ED-209.

 11. Robocop mindenek felett!! pacsi Leone 😉

  iron man-ből a kétbalkezes házi robot “jó kutya”

  robin williams 200 éves embere.

  sonny az én a robotból.

  a moon-ból a mindenes robot gerty.

  szuperhaver (iron giant)

  amee a harci módba ragadt robot a vörös bolygóból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *