15

Box Office: Robotok uralma

 

Észak-amerikai box office
Új bemutatók:

Michael Bay a Bad Boys második része után már nem Jerry Bruckheimer produceri felügyelete alatt dolgozott, átigazolt a DreamWorks berkeibe, ahol rögtön le is szállította első buktáját, A szigetet. Aztán gyorsan javított a Transformersszel, aminek szépen meg is csinálta a folytatását…hogy aztán a harmadik részt bevételét megpróbálja feltornászni azzal, hogy ott szapulja a robotos produkció második részét, ahol csak tudja. Megnyugtatott mindenkit, hogy tanult a hibákból, ezúttal volt forgatókönyv is és egy komor, sötét hangulatú filmet készített. Shia LaBeouf követte Bay példáját, a fiatal színész is kifejezte véleményét a Transformers 2-vel kapcsolatban, megmondta, hogy az egy nagy halom trágya volt. Ráadásképp sikerült Bay-re ráerőltetni a 3D-t is, pedig azelőtt nagyon ellene volt. Talán azért dönthetett e mellett, mert a második felvonás miatt távol maradó tömegeket hiányát a nagyobb jegyárral próbálta kompenzálni.
Némiképp csalódás lehet az eddig befolyt eredmény (a TF2-höz képest), ám nem valószínű, hogy nagyon szomorkodnának emiatt. A Transformers 70 millió dollárt termelt az első hétvégéjén, amivel addigra már 155 millió dollár folyt be a kasszákba. A bukottak bosszúja 108 millió dollárt kasszírozott a nyitó hétvégéjén, ezt is hamarabb bemutatták, így vasárnapra már 200 millió ropogós dolcsinak örvendezhetett a stúdió. A 3D-s harmadik epizód 97 milliót gyűjtögetett össze a hétvégén és 162 milliónál jár, mivel már kedd éjjel bemutatták. Egyelőre 7,0-es átlagon áll az imdb-n, a Rotten Tomatoes-on 38 %-os. A 300 milliót könnyedén fogja bevenni, még a 350 millióra sem rosszak az esélyei.

A nyár a tiniké, mégis megpróbálnak olykor-olykor beékelni egy-egy alkotást a felhozatalba. Tom Hanks bátran választotta ki új rendezésének bemutatóját erre a hétvégére. Hanks 1996-ban mutatkozott be rendezőként, a Nyomul a banda nem sok vizet zavart, 26 millió dollár után szép csendben távozott a filmszínházakból. A Larry Crowne-ban Hanks visszaül az iskolapadba, mikor kirúgják munkahelyéről, ahol nagyon megtetszik számára a Julia Roberts által megformált tanárnéni. Hanks és Roberts párosa 13 millió dollárt kapart össze. Eléggé kiábrándító a két sztártól, jobb lett volna inkább egy őszi bemutató, akkor talán több érdeklődőt vonzott volna a film. Mivel alapjában véve nem tiniorientált mű és a felnőttebbek azért nem sietnek megnézni egy adott filmet, így még szebb eredményeket is produkálhat. Ám az imdb-n látható 5,6-es átlag és a Rotten Tomatoes 35 %-a nem azt mutatja, hogy Hanks rendezése rendben lenne.

Akadt még egy szélesebb körű bemutató, Thomas Bezucha rendezése, a Monte Carlo vígjáték szintén pénteken debütált. A Selena Gomez, Katie Cassidy, Leighton Meester főszereplésével készült film 7,6 millió dollárt termelt. Gomez legutóbb a Ramona and Beezusszal jelentkezett, ami 7,8 millió nyitás után 26,1 milliónál állt meg, Bezucha pedig a Kőkemény családdal érkezett a mozikba 6 éve, ami 12,5 milliós kezdést követően 60 millióig jutott el. Csajos tinifilm fiatal csajokat vonzhat leginkább, nagy magasságokba nem fog eljutni Gomez kisasszony bevétel terén.

Régebben bemutatott filmek: A Verdák 2 sem menti meg az animációs filmek becsületét, idén elég nyögvenyelősen szerepelnek ezek a produkciók a kasszáknál. Hiába Pixar mű, a kritikák szerint ezúttal nem sikerült valami fényesen „termékük”. 62 %-kal esett vissza a bevétele a második hétvégéjére, ennek ellenére csak alig 1 millióval van elmaradva attól az eredménytől, ahol az első rész második hétvégéjén járt. Azonban ilyen ütemben pártolnak el az emberek tőle, akkor talán még a 200 milliót sem fogja tudni megkaparintani. Harmadik helyen áll a Rossz tanár, amely jelenleg a 60 millió árnyékában vert tanyát. Túljutott a 100 millión a Super 8 és a Zöld Lámpás is áterőltette magát ezen a vonalon, ám ez utóbbinak már csak a 120 millió lehet a végső cél, ami hatalmas buktát jelent egy 200 millióba került film esetében. Woody Allen a 30 milliót hódította meg, a rendező jó ideje nem találkozott ezzel az összeggel. Tizenegyedik az X-Men előzménye, amely Wolverine nélkül már vonzotta a vártaknak megfelelően a nézőket, egyelőre 138 milliónál pihent le, a 140-en még túljut, de ezen túlmenően csak alig fog tudni összekaparni valamit. A Másnaposok folytatása 2,2 milliót tett hozzá eddigi eredményéhez, ami azt jelenti, hogy éppen 248 millió dollárral kezdik a jövő hetet. Ugyan az első felvonásnál kevesebbet fog összehozni, a Warnernél bizonyára nem fognak fejek hullani, sokkal jobban szomorkodnak a Zöld Lámpás miatt és erősen agyalhatnak, hogy ebből hogy lesz folytatás. Meg kell említenie még a Karib-tenger kalózait, ami a 3D támogatottság ellenére Amerikában zakózott, ám a nemzetközi porondon megállta a helyét és immáron belépett az egy milliárdos összbevételt elért filmek táborába.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Info

Transformers 3

97,40

162,12

195

Iromány, klip, featurette

Verdák 2

25,11

116,04

– 62,0

200

Szink előzetes, viral video, karakter videók

Bad Teacher

14,10

59,54

– 55,4

20

Előzetes

Larry Crowne

13,00

13,00

30

Előzetes

Monte Carlo

7,60

7,60

20

Super 8

7,50

108,03

– 37,6

50

Előzetes, jelenet, viral video

Zöld Lámpás

6,27

101,92

– 65,2

200

 Előzetes, jelenetek

Mr Popper pingvinjei

5,10

50.12

– 49,7

55

 Előzetes, poszterek

Koszorús-lányok

3,52

152,89

– 33,1

32

 Szink előzetes

Midnight in Paris

3,53

33,63

– 17,6

30

Előzetes

 

15 komment

 1. @A nép fia: Én azt mondom annak tudatában, hogy nézhető alkotás lett így is megnézném 3D-ben:)
  Egyébként a droidon is leszerepelt.
  A Mr Popper pingvinjeit akartam megnézni tegnap, e helyett valamiért inkább A belgrádi Fantomra ültünk be, ritka rossz döntés volt.

 2. @A nép fia: Nézd meg! 🙂 Mások véleményét meg lehet hallgatni, de döntsd el magad, szerintem.
  Nekem tetszett! Bár nálam a szinkron sokat elvett belőle, de az nem a film hibája…

 3. @A nép fia: Nekem bejött, sztem nézd meg és majd döntsd el te, h jó volt-e, v nem, sztem mindenképp sokat tesz hozzá, ha vki moziban lesi meg, otthon annyira nem élvezhető az a látványorgia, ami a filmben van.

  Azon meg csodálkozok, h hogy tudott összehozni a Karib 4, ami valami ritka szar egy alkotás volt, Woody Allen-nek viszont örülök, kár h az itthoni mozik nem igen adják a filmjét, a csóka nagyon tud alkotni.

 4. Akkor én is feltennék egy kérdést. Ugyebár a 3D-t istenítette a rendező és a színész is.. és érdekelne h tényleg ez az eddigi egyik legjobb 3D-s film, vagy csak el kell adni a filmet? 🙂

 5. @I3eni: Szerintem nem a legjobb. Láttam már jobbat. A Tron és a Thor nekem jobban tetszett IMAX 3D-ben. Tegnap volt szerencsém 2D-ben megnézni, úgy jobb volt. Volt benne egy jelenet, ahol elszúrták a rétegelést, és konkrétan két épület is hülyén mozgott az IMAX 3D-ben. Mintha sínen mozognának. Tegnap figyeltem ezekre az épületekre, és semmi bajuk nem volt. Elrontották egy kicsit.
  A film jó, de nekem ez a 3D őrület még mindig magas. Mit kell ezen enni?

 6. @countrypecos: Pedig most 2 olyan filmet mondtál amely nem volt túl jó 3D-s film 🙂 bár én egyiket se IMAX 3D-ben láttam csak sima digitálisba. Na majd talán meglesem 7végén.

 7. @I3eni: Ebből is látszik, hogy mennyire nem volt jó 3D-ben a Transformers 3. ^^ Hétvégén megnéztem simán, 2D-ben. Leszámítva, hogy ici-picit sötétebb volt a kép, mint IMAX-ban (gondolom a vászon és az erőtlen égő miatt), nekem simán jobban tetszett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *