2

Box Office: A nem túl erős hétvégén A közösségi háló vitte a prímet

Észak-Amerikában továbbra is A közösségi háló vezet, Wes Craven horrorja keveseket érdekelt, a Life as We Know It vígjáték sem hozott fényesen, a Secretariat lóversenyzős alkotás pedig kb. annyit hozott, mint anno A suttogó.

Új bemutatók:
Katherine Heigl továbbra is a romantikus filmekkel próbál hódítani, ez évben láthattuk őt a Killersben, ahol némi akció is volt, ám a közönséget nem igazán érdekelte, hogy miképp képes pisztollyal hadonászni. Josh Duhamel idén négy alkotásban tűnt fel, 2010-ben inkább a könnyedebb műveket részesítette előnyben, egyikkel sem aratott hangzatos sikert, ezek közül a Minden kút Rómába vezet vígjátékkal érte el a legtöbbet, 32 milliót termelt a film. Ők ketten a film elején még nem szívlelik egymást, ám mikor közös ismerősük elhalálozik nekik kell felnevelniük annak gyerekét. Heigl karrierjében a Life as We Know It 14,6 millió dolláros bevétel inkább csalódás, míg Duhamel részéről szépnek mutat (csak a Transformersekkel tudott nagyobbat hozni).
Greg Berlanti eddig forgatókönyvekkel bíbelődött, első és eddig utolsó rendezése tíz évvel ezelőtt került bemutatásra (The Broken Hearts Club: A Romantic Comedy), ám a nézők és a kritikusok pontozásai is azt mutatják jobban tenné, ha a szkriptekkel foglalkozna a jövőben. Az imdb-n 4-6en áll, míg a Rotten Tomatoes-on 29 % az átlaga. Az USA Today szerint a két főszereplő között megvan a szükséges kémia, a film azért bukik el, mert a készítők elég kínosan próbálják a sitcomban megszokott elemeket vegyíteni a szomorú témával. A Boston Phoenix azt írja, hogy a film száz pere tele van kaki-pisi poénokkal, púzással, humorosnak szánt szövegekkel és egy előre látható végkifejlettel.

Lovas alkotásokkal ritkán jelentkezik Hollywood, a legutóbbi, amit érdemes megemlíteni, talán Az álmodó (Dreamer) volt, amely igaz történet alapján készült, akárcsak a Secretariat, aminek a középpontjában Triple Crown díjas fajtiszta ló és tulajdonosa, Penny Chenery áll. John Malkovich játssza az idomárját, Diane Lane pedig a paci gazdiját, aki úgy jutott hozzá a lóhoz, hogy feldobott egy érmét és vesztett. Randall Wallace ritkán áll be a kamera mögé, 2002-ben a Katonák voltunk 75 millió dollárt hozott, előtte a Vasálarcossal csak 57 milliót sikerült kitermelnie. Előbbi egy háborús film, utóbbi pedig egy kalandfilm volt, egyik sem hasonlított mostani művéhez. A Secretariat 12,6 millió dollárral nyitott, az imdb-n 7,2-en, a Rottenen pedig 65 %-on áll. Ha igazán jókat írnának róla, talán nagy magasságokba is eljuthatna a produkció, így viszont talán csak 30-40 millióra van esélye. A suttogó is csak 13,6 millióval kezdett és 75,3-ig vitte, míg a Vágta 20 milliós hétvége után egészen 120-ig jutott, Az álmodó azonban csak 9,1 milliót hozott három nap alatt, majd 32,7 millió dollárral távozott a mozikból.

A BDK Reviews írója szerint Wallace filmjét az izgalmas lóverseny jelenetek emelik igazán élvezhető szintre. A sejthető végkifejlet ellenére mégis lehet szurkolni a lónak és lovasának. Roger Ebert kritikájában dicsérte az alkotást, úgy véli, hogy nagyszerű film egy lóról és annak igazán bátor gazdájáról, aki hitt az állatban.

Wes Craven írta és rendezte a My Soul To Take horrort, amiben egy sorozatgyilkos visszatér, hogy megölje azokat a tiniket, akik akkor születtek, amikor őt elkapták. A filmnek enyhén szólva sincs pozitív visszhangja, imdb-n 5,7-en áll, míg a kritikák csak 8 %-a ajánlotta az alkotást. 6,9 milliót kapart össze a produkció,  ami a legrosszabb 3D-s nyitányt tudhatja magáénak. Utoljára 99-ben nyitott ennyire rosszul, akkor A szív dallamai drámát (igen, drámát) tette le az asztalra, ami 3,6 millióval nyitott. 96-ban a Sikoly 6,3 milliót produkált első víkendjén, ám bámulatos módon végül több, mint 100 milliót gyűjtött a film.
Az Entertainment Weekly nagyjából össze is foglalja a lényeget a My Soul To Take-ről: „Craven öt éve nem készített film, az új rendezése azonban agyatlan, élvezhetetlen és igen, mondjuk ki egy lélektelen tini slasher.”

Limitált bemutatók: Az It’s Kind of a Funny Story dráma Zach Galifianakis és Emma Roberts főszereplésével 742 helyen kezdte meg pályafutását és 2 millió dollárt szerzett. 6 helyen ment a Stone thriller, amiben Robert De Niro és Edward Norton feszül egymásnak, 73.000 dollárral zárta a hétvégét. A Nowhere Boy drámát 4 filmszínházban játszották, 56.000 dollárt hozott. Az I Spit on Your Grave horror remake 12 moziból 33.000 dollárt, míg a Tamara Drewe 4 moziból 19.300 dollárt keresett.

Régebben bemutatott filmek: Megőrizte első helyét A közösségi háló, előző víkendjéhez képest 31 %-os csökkenést mutatott fel, ami 15,5 millió dolláros bevételt jelent, az imdb-n a 151. legjobb film. Az Őrzők legendája továbbra sem csökken túl nagyokat, 7 milliót tett hozzá eddigi eredményéhez, amellyel megközelítette a 40 milliós határt. Az biztos, hogy a Warner nem azért bízta Zack Snyderre a Supermant, mert roppant szépen hoz a konyhára az animációs film, mellesleg hirtelen módosult a büdzsé is, 100 millió helyett már csak 80-as emlegetnek a baglyos mű előállításával kapcsolatban. A Tőzsdecápák folytatása 4,6 milliót „kasszírozott”, Oliver Stone rendezése még átlépi az 50 milliót, de a 60-at már nem fogja megközelíteni. Egy hét után kiszorult a Top 10-ből a Let Me In, a 11. helyen pislog szomorúan 2,4 millióval, a remake 12-13 millió bevétel környékén távozik a mozikból. 1,2 milliót gyűjtött a Resident Evil negyedik része, még ugyanennyi kell, hogy átlépjen a 60 millión. A Toy Story 412 milliónál, az Eredet 289 milliónál jár.

 Hétvégi mozis bevételek (top 10), az adatok millió dollárban értendőek.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

A közösségi háló

15,50

46,06

50

Előzetes, interaktív trailer, jelenetek

Life as We Know It

14,63

14,63

38

Előzetes

Secretariat

12,60

12,60

35

 Előzetes, poszter

Az Őrzők legendája

7,01

39,40

80

karakter poszterek, előzetes

My Soul To Take

6,91

6,91

25

Előzetesek és jelenetek

Tolvajok városa

6,35

73,78

37

 Előzetes, tv spot, jelenet

Tőzsdecápák 2

4,62

43,66

70

Előzetes, jelenet

Könnyű nőcske

4,20

48,13

8

 Előzetes, első 10 perc

A védtelen gyermek

2,63

9,60

26

Előzetes

You Again

2,47

20,73

20

Előzetes

 

2 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *